1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

En Yeni Dizayn Edilmiş Hali ile 135 lt Karma Canlı Doğuran Akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 18 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Son zamanlarda ben de koyu yeşil takıntısı baş gösterdi... Herşey 65 lt'lik KAAK akvaryumumu V. americana gigatea'lar ile bezedikten sonra başladı... Sonra da sıra 135 lt'ye geldi... Peki koyu yeşil denince akla ne gelmeli... Bilmiyorum ama benim aklıma aşağıdaki bitkiler geliyor...

1. Anubias
    2. Vallisneria americana gigantea
    3. Vallisneria nana
    4. Ludwigia repens geliyor...

Ben de en sonunda Anubias ve Vallisneria ağırlıklı tanklar kurmaya karar verdim... Bu bağlamda da 135 lt karma canlı doğuran tankını yeniden dizayn ettim...

Şu anda bu tankta bitki olarak aşağıdakiler bulunmaktadır...

1. Anubias barteri var. barteri
    2. Anubias barteri var. nana
    3. Anubias barteri Schott
    4. Anubias gigantea
    5. Anubias lanceolata
    6. Anubias nana "Gold"
    7. Vallisneria americana gigantea
    8. Vallisneria nana
    9. Microsorum pteropus (Java fern)
    10. Microsorum windelov
    11. Cryptocoryne crispatula var. balansae
    12. Cryptocoryne wendtii "Green"
    13. Cryptocoryne wendtii "Mi Oya"
    14. Cabomba caroliana
    15. Saururus cernuus
    16. Ludwigia repens
    17. Nymphaea lotus

Şimdi sizleri en yeni diyaznedilmiş halinde 135 lt karma canlı doğuran akvaryumumun resimleri ile başbaşa bırakayım...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah Abdullah Hoca'm. Güzel ve gerçekten doğa kokan fotoğraflar. Boşuna takıntı yapmazsın sen, bir bildiğin vardı ki takıntı yapmışsın. Görüntüler takıntını haklı çıkarmış.

Ellerine sağlık.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Temel Hocam,

Takıntının kauynağı galiba akvaryumcum ile onun yalancı eniştesi olarak yaptığımız bir yolculukta başladı... Bir toptancıya gittik... Bir akvaryuma onlarca anubias tıka basa doldurulmuştu... İnanılmaz güzel bir görüntü idi... Heralde orada başladı diyorum... Anubias'ları o zaman almıştım 2-2,5 ay kadar oldu... Zaten Vallisneria'lar vardı... En son Cem (Ruptur)'e Vallisneria nana almaya gittiğimde satan arkadaş bana çok muhteşem ( naz: ) bir Cabomba caroliana hediye etti... Onun rengi de çok koyu bir yeşildi... İşte o bitkiyi dörde bölüp hemşerin Onur Şükrü YAVUZ (pashayavuz)'un hediye ettiği muhteşem Ludwigia repens (Gül)'lerin (ama maalesef bazıları ilk etaptaki adaptasyon sırasında eridi/çürüdü) önüne diktikten sonra karar verdim bu dizaynı yapmaya...

Kalan sürede işte Cryptocoryne crispatula var. balansae, Cryptocoryne wendtii "Green" ve Cryptocoryne wendtii "Mi Oya"'ları aldım... Başlangıçta Cryptocoryne wendtii "Green" ve Cryptocoryne wendtii "Mi Oya"'lar biraz eridi, biraz saplarından koptu falan ma geçen sürede toparlandılar... Yavaş yavaş da kendine gelmeye başladı akvaryum...

Tabii bütün bu koyu yeşilliğin için de Anubias nana "Gold" açık rengi ile tezat oluşturuyor ama o da "nazarlık" olsun...

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Güzel kareler,tebrikler.

Dış filtre çıkışı daha da gizlenebilir.Bir de camlardan mı kaynaklı bilmiyorum ancak su biraz bulanık gibi geldi bana.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolasın Can...

Camlarda biraz yoğunca sayılabilecek nokta yosunu var... Ayrıca suyun kendin de bir sarılık hakim... Çok önce mikofish kullanmıştım ancak onun boyasının artık bu zamana çıkmış olması lazımdı, su değişimleri ile... Temel Hoca geçenlerde bir arkadaşının başına gelen bir olayı anlatmıştı... Arkadaşının tankında üreyen bir bakteri suyu sarımtırak bir yeşile boyuyormuş galiba... Ancak komple su değişimi ile kurtulabilmişler... Ben de bu akvaryumdaki suyun sarılığında aynı bakterinin etkili olmuş olabileceğinden şüpheleniyorum... Tabii bir de çok sayıda Mang kökü var tabanda... Acaba onların da suyun sarılığına katkısı ne oranda?

