1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Elma salyangozlarının doğal yaşam alanı

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde sehitler_diyari tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Arkadaşlar merak eden arkadaşlar için elma salyangozlarının ( apple snail ) doğal yaşam alanlarını sizinle paylaşayım dedim.

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Harika :alkis: Teşekkür ederiz :)

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ne kadar güzel kareler. Bayıldım doğal ortamlarına yaa.

Saygılar.

4. taygun

taygun Guest

Şenol Bey,

Merhaba. Biraralar ben de epeyce yetiştirmiştim. Doğrusunu söylemek gerekirse doğal yaşam alanlarını hiç görmemiştim. Bana çok enteresan geldi.

Paylaşım için teşekkürler

5. cihat35

cihat35

Bende çok besledim ama Tamer bey gibi doğal ortamlarını ilk kez görüyorum. Görüntüler her yönüyle mükemmel.Bu güzel paylaşım için size teşekkür ediyorum.

6. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Tankımda elma salyangozu bulunan dönemlerde onlarca yumurta görmeme rağmen hiç yukarıdaki fotoğraflarda görünen pembemsi renkte yumurta görmedim. Benim salyangozların yumurtalarının rengi krem rengine yakın oluyordu. Acaba doğasında mı farklı renk alıyorlar? Bu konuda bilgisi olan var mı?
    İnternette meşhur olan ve sıklıkla karşılaştığım bana ait olan ve zamanında bana birincilik kazandıran bir kareyi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Demek ki elma salyangozları ağaçta yetişiyormuş... :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Elma dediin ağaçta olur hemde bunlar güneş görmüşü kızarmış elma :D

9. Barış ER

Barış ER

Güzel paylaşım.Bende de pembemsi oluyor renkleri.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Allah'tan yapraklara bırakmıyorlar yumurtaları... Millet pembe dut deyip de yer yahu... :D

11. taygun

taygun Guest

Bendeki yumurtalar da krem rengiydi. Pembe - krem renglerin belirleyicisi tür ya da beslenme olabilir mi? Mesela Kahverengi tavukların yumurtaları kahverengi, beyazlarınki de beyaz oluyor. Elma salyangozlarının içinde de bir tür ayırımı varsa böyle bir farklılık doğabilir.

Saygılar

Sayfayı Paylaş