1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Filtre bakımı

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Genellikle filtre malzemelrinin dizaynından söz edilir, fakat bakımından pek söz edilmez. Belli zaman dilimlerinde ekipmanlarımızın bakımlarını yapmamız gerekir. Bu başlık altında dış filtrelerin bakımından söz etmek istiyorum. Dış filtrelerin zaman zaman akvaryumdan su çeken ve su basan hortumlarının içinde beyaz bir tabaka oluşur bu tabaka belli periyotlarla temizlenmelidir. Bu tabaka zamanla genişleyerek debi düşmesine sebeb olur.

Yine dış filtrelerimizin suyu basmaya yarayan pervaneleri zaman içerisinde elyaf ve benzeri atıkların pervaneye sarılmasıyla performansı düşer, Pervanenin yatağı yosunumsu bir tabaka ile kaplanır, pervane milinin oturduğu yatak kısmındaki conta eskir ve parçalanır. Değişmesi gerekenler değişmeli ve üzerlerindeki atıklar, yosun tabakası temizlenmelidir. Dış filtrelerin zamanla debisinin düşmesi ve ses yapması bu sebeblerle gerçekleşir.

www.akvaryumportali.com bak:

Saygılarımla... ;)

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ek olarak hocam benim dış fitreyi bir ay kullanmadım sonra açıp temizleyeyim dediğimde iğrenç ötesi bir koku yayıldı filtreden eve. Ama dış filtreyi temizleyerek ve evi de havalandırarak üstesinden geldim. Paylaşım için teşekkürler. Dikkat edilmesi gereken bir konuya değinmişsin Temel hocam.

Saygılar.

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Temel abi,faideli bilgiler için teşekkür ederim.Yanlış değilsem 3_4 ayda bu ekipmanları kapsamlı temizlik yapıyorum.Temizliğin arkasına,çok faydası oluyor.Söylediğin gibi abi,debi yükseliyor sesde azalma oluyor.

Son önerim ise arkadaşların iç filtre alırken kutulu değilde yuvarlak hatlı iç filtreyi tercih etmeleridir.

Sebebi ise kutulu iç filtreli komple sökmek zahmetli.En alt ve üst noktasında vantuzlar olduğu için.Hazneleri çıkardığınızda olacanda pislik akvaryuma dökülüyor.
    Yuvarlak hatlı iç filtrelerde ise vantuzlu kısım ve motor kısmı akvaryumda kalır hazneyi komple alabilirsiniz.Akvaryuma pislikler dökülmez hazne yuvarlak olduğu için komple pislik haznede kalır.

Kutulu iç filtre
    Yuvarlak iç filtre

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Özgür Abiye aynen katılıyorum. İç filtre alırken dediğin gibi yuvarlak haznelileri seçip alıyorum abi.

Saygılar.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam güzel bir paylaşım olmuş.Ellerine sağlık em34:

Sayfayı Paylaş