1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Farkli bİr eggthumber

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde reis tarafından 18 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar;bugün tesadüfen eski resimleri kurcalarken bulduğum,bundan 12-13 sene evvel ilk cıclıhd yumurtalarını oluşturmada kullandığım ve ozamanlar yapmış olupta ortalama %60-%70 randıman aldığım bir eggthumber sistemini sizlerle paylaşmak istedim. Tabi hernekadar aradan geçen zaman içersinde bu sistem ilerlemiş olsada,geçmişe dönük eskiden bu işe nekadar emek verdiğimizi birkez daha yad etmek istedim.Tabi ozamanlar krema pompasından kuluçkalık yapmasını bilmediğimden,ve bugünkü gibi paylaşım siteleri sayesinde bilgi alamadığımdan,sadece yumurtaların anne ağzında yuvarlanmasından esinerek böyle birşey yapmıştım.Sonuç ozamanlardaki imkanlara göre genede iyi sayılabilirdi.

Neyse lafı faza uzatmadan ozamanki kullandığım malzemeleri ve yapılış aşamasını anlatayım.

Gerekli olan malzemeler:

1 adet 30-40 lt relik akvaryum.
    1 adet pipo filitre
    1 adet iç filitre
    1 adet ısıtıcı

Akvaryumumuza ısıtıcı ve pipo filitremizi bağladıktan sonra iç filitreyi ters çevirip monte ediyoruz.Burdaki amaç;yumurtaların filitreye yapışmaması içindir.Filiterenin akvaryumda yapmış olduğu akıntı sayesinde yumurtalar sürekli sürtünerek akvaryumda dolaşıyor ve bu şekilde yumurtalar gelişiyor. ;)

Bundan sonra fazla söze gerek duymadan,resimlerin herşeyi anlatacağını düşünerek susuyorum. ;)

Ve yavrular.

Resimler net değil kusura bakmayın.O yıllarda en net çekebildiğim resimler bunlardı. :cekingen:

www.akvaryumportali.com İzinsiz hiçbir yerde paylaşılmaz. bak:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay, paylaşımın için teşekkürler. Çok şey anlattığı kesin. Aslına bakarsan bu gibi uygulamaları her zaman doğaya ve işin gerçeği her zaman hedefim olan üstün ırk ve sağlıkta yavru üretimi ile bağdaştıramadım. Ben gibi doğallık hayranı birisini bu şekilde üstün ırk, sağlıklı, renk olarak üst düzey yavruların alınabileceğine ikna etmek zor. Ama çabayı ve özveriyi taktir etmeyide bilmek gerek. Çok akvaryumumun suyunu tamamen değiştim iki damla ilaç kullandım ve cazibesi gitti diye.

Benim geriye dönük merak ettiğim tek şey bu paylaşımda, parmağını o zaman da yaraladın mı? :D

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;eggthumber kullanımı dediğin gibi doğallığı bozuyor.

Ama burda asıl anlatmak istediğim yıllar önce neler aklımıza takılıp,neler yapmışız,nasıl sonuçlar almışız ve bugün gelinen son nokta nedir.

Mesela bir örnek hocam:

Üstteki resimde yumurtaların birçoğu mantarlaşmış fakat ayırmamışım.Yani o yıllarda demekki beyazlaşan yumurtaları derhal ayırmamız gerektiğini bilmiyormuşum. ;) Peki bugün ne durumdayız ? Bugün herkes biliyor beyazlaşan yumurtaların ayrılması gerektiğini. ;)

O yıllarda basit bir kuluçkalığı yapabilmek için ısıtıcı,pipo filitre,kafa motoru,ayrı bir akvaryum vs gibi birçok ekipman kullanmışız.Şimdilerde ise basit bir plastikten harikalar yapılıyor.

Bunun gibi örnekler işte hocam anlarsınız. ;)

Hocam; beni iyice sakar ettiniz yaa :D :D :D

Yok çok şükür elimi kemedim. Nadir kazasız atlattığım çalışmalardan biriydi bu. :D :D :D

Saygılar.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Gerçekten eggthumberlerle ilgili farklı bir paylaşım. Teşekkürler Olcay Hocam...

Sayfayı Paylaş