1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Fikir vermesi açısından...

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde RuPTuR tarafından 11 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Geçen hafta yapımı 3 gün süren ev arkadaşımın kız arkadaşına yaptığım akvaryumu fikir vermesi açısından son haliyle paylaşmak istedim.Yapım aşamalarını küçüklüğünden dolayı pek önemsemediğimden fotoğraflamadım.
    Kenarlara çekilen yağlı boya çıtaları bana ait değil.Ben çekin dedim sadece Sebo ve kız arkadaşı da alakasız oranlarda bu şekilde boyamış.Mesuliyet kabul etmiyorum o yüzden :D
    Kapağı ben boyadım.Buhar camını yerleştirmem çok kolay oldu.
    Kapağın alt kenarlarına cam çıta koydum,üzerine de kızaklı şekilde buhar camını yerleştirdim.Şu anda üzerinde 13 wattlık tasarruflu ampul var.İleride duruma göre kendisi aynısından 1 tane daha ekleyebilecek.Akvaryum 4 gündür çalışmakta ve dışarı herhangi bir sızıntı ya da sıçrama olmadı.Elde cam bol olunca böyle oluyormuş demekki.6mm'den bu kadar küçük akvaryuma rastlayan var mı aranızda :D

Not:Akvaryum 30 lt olup ölçüleri geniş ekran özellikli olacak şekilde ayarlanmıştır :D

2. Kadr1maN

Kadr1maN

Gayet güzel görünüyor Cem bey, elinize sağlık em34:. Küçük bir bitkili için ileride bende buna benzer bir tank yapmayı düşünüyorum :)

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Cem abi öncelikle tebrik ederim. İyi iş çıkarmışsın. Emeğine sağlık. O boyutta bir akvaryuma öylesine ihtiyacım var ki bu aralar. Artık bende 50 lt'lik bişey düşünüyorum. Yaparsam forumda paylaşırım zaten. Küçük tanklarımı özledim yaa :( O tank yavruluk , karantina , hatta küçük bir bitkili için uygundur.

Saygılar...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem, senin içinde cevher varmış. Ama uyandırmak kolay olmadı. :D Ellerine sağlık paylaşım için. Dıy yapımlara bir başlasan artık her görüdüğün ekipman için acaba yapabilirmiyim diye düşünüyorsun içinden.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Vayy Cem hocam; seni bu işlerde ilerlemiş olarak görmek çok güzel. em34: Yakında büyük akvaryumlar da yaparsın İnşallah. ;)

cem o kapağı neyden yaptın ? Resimden pek anlayamıyorum. huh:Ve camları kendınmi kestin,yoksa camcıyamı kestirdin? Hangi slikonu kullandın ? Biraz daha detaylara inersen memnun oluruz. ;)

Akvaryum siyah çerceve boyadan bantları saymazsak çok güzel olmuş. :helalolsun:

Ama bir gerçek varki 6 mm cama yazık etmişsin. :D

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Camların kesimi bana ait.Kapak da 6mm camdan.Sadece buhar camı 4mm.Silikon normal antibakteriyel.Şu 3 lira olanlardan.Bugün yerine kuruluma gitti.İçerisinde 4 adet cüce vatoz (şimdi farkettim ve düzeltiyorum;vatoz yerine gurami olacaktı)ve 1 adet leopar vatoz bakılacak.ısıtıcısı 100 watt atman(20lira),filtresi sunsun jp-014f(20lira)(gerçekten güzel bir filtre)
    Bu akşam ortalığı toparladıktan sonra 250 litreliğe başlıyorum hayırlısıyla...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem akvaryum güzel görünüyor umarım sorunsuz bir şekilde balık beslenir içinde...
    Camımıda getir bu arada :D

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Cem Abi 30 lt'den 250 lt'ye zıplaman korkutuyor beni. :D Dikkat et evi su basmasın.

Saygılar...

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ön ve arka camı kestim,yan camları keserken bir kaza oldu ve 10cm verdiğim pay birden 1cm'ye düştü saç: Yusuf yusuf oldum açıkçası ama durumu kurtardım.Şu anda 1cm'lik yanılma payı hakkım var. pala: Bundan sonra elmas işçiliğine başlayacağım :D
    Birazdan yan camları keseceğim.Dualarınız benimle olsun dikkat:

Sayfayı Paylaş