1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Elektrik Faturası :(

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde Desert Falcon tarafından 2 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Selamlar.Aramızda akvaryumumun elektrik faturasına yansımasını hesaplayacak olan var mı ? :(
    100 W ısıtıcı (7-24 çalışıyor)
    20W florosen (10 saat yanıyor)
    7.5W iç filtre (7-24 çalışıyor)

Sizce kaç lira fatura gelir bize ayda akvaryumdan..?

2. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Isıtıcı 7/24 çalışmaz. İçerisinde termostat vardır. Sadece ısı düşünce devreye girer ve çalışır. Fişte olması 24 saat elektirik kullandığı anlamına gelmez.

Fatura hesaplayabilmek için sizin ikamet ettiğiniz yerin elektirik birim fiyatını bilmek lazım. Fakat toplamda 132,5 W elektirik harcamanız var ve bu 24 saat sürekli değil.. 24 saat bile çalışsa faturasına en fazla 20 YTL ekler...

Şu haliyle tahminen faturanıza yansıyacağı 5 ila 7,5 YTL civarında olur..

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Şahin,bu şekilde hesablamamızın doğru çıkmayacağını sende bilirsin.
    İç filtre ve aydınlatmayı hesablayabiliriz.Akvaryumda en fazla elektrik harcayan ısıtıcıdır.
    Istıcınında elektriğini hesablamak tam doğru çıkmaz.
    Çünkü evin ısısı akvaryumun konumlandığı yer.Kullandığın malzemeler(strafor)
    Tahminen 4_7 tl arası.

Benim evde 4 adet tank var.300+100+50+30 litre
    300 ve 50 litrelik tanklar kullanılıyor.Benim tahminim yaklaşık 40_50 tl harcıyor dıyorum.
    300 wat+100 wat ısıtıcı,35 wat+10 wat+35 iç ve dış filte,8 wat+20 wat+20wat+20 wat florosan

1 ay içinde 100 litrelikte faaliyete geçecek.Yavrularıda alırsam 30 litrelikte faaliyete geçecek ondan sonra yeniden ölçüm yapacağım.

4. Desert Falcon

Desert Falcon

Çalışmaz biliyorum termostat o ısıda atıyor otomatik olarak fakat oda soğuk.Her yerde elektrik farklı mı oluyor bilmiyorum birim fiyatı dediniz ya ...
    Ben İzmir-Bergamadayım.Sürekli yüksek geliyor fatura ama sanki önceden bu kadar fazla gelmiyordu.Bende akvaryumdan şüphelenmeye başladım.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Şahin,akvaryumun bulunduğu odada hiç birşey yanmıyormu?Eğer oda soğuksa ısıtıcın daha çok çalışacaktır.
    Benim evde tüm odalar 24_25 derece,300 litrelik tank 28 ayarlı günde yaklaşık anca 1 saat çalışıyordur.50 litrelik akvaryumda bebek yüzler var.Isıtıcı 24 dereceye ayarlı çalıştığını görmem,bazen korkarım bile arızalandımı diye.
    50 litrelik tank

6. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Elektrik Faturası :(

Şehirden şehire elektriğin birim fiyatı değişiyor, son faturadan KW/S yani birim fiyatını bulup akvaryumunuzun aylık tüketimini çıkartabilirsiniz...

132,5 W x 24 Saat Çalışsa x 30 (gün)
    -------------------------------------- x Birim fiyatı tahminen 0,153 olması lazım... = 14 YTL
    1000

Yani 24 saat çalışsa faturanın 14 YTL artısı olur...

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Daha öncede çalışıyordu bu kadar fatura gelmiyordu.Normalde bizim evin faturası 45 falan.Son 2 aydır böyle yüksek geliyor 64 lira geliyor. önceki ay 65 gelmişti.

8. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Elektiriğe gelen zammı hesaba katıyorsundur umarım...

9. Desert Falcon

Desert Falcon

% ? zam geldi ki uçtu bu kadar ? ateş:

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Şahinien son zammı bilmiyom ama 1.5 yıldır tam tamına %115 zam geldi.

11. Desert Falcon

Desert Falcon

ateş: kızgın: sopa :uyari: :hasta: bak: :(

Ne olacak halimiz...

12. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Recep Tayyip ERDOĞAN bilir onu huh:

Sayfayı Paylaş