1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

FILITREMDE SORUN VAR

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde MertBalim tarafından 12 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Dış filitremi temizledikten sonra, akvaryuma takıyorum biraz pompaya basıp dolduruyorum içerisini, fişe takıyorum ve püskürtmeye başlıyor içerisinde olanları. Neden olabilir bu püskürtme. Bütün sepetleri temizliyorum. Motorunun alttan alış kısmına hortumla suyu tutuyorum iyice temizleniyor. Ama fark etmeiyor fişi takınca başlıyor ilk 10 dk hep pislik püskürtüyor.
    Sizlerdede oluyormu böyle?

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Mert pislik mi yosun mu püskürtüyor?

Filtrenden ses geliyor mu?

Bahsettiğin olay 10 dk sonra düzeliyor mu?

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abdullah abi, 10 dk sonra kesiliyor içndeki pisliği atıyor. Kırmızı kırmızı pislik atıyor abi. Balıklarımın dışkı rengi ile aynı. Filitremden ses gelmiyor. Püskürtürken bir ötüyor püskürtünce duruyor. Sanırım fana takılıyor.

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Lütfen yardım edin. Filitrem temizledikten sonra pislik püskürtüyor. Markası Dolphin c-1600

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Mert devrik cümleler kurmuşsun tam anlayamadım... 10 dk pislik attıktan sonra pislik gelişi duruyor ve filtre düzgün bir şekilde çalışıyor mu? Yoksa pislik atışı durduktan sonra filtre de mi duruyor?

Valla çok net bir şekilde yazarsan sevinirim... Kafam ambele olmuş durumda zaten ATCG görmekten...

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mert benimde aynı şey başıma geliyor iş yerinde ki filtremde.. Hem motorun içinde ki ve borulara yapışan tortu vb maddeler sen filtreni temizleyip çalıştırır çalıştırmaz onlarıda beraberinde söküp akvaryuma dolduruyor.. Haliyle dış filtre temizliği akvaryum pisletmeye dönüşüyor.. Onun için yapılabilecek tek şey en azından benim çözüm yolum ; filtreyi çalıştırmadan önce su çıkış ağzını bir kovaya veriyorum tortular oraya gidiyor sonra tanka çeviriyorum.. tabii tek başına biraz zor olabilir bu yardım alman lazım.. ama dediğin gibi 10 dakika sürüyorsa bu dediğimi yapman mümkün değil ama mübalalı yazdı isen eğer dediğim yöntemi uygulayabilirsin..

7. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abdullah abi, sırasıyla yazıyorum.

1. Filitremi tamamen temizliyorum motorda dahil.

2. Sepetleri toparlayıp akvaryumun yanına götürüyorum.

3. İçerisine filitrenin pompası ile %80 pompalıyorum.

4. Fişi takıyorum.

5. Fiş takılınca 1 posta püskürtüyor. Fan sesi geliyor. 10 dakika devam ediyor ara ara püskürterek.

6. 10 dakika sonra püskürtmesi duruyor ve canavar gibi çalışıyor filitrem.

7. 2 ayda bir filitremi temizliyorum.

8. Çözümlerinizi bekliyorum.

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abi abartılı yazmadım tamamen 10 dakika sürüyor. Hepsini söküp püskürtüyor sanırım. Bazen 12 dakikaya kadar uzuyor. Azar azar püskürtüyor posta posta 10- 12 dakika arası püskürtüyor.

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Borulardaki yosunların kopup gelmesi Mert,borularını da temizle çok dert olduysa bu durum ;)

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Boruları temizlemekle olmuyor.Motorun içinde biriken ve yapışan tortu ve yosunlar bu pislenmeyi yapıyor.. Valla Mert'cim işin zor ne yalan söyliyim 10 dakika sürüyorsa berbat oluyordur akvaryumun 1 gün dayanıcaksın o pisliğe artık.. Bendede o durum olduğundan anlıyorum seni sinir oluyorsun ama motorun içini komple temizlemek ne derece mümkün orasını bilemiyorum.

11. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Volkan abi, motorun içini hortumla temizleyebildiğim kadar temizliyorum. Daha fazla temizlik için yapacağım şey. Vidaları açıp temizlemek. O işde çok zor.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mert motoru temizlerken dikkat et çünki onların çoğu vakumlandıktan sonra vidalanıyor sen bir açtın mı birdaha dikiş tutturamazsın.. Hava yaparsan içinde uğraş dur ondan sonra.. Genede sen bilirsin..

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Dediğiniz yeri ben bununla temizliyorum:
    Filtreni de tamamen doldur Mert,hava kalmasın içerisinde.

14. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Zaten açmam abi, orjinali gibi kalsın. Petsopun Temizlik™ varmış. 1 ay sonra çağırıcam. Güzel bir temizlik görmesi gerekiyor akvaryumun. Gittiğim bir restoran o Temizlik™ yaptırmışta temizlik taşlar felan parlıyor. Jel ile temizliyorlarmış herşeyi. Çok güzel felan diye tavsiye etti.

15. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Konuyu şimdi gördüm. Durumda herhangi bir anormallik yok. Volkan Hocam'ın dediği gibi ilk 5-10 saniyede suyu akvaryumun dışında kovaya at. İlk başta gelen suyun bir kısmı hortumlarda biriken atık, bir kısmıda mıknatısın etrafında biriken atıklardır. Ayrıca Cem Hocam'ın da vurguladığı gibi kesinlikle filtrenin içinde hava kalmasın. Aksi halde motor su basmaz ve rahatsız edici gürültüler gelir. İçini tamamen doldurmana rağmen böyle durumlarla sık karşılaşırsan filtrenin klipslerine bakım yap, gerekirse değiştir.

Sayfayı Paylaş