1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Filtre İle İlgili Soru =?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Sky2007 tarafından 13 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Beyler filtrenin hava alan yeri varya hortumlu ucunda bişi ordan hava alıp suda baloncuklar çıkaran

Baloncuklar çıkmıyo çıksada çok küçükler tıkalıda değil hava yeri bu neden olabilir.

Ben Baloncuk Çıkmıyo diye Hava Motoruna taktım filtreni orasını çok güzel çalışıyo böle ama kendi çok az hava alıyo

Bu Neden Olabilir ?

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Filtrenzi temizlemeyi denedinizmi ? debi düşmüşse hava çekişide düşmüştür belki.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Filtreyi su yüzeyine yaklaştırın, suya çok batırdığınızda debisinden dolayı oksijen çekmiyorlar. Zaten o şekilde oksijen sağlamayıda ben sevmiyorum ve yine yeterlide olmuyor. canım.gif

4. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Eve Gidince Deniyim

Hava Motorundan Alsa Havayı Sorun Olurmu ?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sorun olmaz ama görsellik yanında suda çözünmesi zayıf olur. ;) Madem hava motoru kullanacağız tabandan yukarı doğru hava taşı ile verelim daha fazla çözünsün değil mi ?

Oksijeniniz fazla olsun sizde bizde üzülmeyelim. öp:

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hava motorunun bir şekilde durması sonra akvaryumdan suyun yukarı basılıp elektriğe teması ve sigortaların atması, eğer sigorta atmassa kabloların alev alması dışında pek bir sorun olmaz sanırım :) tabi bu sadece bir teori.

7. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Nasıl yanı hava taşı ile filtreye vermiyeyimmi ?

Şuan filtre ve pipo Filtre var 2 side hava motoruna Bağlı

Napıyım şimdi ben tam anlatsanız :) Size zahmet

8. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Emrah dediğinden bişi anlamadım kardeş hava motoru dursa nolurda su nie yukarı çıksın ?

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bilmem mustafa kardeşim sence hava giren yerden suda girmezmi ? farzetki hava motorun bozuldu hava vermiyor, su yukarı basılmazmı filtrenin tazyiki ile sonra hava motorundaki elektriğe su gitmezmi ? yanmazmı vs vs vs

10. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    hmm Şimdi anladım kardeş kusuruma bakma :)

Ya Öle olsa hepsinde olur gibime geliyo pipo filtredede olur

ama direk hava motoruna bağlı değiller şu ayıran şeyler varya cama yapıştılan tek girişli 4 çıkışlı ona takılı

Ben eve gidince bi filtreyi yukarıya takıyım olcakmı

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İlk zamanlar yaptığım yanlış bir uygulama vardı belki sizde aynı hatayı yapmışsınızdır diyerekten pipo filtreyi acaba ters takmış olabilirmiyiz ? Havanın verildiği kısım yani şeffaf plastik kısım altta olacak şekilde takılmalı.. Pipo filtreden hava çıkışı olmamasının diğer bir sebebide hava musluklarının yanlış ayarlanmasından kaynaklanıyor olmasıdır.. Hava taşı ile pipo filtre arasında ki muslukların bağlantı sırasını değiştirip hava akışını tekrar sağlayabilirsiniz.

12. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Pipo filtre düzgün takılı onda bi sorun yok

Ben iç filtreden bahsediyorum Volkan bey hani iç filtreden kabarcıklar baloncuklar çıkar ya onlar çıkmıyor çıksada gözle zor gözüküyor onun nedenini soruyordum ?

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Pardon o zaman.. Pipo filtre denince dedim acaba sorun orda mı.. O zaman Temel abinin ilk mesajında ki uygulama derdinize deva olacaktır.. İç fitrenizin hava borusunun ucunuda kontrol edersiniz kapalı mı değil mi diye başka bir ayarlama kalmaz geriye..

14. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Eve gidiyimde staj yapıyorum.. :)

Filtrede bi tıkanma yok çünkü hava motoruna takılı şuan güzel çalışıyo

Neyse yarın yazarım sonuçu olur inş.

15. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Tşkler Arkadaşlar
    Filtreyi su seviyesinin azıcık altına getirdim sorun düzeldi.
    Acaba daha iyi olsun diye hortumu kısaltsammı ? biras uzunda 40cm fln kısaltınca daha iyi olurmu ?

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hortumun uzunluğu kısalığı çok önemli değil, filtre gücü ve dediğim gibi akvaryum içindeki seviyesi belirler. ;)

17. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hortumun uzun olmasının diğer bir sebebide eğer iç filtreniz vantuzlarından kurtulurda dibe düşerse hava yerine su çekmemesi içindir.

18. taygun

taygun Guest

O hortumun içine su giriyorsa hortumda hava ve doğal olarak da baloncuk olmaz.

Kontrol etmenizde fayda var.

19. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Ben iç filtrelerin oksijen veriş görüntüsünü hiç sevmiyorum ve yeterli bir oksijen sağlayacağınada inanmıyorum.tabandan su yüzyine çıkıp patlayan hava kabarcıkları suyu daha çok havalandırıyor.Görüntüde kötü durmuyor.

Sayfayı Paylaş