1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Filtreme bakar mısınız

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

Yemekteyiz programını izleyen ev halkıyla alakamı kesince, bir projeyi daha sizlerle paylaşma kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız filtre olarak iç filtre kullanırlar ve ne hikmetse iç filtrelerinin debilerini düşürmeye çalışırlar, yaptığı akıntının bitkilerini dağıttığından şikayet ederler. Madem öyle hem kendi işini yapsın hem de filtre verimini 4-5 katına çıkarsın dedim. Tabi kullanılan iç filtrenin gücü önemli. Tabi iç filtre sadece konunun içinde bir tavsiye aracı, zira aslında kendisine ihtiyacımız bu proje içerisinde sıfır.

[​IMG] [​IMG]

Yukarıdaki malzemeler plastik saksilar, kuruyemiş kapları vs vs. Sizin görsel tercihinize ve akvaryum boyutunuza
    uygun olanını seçmeniz ile başlayalım.

[​IMG][​IMG]

Önce kabımıza üst taraftan delik açıyoruz ve akvaryumdan gelen kirli suyu filtreye yönlendiriyoruz. açılan deliten takılacak boruya fotoğraftaki aparatı yaparsak filtre malzemelerinin tamamından faydalanabiliriz. Yani su daha geniş alandan süzülecektir ve önemlidir. Daha sonra filtremizin altından bir delik açıyoruz ve suyun buradan akvaryumla kavuşmasını sağlıyoruz. Bu kısıma yine kısa bir boru takarak sesi ve dağılmayı önlüyoruz. Akvaryumun üzerine görüldüğü gibi oturacak şekilde satın aldığımız malzememizi ( Artık filtremiz) akvaryum üzerine oturtuyoruz. Filtre malzemeleri sizin ihtiyacınıza kalmış.

Güle güle kullanın.
    www.akvaryumportali.com ;)
    Saygılarımla...

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Filitreme bakarmısınız

Ellerine sağlık Temel Hocam...

Alınacak plastik malzemelerin kalitesi çok önemli diye düşünüyorum... Suya salınım yapmamalılar... Suya salınım yapıp yapmayacakları/yapmadıkları ilk alındıklarındaki ağır plastik kokusu varlığı/içlerine sıcak su konduktan sonra suyun renginin değişmesi ve -yine- ağır plastik kokusu oluşumu ile anlaşılabilir...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Filitreme bakarmısınız

Temel hocam;görsellik dışında mükkemmel bir filitre olmuş :alkis:

Hocam;sanırım o ilk resimdeki tüm malzemeleri kullanacaksın bu gidişle :D

Saygılar.

Sayfayı Paylaş