1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Filtreleme sisteminizi seçin

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 21 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ne satın alayım?

Filtre seçimi neredeyse hobinin en önemli parçasıdır. Peki filtre ilk karar verilmesi gereken ekipmanmıdır ?

Filtreye karar vermek aslında balık ve tür seçiminden sonra karar verilmesi gereken bir konudur. Akvaryumlarımıza filtre satın aldıktan sonra balıklara karar verirsek, malesef bir süre sonra bir başka güçte filtreye ihtiyaç duyarız. Beslenecek canlıların akvaryuma yükleri ve ihtiyaçları çok farklı farklıdır. Bu açıdan canlı yüküne göre seçilmelidir.

Satın aldıktan sonra araştırma yapmak değil, satın almadan araştırma yapmak. Filtreleme sistemlerini sizlere bu başlık altında tanıtmak isterim. Malesef ülke akvaristimiz belli bir filtreleme sisteminin dışına çıkmıyor, çıkamıyor. Yönlendirmeler aynı filtreleme sistemleri üzerine geliyor. Tanıtımdaki filtreler içinde elbette size tanıdık olanlar vardır. Ancak hiç düşünmediğimiz filtreleme sistemleride mevcuttur.

Bu başlık altında karar verdiğiniz filtreleme seçeneğini hakkında fikir ve yorumlarda bulunarak verimlerini ve temizlik yönünden avantajlı olanlara daha rahat karar verebiliriz.

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

www.akvaryumportali.com bak:

Saygılar...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    En sonuncuyu çok merak ettim Temel Abi.RO sistemi değil herhalde.İçinde de bol miktarda kum var galiba.Böyşe birşeyi yeni kuracağım tankımda denemeyi düşünüyordum.Baktığım sitelerde 4-5 bölmeli olanları vardı ama bu kadar çok bölmeyi ilk defa görüyorum.Eline sağlık.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem açıkcası benimde ilk dikkatimi çeken filtre o oldu.

Bildiğimiz filtre sisteminin gerçekten farklı bir şekli. İçinde birçok filtre malzemesi görülüyor zaten. Temizliği tek tek kolayca yapılabilir, değişebilir.

Bulunabilirliğini bilemiyorum. Ancak güzel bir filtreye benziyor.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Aslında yapımı çok basit birşey ama akvaryumun arkasına asılabilecek kadar hafif olacağını sanmıyorum.Yapı marketlerden içme suyu filtreleri için üretilmiş,boru şeklinde birşürü çeşit var.Bekle Temel Abi,şu akvaryumu kurayım.Filtre sisteminde patlatacağım bombayı :)

5. sherides

sherides

İsim:
    Elif TEREM
    Bilgilendirme amaçlı bu filitrelerin tek tek yada gruplar halinde sistem mantığını ve başarı oranını anlatmanız mümkün ?
    Saygılar..

6. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Yerinde kullandığımız taktirde hepsi bizlere süper bir filtreleme sistemi sağlayacaktır. Ellerine emeğine sağlık abi.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Benim için hiçbiri. Benim için varsa yoksa sump ;) :D

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ekleme:

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Dış filtre de kullandım iç filtre de . Atman yahut şu bu benim için önemli değil. Önemli olan işlevi , ben, tatmin etmesidir. Şelale filtre hiç kullanmadım. Kullanan arkadaşlarım memnunlar. Onu da en kısa zamanda temin edip kullanmak istiyorum. Bakalım artık kısmet .

Saygılar...

Sayfayı Paylaş