1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ekipmanda açılıma yeniliğe ihtiyaç var.

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hobide kullanılan ekipmanların ülkemizde kısıtlı çeşitlilikte olduğunun ne kadar farkındayız? Kaçımız alış veriş yaptığı esnafa yeniklere girmesi ve girişken olması için baskı yapıyor. Ekonomik kriz pratik ve ucuz ekipmanların getirilmesine engel mi ? Gerçekten pratik ve faydalı olan ekipman esnaf elinde kalır mı ? Sahte mercan taşları, plastik bitkilerle aynı maliyete bu ekipmanlar getirilebilecekken hangisi üzerinde durulmalı.

Örnek bir ekipman, pratik , faydalı ve ucuz.

Sizce nedir ve niye yok ? Konuya katkı ve düşüncelerinizi rica ederim.

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bu sanırım terliksi hayvan kültürü ama tam anlayamadım.
    Yeniliklere açık olunması konusunda hemfikirim ama akvaryumculuk ne kadar hızlı ilerliyor ki?Daha çok kültür balıkçılığı yapanlara çalışıyor sistem...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam resimden pek birşey anlayamadım. Bu nedir ? :cekingen:

4. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Deniz maymunu krallığı olabilirmi hocam bildiğimiz artemia yetiştirme seti ?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bravo Okan doğrudur. Ancak Ülke farkına bir değinelim kısaca. Gelişmiş Ülkeler evet gelişmiş ülkeler derken aslında hobi alanından söz ediyorum. Öndeler mi ? Evet öndeler. Ürettikleri ırklara, varyetelere, ekipmanlara, yemlere bakarsak evet. :) Ancak sizce sadece bu kadar mı ? Bence değil...Çocuklara hobi aşılamak için üretim makinesi yapılmış ve saatine kadar eklenmiş. Rakam 14 dolar, bizim esnafımızda bu ürün yerine bu rakama çocuklara plastik bitki satılır ve kimse kusura bakmasın ama almaları içinde teşfik edilir. İleriler işte bu yüzden ileriler. Bu ekipmanın gelmesi zor mu ? Kesinlikle değil neden yok peki ? Cevap çok basit annemizin margarini neyimize yetmez.

Görüntülere bakın isterseniz yazmayla olmaz.

Bunlarla cazip hale getirilmiş ve aslında kullanımda gerekli aletler.

Bugün bu şekilde uğraşıyor deniyor. Yarın ne oluyor ? Aşağıdaki oluyor...

em32.gif

Saygılar...

Sayfayı Paylaş