1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

filtre seçimi

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde enk41 tarafından 23 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. enk41

enk41

Merhaba arkadaşlar 80 lt lik bi akvaryumum var filtre olarak dış filtre mi yoksa iç filtre mi kullanmalıyım yoksa şelale filtre mi kararsızım da fiyat olarak uygunu hangisidir ve iyi verim alabileceğim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu ama suyu kirlendi neden dir acaba filtreden olabilir mi amazon marka iç filtre kullanıyorum.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

80 lt lik akvaryum için dış filitre biraz abartılı ve masraflı olur. Şelale filitreler iyidir fakat ses ve koku problemi yüzünden pekte benim hoşuma gitmeyen bir filitre sistemidir.

Sizin işinizi iç filitre rahatlıkla görür. ;)

Suyunuzun bir haftada kirlenmesi ise;balık yükü, kullandığınız yemin kalitesi,aşırı yemleme vs gibi etkenlerden kaynaklanıyordur muhtemelen. huh:

Bu arada profil bilgilerinizi doldurursanız size hitap etmemiz kolaylaşır. ;)

Saygılar.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şu anda şelale filtreler daha revaçta ancak pahallı.İç filtreler akvaryumdaki görüntüyü doğallıktan uzak bırakıyor.Dış filtreler de senin akvaryumuna göre büyük gelebilir ama filtrenin büyüğü değil küçüğü kötüdür.60-70 liraya dış filtreler mevcut.Ben öneririm.30-40 lira verip iç filtre alınacağına dış filtre daha mantıklı.

Bunların yanında,eğer biraz el becerin varsa,kendin yap(diy) bölümümüzdeki konulara göz atabilirsin.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay konuya açıklık getirmiş, ancak ben şelale filtreyi iç filtreye göre çok daha kullanışlı ve temizlemesi kolay buluyorum. Koku konusunda yorum yapamayacağım hiç rahatsız olmamıştım. Şelale filtrelerin içine gerektiğinde kömür gibi filtre malzemeleri eklenebilir ve su çıkışına ve emiş borusuna iç filtre süngeri takarak 5 iç filtrenin görevini yaptırabiliriz. Suyunuzu sürekli canlı tutmaya yeterde artar. ;)

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Size daha açıklayıcı yardımcı olmak için fotoğraf üzerinde süngerlerin takılacağı yerleri göstermek isterim. Eğer aşağıdaki gibi bir şelale filtreyi basit bir dıy hareketten geçirirsek çok efektif filtre sistemine sahip olursunuz.

Yapmanız gerekeni sizin için çizdim. Bu işlemi yapacak ve şelale filtresinin sesinide isterseniz kesebileceksiniz. Bir süngerden daha suyu geçirmi,şte olacaksınız aynı zamanda. Bu sistem 4-5 kat daha güçlü bir filtrasyon elde edebilirsiniz.. ;)

Su hem akvaryumdan çekilirken süzülecek, hem şelalenin içerisindeki malzemelerden geçecek, hem de şelale filtreden akvaryuma dökülürken tekrar süngerden geçecek. Unutmayın şelale filtreden çıkış suyunun süzüldüğü yere bir sünger koyulacak. İç filtre süngeri bir yerine iki ve ilave olarak şelalenin kendi haznesine koyulacak malzemeler. Yapmanız gereken bu süngerleri işaretli yerlere takmak, Hepsi bu.

6. enk41

enk41

Akvaryumda 11 adet balık var, yemlemeyi günde 2 defa yapıyorum ve fazla olduğunu zannetmiyorum. Ama dip yem ve pul yem kullanıyorum iyi bir iç filtre alsam nasıl olur arkadaşlar ? Yardımcı olursanız sevinirim çünkü çok kararsızım.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ercan Bey, karasız kalmanız normal. Ancak seçenekleriniz belli aslında. Gördüğünüz gibi farklı öneriler var ve hepsi size uygun. Hacminiz düşük. Ancak bence bir sonraki adımı düşünerek güçlü bir filtrasyon almanız daha daha doğru. Seçim artık size ve bütçenize kalmış. Ben şelale filtreyi tekrar öneriyorum size. Fotoğraftaki şelale filtreyi güçlendirme konusu kafanıza yatmadı mı?

8. enk41

enk41

Temel abi iyi fikir tabi benim için, önmeli olan suyun temizliği yani filtrenin işlevi şelale filtrenin hangi marka ve modelini almalıyım peki ? suyun kısa sürede kirlenmesinin sebebi nedir? Olcay abi hangi iç filtreyi almalıyım ? Baktım da şelale filtre yi koyacak uygun yer yok .

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ercan kardeşim, mesajlarını birleştirdim ve düzenledim müsadenle. Şelale filtreye yer yoksa yapacak birşey yok. Ama düşünürsen atman marka büyük boy güzel olur. İç filtre önerileri gelecektir.

Suyun çabuk kararmasının sebebleri yetersiz filtrasyon, yem markası veya suya renk bırakması. Akvaryumda berrak suyu elde etmenin en kolay yolu kömür kullanımıdır. Tabi bunun için içine koyulması için dış filtre veya şelale filtre gerekli. Ama iç filtre almak zorunda kalırsan dıy olarak işlem yapar bir miktar köümürü iç filtrede kullandırabiliriz.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İç filtre olarak geçenlerde 20 liraya sunsun jp-014f aldım GiZMo'ya.İçinde aktif kömür kutusu var.Alttan giren su ilk önce süngerden(biyolojik filtre) sonra da aktif kömürden(mekanik filtre) geçiyor.Debisi 800Lt/saat.Senin akvaryuma uygun olacaktır.Yukarıdan şelale şeklinde suyu vermesi için aparatı da var.
    Reklam değil,sadece ürün tanıtımı amaçlı link:
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=20384

11. enk41

enk41

cem kardeşim peki memmunmusun şu an filtrenden

12. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Temel hocama katılıyorum. Bende size Şelale filitre öneririm.

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ben ilk çalışmasını falan beğenmiştim.Şu anda ne durumda bilmiyorum ama 30 litrelik akvaryumda har vurup harman savuruyormuş.(0 litre için çok uygun olacaktır.Aktif karbon bölmesinin şöyle bir avantajı da var;gerek duymadığınızda kutuyu çıkarıp yerine elyaf,sünger,reçine vb. koyabilirsiniz.Gayet kullanışlı bir filtre.Sesi da sadece çektiği havanın sesi.Hava hortumunu kapatırsanız neredeyse duyulmuyor motor sesi.

14. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Ekol-17 almanızı öneririm. Fiyatıda diğer dış filtreler arasında gayet uygun.
    Ürün, Eheim'a çok benzemekte. Tabi onun kadar kaliteli olamaz.
    Ancak 17 alın 15 değil ;)

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Can Hocam,ben EKOL kullandım.Milini değiştirmekten bıkmıştım.Sesi çok fazlaydı.Elektrik kesintilerinden sonra muhakkak içini açmam gerekiyordu vb...
    Memnun olmadığım bir filtreydi ama eskiydi.Yenilik getirdiler mi bilmiyorum...
    Şimdi farkettim,aynı ürünü kullanmışım :(

16. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Bahsettiğim ürün yeni çıktı.
    Ve kullanan arkadaşların herhangi bir şikayetine rastlamadım.İnternet ortamında yapılacak araştırmalarla ürün hakkında daha detaylı bilgilere ve yorumlara ulaşmak mümkün.

Sayfayı Paylaş