1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Flavus um Yem Yemiyor ve İyice Eridi.

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde farukocak55 tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. farukocak55

farukocak55

Yaklaşık 2 hafta önce 1 erk 3 dişi Flavus(Malawi Mbuna)kolonisi aldım.Aldığımda dişilerin karnında hafif çöküklük vardı.Sorduğumda satın aldığım kişi balıkların ufak akv da olduğunu,erkeğin sürekli dişileri kovaladığını ve hayvanların sürekli yavru yaptıkları için yem yemediğinden zayıf düştüğünü ve iç parazit olmadıklarını söyledi.Bende balıkları eve getirdim.Erkeği 1 hafta ayırdım dişileri bakıma aldım.2 dişi yem yiyerek karınlarını toparladı ancak 3. dişi ilk başlarda tek tük yem yiyordu.Ancak son bikc günde hiç yeme bakmıyor akvaryumun sağ köşesinde suyun en üst kısmında hareketsiz duruyor.Diğer balıklar normal yalnız bu dişi yem yemiyor.Sizce hastalığı ne olabilir.Ne gibi bir tedavi önerirsiniz.Aşağıya az önce cektiğim resimlerini ekliyorum.Şu an akvaryumdan ayırdım.Sarımsak ve NLS Cıklıt Formulayı karıştırıp ağzına sıkmayı düşünüyorum.Değerli fikirlerinizi bekliyorum....

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Faruk Hocam,

Diğerleri ile karşılaştırdığında bu balık biraz daha koyu mu duruyor? Ve solunaçlarında hafif bile olsa bir şişme var mı, özellikle diğerleri ile karşılaştırdığında?

3. farukocak55

farukocak55

Artık çok geç Abdullah hocam .Balık hakkın rahmetine kavuştu.Yinede sağolun ilginiz için...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Faruk Hocam, öleceğini biliyordum ancak bundan sonra önemli olan hastalığın teşhisini koymak...

Sorduğum soruların ikisinin de cevabı "Evet" ise Nitrat zehirlenmesi...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Üzüldüm Faruk kardeş balığına. Bu başlığı yeni gördüm ve hemen bakmak istedim, malesef balığı kaybetmişsin. Sağlık olsun, diğer balıklarını sağlıklı beslemeni dilerim.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sabah sabah moralim bozuldu. :hasta:

Ya Faruk balık dört gündür yem yemiyor diyorsun. Be adam dört gündür niye bir konu açmadın? Belki birşeyler yapar kurtarırdık balığı. montz:

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Geçmiş olsun yapacak birşey kalmamış

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yanılmıyorsam balık Faruk'un eline geldiğinden beri birşey yememiş... Bence balık daha akvaryumcunun elinde ikne nitrat zehirlenemsi geçirmiş... Deri koyuluğu ve -eğer varsa- solungaçlarda hafif şişme bunun belirtisi...

Faruk Hocam, tekrar başın sağolsun... Diğerlerinin durumu nasıl? Allah onlara uzun ömür versin...

9. farukocak55

farukocak55

Hepiniz sağolun.
    Abdullah hocam bu balık diğerlerine göre daha acık renkliydi.Git gide rengi açılıyordu.Diğer 2 dişidende biri güzel yem yiyor ama 1 tanesi genelde saklanıyor yeme bakmıyor fazla.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    O halde hala elimizde bir tanı yok... Hmmm... Bir araştırayım bakayım sorun ne olabilir diye...

11. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Geçmiş olsun faruk kardeşim çok üzüldüm.

Sayfayı Paylaş