1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Favori resif canlıları

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ülkemizde en çok satılan ve kolay bulunan resif canlılarını tanıyalım

Mushroom Anemonlar:
    [img width=600 height=450]http://img219.imageshack.us/img219/9721/mixedmushroom1000750nw4le5.jpg[/img]

Mushroom anemone ile yakın akrabadır.Sert iskelete sahip olmayıp,yumuşak yapılıdır.Bu canlılar boyut olarak çok çeşitli olabilir.Bazıları birkaç santimetreden fazla büyüyemezken,bazıları 30-40 santimetreye kadar büyüyebilir.mushroom en kolay bakılabilen tuzlu su canlılarındandır.Başlangıç için en iyi seçenektir.

Anemon

Anemonlar deniz akvaryumlarında şekilleriyle en çok tercih edilen canlılar arasında gelir.Tercih sebebi soytarı balığı ile gerçekleştirdiği ortak yaşam şeklidir.Oysa anemonlar soytarılara bağımlı değildir.Yüksek ışık altında zooxanthellae denilen deniz algleriyle ortak yaşam sürerler.Bu yüzden yüksek ışığa ve oturmuş suya ihtiyaç duyarlar.Tecrübesi olmayan hobiciler biraz sabırlı olmalıdır.

Boru kurdu

Boru kurtlarının bir çok türü vardır.Beslenmeyi ortak yaşam gösterdiği ve içerisinde barındırdığı bakteriler sayesinde sağlar.

Düğme polipleri

Renkleri,görünümleri ve yaşam standartlarının kolay sağlanabilirliği nedeniyle resif akvaryumlarında sık sık görünen canlılardır.Yeşil,sarı,pembe,kırmızı gibi renkleri mevcuttur.Bakımı kolay türler arasındadır.Sadece ışık ile beslene bilecek olmasına rağmen arasıra artemia verilebilir.Akvaryumlarda kolay çoğalabilen bir türdür.Keskin akıntı yerine değişken dolaylı akıntıdan hoşlanırlar.

Yıldız polipleri
    [img width=600 height=365]http://img99.imageshack.us/img99/5961/0865starpolypee2.jpg[/img]

Yıldız polpleri 5 koluyla yıldız şekline benzediği için bu adı almışlardır.Oldukça çekici renklere sahiptir ve hemen hemen bütün mercan akvaryumlarında bulunur.Bakımı oldukça kolay olan bu canlı foto sentetiktir.Yaşamak için ışığa ihtiyaç duyar.Aynı zamanda eser elemetler ve iyodin gibi elementler ile beslenir.

Xenia

Xenia'nın bulunabilen birçok türü vardır.Bağsettiğimiz tüm mercanların aksine fosfat ve nitrat ile beslendiği için üremesi ve bakımı oldukça kolaydır.Akıntıda yaptığı salınım ve açma kapama hareketi ile çok çekici görüntüsü vardır.Işığı sever ve istediği ortam akvaryumlarda bolca bulunduğundan hızlı çoğalıp akvaryumu kaplayabilir.
    YIKIKTEMO,
    Saygılar...

2. p1azma

p1azma

İsim:
    Girilmemiş
    Ynt: Favori resif canlıları

Bilgi için teşekkürler.
    Benim bir sorum olucak. Dün akvaryumuma canlı kaya ekledim.
    Daha önce yoktu sadece 2 adet palyacom vardı.
    Kayaları dun balıkları cıkarıp koydum.
    2 saat full temizlik yaptıktan sonra balıkları tekrar icine attım ph kh normaldi
    24 saat gecti su iyice berraklastı ve ph kh tekrar normaldi...

Sorum;
    Kayanın birinin üzerinde 10-15 tane kadar en ustteki resimdeki canlıya benzeyen birseyler var. Boyutları su an 1 cm ve renkleri beyaz pembe mor eflatun arası birsey
    bunlar tam olarak nedir ve faydalımıdırlar ve ne ise yararlar...?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Akvaryuma canlı kaya ilavesi yaparken, bundan sonra balıkları içerisinden almanıza gerek yok. Mevcut dekora ilave yapabilirsiniz. Birinci resime benzettiğiniz canlı Mushroom. Eğer satın aldığınız canlı kaya bu omurgasızlar barındırdığını bilerek almışsanız, elbette bir zararı yok ve en dayanıklı omurgasızlardandır. Tabi eğer üzerinde omurgasız bulunan bir canlı kaya değilde yeni kürlenmiş bir kaya satın almışsanız, bazı yerli canlılar bu kayalarla akvaryuma girerler. Bunların bir çoğu zamanla kaybolurken ortama ayak uyduran bazı canlılar olur. Ancak sizin sözünü ettiğiniz canlı, muhtemelen bir sünger türüdür. Bunlar bolca kayalar üzerinde gelir ve zararlı değildirler.
    Saygılar...

4. p1azma

p1azma

İsim:
    Girilmemiş

Aynı ilk resimdekine benzettim ve alırken vardı uzerinde.
    Kaya yüzde 30 morarmış vaziyette, bahsettiğim şeylerden de 2 tanesi baya kırmızı gibi...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dediğim gibi, bu canlılar kayalar üzerinde ise, genel de esnaf ekstra ücret alır. Ancak bir kaç tane olması sebebiyle almamış olabilir. Kayalardaki morluklar kayaların, çok iyi ortamdan toplandığı veya çok iyi kürlendiği ve yine akvaryum içerisinden çıkarıldığı anlamına gelir. Kısaca güzel bir durumdur. Eğer fotograf eklerseniz sözünü ettiğiniz canlınızı net tanımlarız. Ancak söylediğim gibi sünger türü olabilir ve zararsızdır.

6. p1azma

p1azma

İsim:
    Girilmemiş
  7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğraftaki kayalarınızın üzerindekiler Mushroom.

Fakat durumları iyi değil. Işık sisteminiz nedir?

Saygılar...

8. p1azma

p1azma

İsim:
    Girilmemiş
    şu an renklendiler ve cok iyiler
    kıpkırmızı ve mosmor oldular birde ortadakiler 2 adet dallı anemon gibi birşey oldular :basardim:
    fil muşrom muş galiba
    resmini görmüştüm biryerde

9. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Merhabalar...

Benim için favori deniz canlıları rengarenk ricordea florida mushroomlar, tridacneler, xenia, red brain coral, cleaner shrimps ve bazı balık ve yumuşak/LPS mercan türleri.

10. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    leather mushroom nasıl frag verir nerden belli olur?, nasıl ayıracağız?, başka bir kaya ya mı yerleştireceğiz?, bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim saygılar..

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    [​IMG] [​IMG]

Gövdeden küçük uçlar çıkararak çoğalıyor. Benim iki tane var, biri dipten biri ortalardan verdi, fotoğraflarda yerlerini görebilirsin. Tam dipten verecek diye birşey yok, canlıyı ayakta tutan gövdenin her hangi bir yerinden de verebilir.

Ayrıma konusuna gelince, ben dipten verdiği için kolayca bir parça kaya ile birlikte ayırdım. Ama gövde ortasından çıkınca bir süre beklemek gerek, iyice büyüyünce kesilerek alınabilir.

Sayfayı Paylaş