1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Elektronik balast sorunu (acil) :(

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde RuPTuR tarafından 23 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Üstünde 65VA yazan bu elektronik balastları dün akşam Tekzen'den aldım.Eve geldim bağlayamadım bir türlü.Elektronik transformator ama 2 çıkışı var sadece.Bu alete 2 adet 30 wattlık florasanı nasıl bağlayabilirim acaba bilen var mı? Tıkandım kaldım :(

2. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Cem Abi; resimdeki balasttan bende almıştım. Uğraştım, araştırdım ama bende senin gibi bağlayamadım. En sonunda gittim Bauhaus'a geri iade ettim. Spot lambaları için kullanıldığını biliyorum. Zaten kullanma kılavuzunda belirtimekte.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kullanma klavuzu olsa okurdum,almazdım Sezgin.Bunu oradaki görevli verdi bana,alın bu 65 wattlık florasan balastı diye.Kutuları yırtıp attım,birazdan gidip balastları da kafasına atacağım adamın!

4. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Normal şartlarda kutuyla kullanma kılavuzu olmadan iadeyi kabul etmiyorlar ama inşallah sorun çıkmaz. Sonuçta haklı sebebin var.

5. radenko

radenko

Üzerinde w değeri yok mu Cem sana tarif etsem bile 65 w değilse çalıştırmaz florasanların normal florasan ise bence diğer balastan kullan.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Raif Abi,üstünde 65VA yazıyor.Bu 65 watt değil galiba dedim adama o da 65 watt dedi,65 volt*amper 65 watt yapmıyor mu?Matematik-fizik namına hiçbirşey kalmadı bende :(

7. radenko

radenko

8. 34yunus

34yunus

abi bunla uğraşcağına dlinde kırık tasarruf ampülü varsa o beyaz bölgeyi aç elektirik girişine kablo bağla ve prize tak geri 4 tane kablo kalcak 2li 2li bu 1 ikiliyi florasanın 1 ucuna diğer 2liyi diyer ucuna bağla çalıştır işte sana Elektronik balast :)

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tamam güzel demişsin de Yunus kardeş,36 wattlık tasarruflu ampul var mı? mız mız:gif

10. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Cem Bey,
    Tasarruf ampullerinin 40w olanları var. 5 ytl gibi bir fiyata satılıyor. Florasan ampulun değerinden büyük olmak şartı ile kullanabilirsiniz;
    Ben 4 adet 18w florasan sürmek için 4 adet 40w tasarruf ampülü baskı devresi kullanıyorum. Bir aydır problemsiz yanıyorlar...

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    5 lira mı?Ben 24 watt üstünü görmedim şahsen.Hem de 5 liraya.Nereden alabilirim acaba,önerebileceğiniz bir yer var mı? pardon:gif

12. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Ben Migros'dan almıştım. Tekzen'de de fiyatlar uygun...
    Çin malı bir üründü şu an markasını hatırlamıyorum...

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tekzen bana yakın,genelde oraya gidiyorum ama hiç görmedim.
    Orada da en fazla 24 wattlık vardı.Neyse,teşekkür ederim,tekrar bakarım.Bu balastların tanesi 7,5 lira Tekzen'de...

Sayfayı Paylaş