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Benim aklıma dış filtre çıkışının görünen kısmını söküp, temiz suyu doğrudan "U" borudan akvaryuma vermek geldi... "U" boru akvaryumun sağ tarafındaki Cryptocoryne sp.'lerin arkasında kalacağından görünmeyecek... Ama "U" borunun temiz suyu aşağıya doğru verecek olması bana sorun olur gibi geldi... Sen ne dersin Can?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Senin akvaryum suyu o derecede yeşilimsi değil Abdullah hocam. Mango kökleri suya sürekli salınım yapar. Filtrede kömür eklersen su açılabilir.

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Çok güzel resimler Abdullah Hocam. Azim ve sabır sonucunda gerçekten güzel bir tank kurmuşsun. Tebrik ederim.

Saygılar...

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çok sağolasın Hüseyinciğim... Teveccühün...

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Abdullah Hocam, ellerinize sağlık. Çok güzel bir akvaryum olmuş. Gerçekten çok beğendim. Karşısında oturup izlemek çok ayrı bir zevk olsa gerek. Nazar değmeden, maşallah demek istiyorum naz:
    Kelebek vatozunuz da -yanılmıyorsam bir kaç fotoğrafta gördüm- çok ayrı bir hava katmış bence. Yakalayabilirseniz eğer yakın çekim fotoğraflarını görmek isterim :cicek:

Saygılar.

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abdullah abi,akvaryum süper ötesi olmuş eline koluna sağlık.Eski başlığındada ifade etmiştim sudaki sarılık büyük ihtimalle mango kökünden kaynaklanıyor.

12. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abdullah abi harika birşey yapmışsın ellerine emeğine sağlık

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Türker, Özgür, Muhammed çok teşekkür ederim... Beğenmenize çok sevindim... Açıkçası ben de karşısına geçip izlerken büyük keyif alıyorum...

Türker, kelebek vatozları çok beğenmekle beraber nadiren görebiliyorum... Ama yukarıdaki resimlerde çekim boyunca camdan ayrılamdı nerede ise... Sanki "şöhret" fırsatı yakaladığının bilincende idi... :) aslında bu akvaryumda 5 adet kelebek vatoz var ama diğerlerini görebilene aşkolsun... Aklımda cüce vatozlar ile ilgili bir paylaşım hazırlamak vardı... Senin talebin doğrultusunda bu paylaşıma koyacağım fotoğraflara "bizimki" fotomodellik yapacak artık... ;)

Özgür, ben de kani geldim bu sarılığın kütüklerden kaynaklandığına... Ama açıkçası çok şikayetçi olmak istemiyorum... Kütükler dizaynın en önemli unsurlarından bir halihazırda... Ayrıca akvaryuma bu kadar yeşil ve kahverengi hakim iken suyun sarılığı sırıtmıyor diye düşünüyorum... Yoksa sırıtıyor mu? :hink:

14. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Yatay değilde dikine verilebilir çıkış kısmı.Akvaryumun bir köşesinde gözükmeden bu iş yapılabilir.

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bir deneyeyim bakalım Can... Katkın için sağol...

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka akvaryumun harika olmuş eline sağlık eğer o kütük tek parça ise ve yeni ise diyecek lafım yok harika bir ev sahipliği yapmış.. Bitkilerin yerleşimi süper olmuş gayette sağlıklı görünüyorlar valla ayakta :helalolsun: ve naz: değmesin diyorum... Dış filtrenin su gelen kısmını sökersen ve bir dirsek daha takarsan suyu yüzeye paralel şekilde benim gibi yapabilirsin... Aşağı doğru vermek güzel olmuyor.. Bu şekilde uzun boruda göze hoş gözükmüyor ben o yüzden sökmüştüm.. Ama tankın ve bitkilerin gerçekten süper olmuş.. Eline sağlık tekrar :)

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Beğendiğine sevindim Kanka... Neden bilmiyorum herkes o kütüğü tek parça sanıyor... Aslında orada akvaryumun uzunluğunun yarısı uzunlukta iki kütük ile bunlara bir şekilde engaje edilmiş 3 kütük daha var... Ama herkes tek kütük sandığına göre iyi kamufle etmişim -tabii bilmeden- kütük birleşim yerlerini... :D

Anlaşıldı bu boruya en kısa sürede köklü çözüm bulmam gerekecek... huh:

18. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Bu şekilde yapılabilir;

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hmmm... Yani giriş borusunun bulunduğu köşenin karşısındaki köşeye dik olarak bağlayacağız değil mi Can?

Tüh... Ben de giriş ve çıkış aynı köşede ve maalesef her ikisinin de hortumunu fazla uzunlar diye kesmiştim... Ama bir gidip benim akvaryumcuya sorayım, onda çıkam hortum varsa karşı köşeye alayım...

Sağolasın Can...

20. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Akvaryumcuda dış filtre hortumları çok pahalı.Nalburdan falan dış filtre hortumunun çapında hortum yeterli olur.Daha ucuz ;)

Sayfayı Paylaş