1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Eheim 2213 dış filtre mili :(

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde themurtt tarafından 28 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Arkadaşlar 2213 Eheim dış filtremi temizlerken pervane milini kırdım :( Fiyatı hakkında bir bilgisi olan var mı ? Bir de çalışmayacağı için filtre içindeki bakterilerin ölmemesini sağlayabilir miyim ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçmiş olsun, Otuzcom'da var sanırım. Bakterilerin ölmemesini istiyorsanız yapacağınız hareket, filtrenin sadece motor olan üst kapağını çıkarmak ve filtreyi içi akvaryum suyu dolu kovanın içine koymak. Bir kafa motoru takıp su hareketi vermek. Yarın sabah azcık yemlemek.

Ama gelelim benim gerçek düşünceme;

Bir dış filtrede biyolojik temizliğin sizce anlamı nedir ?

Kısıtlı yeri olan dış filtre biyolojik çalışmasa ne olur ?

Dış filtrenin içindeki malzemelerin göreceği biyolojik temizlik akvaryum içinde yapılıp filtre daha güçlü mekanik filtrasyon için size kalsa ne olur ?

Düşünceleriniz nedir bu konuda ?

3. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR

Sanırım dış filtreyle beraber iç filtre de kullanılmasını tavsiye ediyorsunuz veya ben tam olarak anlayamadım :bilmem: Ben de sık sık filtre temizlemeye karşıyım, hatta bu ilk temizliğim (Zaten belli de oluyordur herhalde montz: ) Ama filtre hiç basmıyordu ve temizlemekten başka çarem yoktu. Şimdilik ufak akvaryumumdaki iç filtreyi büyüğe taşıdım. Yarın inşallah mili bulabilirim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :)

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayır böyle bir önerim yok. :) Sizi nasıl aydınlatalım ve kazanalım diye düşünürken şurdan başlamak istedim ;

Bir dış filtre içinde kullanılmak için biyolojik alan sağlayan meteryaller satılır veya eklenir doğru mu ? Amaç nedir biyolojik çalışacak bakterilere alan sağlamak. Ama şöyle bir huh: ce...Ben bu tarz iç yapısında alan olan meteryalleri veya kumu akvaryum tabanında kullanırsam orda da çalışır. Önemli olan bu alana su hareketi ise bundan kolay ne var... ;)

Bu durumda belli bir haznesi olan dış filtre bana kalsa ben burada çok daha etkin bir mekanik filtrasyon yapsam, gerektiğinde kömür, fosfat tutucu, reçine, zeolit vs vs vs kullanmama fırsat tanıyacak yerim olsa ve filtre durdu, bakteriler öldü, su kokuştu, ben evde yoktum elektirikler 9 saat gitti ve gelince lahım gibi olan filtre içindeki suyu akvaryuma bastı derdi olmasa nasıl olurdu...

Sizce nasıl olurdu ?

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Lale Pette var. Ben de kırmıştım. Ya 8 tl ya 10tl ...

6. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Evet, çok güzel olurdu :) Ancak benim bu işte henüz bahsettiğiniz o materyalleri araştıracak ve tanıyacak kadar tecrübem yok. Zaman geçtikçe bunlar hakkında da bilgi sahibi olacağım inşallah :) Önerileriniz için teşekkür ederim :cicek:

Can Bey size de teşekkür ederim. Ben daha pahalı birşey zannediyordum, rahatladım vallahi. Sağolun :)

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    akvaryumcularda bulursun ama lale pet'te varmış.. genelinde vardır zaten.. otuz.com'dada var ama internetten sipariş etmenle gidip lale petten alman yada otuz.com'un eyüp'teki yerinden almanla aynı fiyata gelir.lale pet derim ben.. 8-10 tl bişey o ya fazla pahalı değil.. olmadı beraberinde götürürsün.. özel mesaj atarken malum opera'm hata verdi burdan yazıyorum :)

8. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Sağolun arkadaşlar. Sabah Vatan caddesindeki Köşk Akvaryumu aradım, varmış orada. Dediğiniz gibi 10 tl. imiş. :)

Sayfayı Paylaş