1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

En kolay beslenen balık hangisi

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde MertBalim tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bizim sınıftan bir arkadaşı balık beslemeye ikna ettim hangi tür en kolay deyince bir şey diyemedim.

Benim aklımda LEPİSTES var ama sizede sorayım dedim en kolay hangi balığı besleye bilir yeni başlayan birisi?

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Neden herkez kolay balık deyince lepistesi öneriyor hiç anlamıyorum...
    Lepistese kolay balık diyenler bu güne kadar keç lepistes beslemişlerdir ve kaç lepistes öldürmüşlerdir acaba ? öldürmedim diyen yalan söyler :) lepistes canlıdoğuranlar içinde en nazlı balıklardan birisi bence en dayanıklı en dirençli canlıdoğuran ise veliferadır

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Emrah abi benim lepistes deme sebebim fazla ısı istemiyor, havayı istemiyor. Koy akvaryuma yaşasın haftada 1 yem atsan bile ölen olmuyor çok nadir 1 tane ölürse. Diğer balıklar daha çok nazlı diye biliyordum. Lepisteslerde canlıdoğuran grubuna giriyor diye biliyordum.

Saygılar..

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Lepistes "klozette" en kolay rövaşata atan canlı doğuran sırlamasında kılıçkuyrukların hemen ardından gelir... Lepistes beslemek, yaşatmak kolay değildir... Lepistes ile ilgili en kolay şey "öldürmek"tir... Isı istemez diyorsun soğuk suda 24 saat kalsın anında Columnaris olur... Su değişiminde ısıyı tutturama hemen bakteriyel enfeksiyon kapar...

En dayanıklı ve bakımı en kolay canlı doğuran türü veliferadır ve bu gerçek "tartışılamaz" bile...

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Tamam abi söyleyeyim o zaman alsın koysun akvaryuma ama bir sorun daha var akvaryum 30 litre içerisine 5 tane balık koymak istiyor + çöpcü vatoz falan 8 tane olur 30 litre içerisinde sağlıklı büyütebilir mi?

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mert bir düşünsene bu güne kadar kaç lepistes öldürdün ? 15-20 adet olmuştur eğer uzun süre lepistes beslemişsen
    peki 10 tane chıclıd öldürdünmü yada başka türde bir balık ?

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bence de Velifera. Çok da güzel yavruluyor.

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    70 adet cikletim var. Bir adet balığım büyük olan küçük olanı yer kanunu ile öldü. Diyeri Çorum- İstanbul taşırken öldü toplam 2 cikletim öldü. Lepistes 200 adet vardı. 20 liraya almıştım hesaplı gelmişti. Ölen yok zaten 2 hafta bende durdu kuzenime verdim sonra. 7 adet pirana besledim 1 tane öldü onun ölme sebebi hastaydı piranalar hastayı dövüyorlar ve o da o sebepten öldü. Toplam 3 balık öldü benim elimde. Japon besledim ama hepsi tamdı 4 ay sonra teyzemin oğluuna verdim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben beslemedim ama gerçekten güzel yavruluyor. Okuldan arkadaş besliyorduda.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    30 litre içine konacak en güzel 5 tane balık, 5 tane Tetra Black'tir... pala: Tabii bence... :D

Tetra Black

10. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Tetralar piranaya çok benziyor. Güzel ama bir sorun daha var daha ilk balık besleyiş deneyimi olucak. Onun için kolay beslenen olması lazım. Tetra duyduğuma göre velifera dan zor bakılıyormuş.

Saygılar..

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tetra Black mi? Nereden duydu isen yanlış duymuşsun... Akavryum oturdu ise ve bir miktar bitki varsa Tetra Black'e çok kolay bakarsınız...

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Akvaryumda su şartları yerine oturdu ise,yemlemen dekorun vs. o balığa göre ise akvaryumda her balık kolaydır.

Akvaryum efsanesi oldu artık.Hobiye başlangıç olarak,canlı doğuranlar önerilir.Bence tecrübeli kişilerin yapması lazım.Çünkü eskisi gibi sağlam canlı doğuran bulmaz zor.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yaşatamıyoruz özgür bildiğin gibi değil balığı yavruyken almadımı yada bir hobiciden almadımı balık dayanmıyor canlıdoğuran cidden zor, ben söylüyorum belki şaka gibi geliyor ama durum böyle gerçekten

14. ft25

ft25

İsim:
    Furkan TEMEL

Her balığın ihtiyaçlarını karşıladığınızda hepsi kolaydır.Ama en az ihtiyacı olan balıklar japon, lepistes ve bettadır.

15. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ

Katılıyorum zebrada ekleyebilir.

16. mutlu

mutlu

İsim:
    Mutlu

Bence en kolay beslenen japon balıklarıdır.Lepistesler sıcaklıkta hassas balıklardır.Isıtıcısız yaşamaları zor.26 dereceye bayılırlar.Ama ben japon besliyorum.Isıtıcım olmamasına rağmen çok güzel yaşıyorlar.O yüzden ben en kolay beslenebilen japon balıklarıdır diyorum. saygılar:gif

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Tabii zaman geçtikçe fikirler de değişiyor...

En güzel 5 balık, 5 adet Hyphessobrycon rosaceus'tur...

18. ORGO

ORGO

İsim:
    Orhan Özdemir

Fikri olarak japon balıkları en kolay beslenilen bir balık türü olarak bilinir ama öyle değildir :).Bence kolay beslenebilen bir balık türü yoktur,her balığın kendine göre özel bir bakımı vardır. kıvır:gif

19. CAYİT

CAYİT

İsim:
    CAYİT

20. Kubilay*

Kubilay*

Yer:
    Bahçeşehir / İST
    İsim:
    Kubilay Atik