1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

el yapımı filtre mi marka filtre mi?

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde atlantisprensi tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    dostlar 150-60-60 boyutlarında bir akvaryum yaptırıyorum. dış filtreyi kendim yapacaktım "marka kadar kaliteli olmaz iyi temizlemez ses yapar" diye itiraz etti arkadaşlarım. sizin görüşünüzü almak istedim. siz ne dersiniz dış filtremi kendim mi yapayım yoksa 250 tl'yi verip marka bir filtre mi alayım? görüşlerinizi bekliyorum

2. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Uzmanlar daha iyi bilir ama senin akvaryumun boyutları için sump daha uygun olur gibi...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sayın Prens, bu akvaryum camiyasında ve konularında her zaman farklı fikirler beyan edenler olacaktır, zaten amaçta budur. O olmaz, bu kokmaz, bu sağdan kaçar, doğaldır doğada kalsın, sağdan balık ekleme çüzdan çıkar vs vs vs yazanlar ve söyleyenler çoktur. Dıy filtre yapımında da düşüncelerim akvaryum yapımındaki gibidir. Eğer beceriniz ve yapma azminiz varsa değil dıy dış filtre, dıy balık yaparsınız. Bu konularda yürek, azim ve istek önce gelir.

Portal katagorileri her türlü dıy filtre yapımları ve paylaşımlarıyla dolu. Bu sistemler yapıldı kullanılıyor ve hepsinden önemlisi hepsi birer emek ürünü. Şahsım adıma söylemem gerekirse şu an yaklaşık 900 litre olan tuzlu su akvaryumumun en önemli (Kalbi) filtre sistemimi kendim yaptım ve akvaryumdan çok onu seyeretmeyi seviyorum. Ancak yukardaki hatırlatma geçerlidir, kendinize güven ve beceri konusunda güveniyorsanız.

Mecit beye tamamen katılıyorum, sump sizin için en ideal filtre sistemidir. :)

Saygılarımla...

Sayfayı Paylaş