1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Fanusa hayır demeyin..Fanustanda faydalanmak mümkün..

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde atlantis tarafından 20 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Bu günlerde haklı bir isyandır gidiyor..Balıklar fanusta olmasın,balıklara eziyet edilmesin diye..Ben başka bir çerçeveden bakıyorum şuan bu yazıyı yazarken ve diyorumki fanusta balık olsun :) Hemde bir tane değil yüzlerce balık olsun..
    Balık olsun diyorumda öyle anladığınız manada değil..yıllardır kullandığım bir sistem vardı..eskittim kırıldı gitti belki ama arşivimde ve hafızamda kaldı..Belki kullanan olur illaki diyede paylaşma gereği duyuyorum..

Fanustan kuluçka sistemi yapacağız..

Gerekli malzemeler:
    -Bir cam fanus.
    -Biraz sineklik tülü veya tül perde parçası.
    -Bir yoğurt kabı kapağı..
    Bir iç filtre..
    İç filtre çıkış ağzına uygun bir parça boru..Eğer yukarıdaki filtre aparatı varsa boruya gerek yok.
    Bir miktar misina..

Yapımı:
    Yapılmış hali olmadığından eklediğim resimlerden hayal gücünüze sığınarak anlatım yapacağım..Önce yoğurt kabı kapağını kenarları kalacak şekilde ortasını oyuyoruz..fanusumuzun ağzı kadar bir delik açıyoruz yani..Daha sonra fanusun yine ağzına gelecek şekilde tülüde kesiyoruz..yoğurt kapağı üzerine tül ve kapağı misina yardımıyla tutturuyoruz..Adeta sararak çok özenli olmasada kapak tülü fanus üzerinden konulan yumurtaların sirkileasyonla kaçmamasını sağlayacak..Daha sonra iç filtreyi akvaryumumuzda herhangi bir kısdma yerleştiriyoruz..Borusu takılı halde iken altına fanusumuzu yerleştiriyoruz..daha sonra filtre çıkış deliklerini fanus içerisine ,ama kenarından vuracak şekilde ayarlayarak çalıştırıyoruz..Fanusun yuvarlak yapısı sayesinde içine koyduğumuz yumurtalar filtreninde temiz su çıkışının yardımıyla sürekli bir dönüş içerisinde olacaklar..Kaliteli ve güvenli bir kuluçka yöntemidir..Çokça yumurtayı bir arada kuluçkalayabilirsiniz..
    Umarım faydalı olur ve birilerinin işine yarar..Saygılar..

Konu alıntı buluntu değildir.. :)

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerine sağlık Murat abi, fanusa hobide yer bulduk sonunda. ;)

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Murat abi bahsettiğin sistemi aklımda canlandırabiliyorum. Evet gerçektende çok mantıklı ve bir okdarda yararlı bir sistem olduğuna eminim. Paylaşım için teşekkürler. em34:

Sayfayı Paylaş