1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Foam Board'dan aydınlatma kapak ?

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde RuPTuR tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Elimde fazladan foam board kaldı,ne yapsam ne etsem diye düşündüm,kapak geldi aklıma.Foruma danışmadan başlamayayım dedim.Kapak işlevsel olması şart olan bir konu.O yüzden kafanızda bir tasarım belirirse,buraya yazarsanız sevinirim.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Foam Board'dan kapak

Cem hocam;foam board dediğin,straformu ? Benim bildiğim foam board xps tipi straforlardır huh:

Yani strafordan kapak yapmayımı düşünüyorsun ?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Foam Board'dan kapak

Ben dekor yapmanı öneriyorum arka plan için. Her ne kadar doğallıktan yana olsam da, elindeki malzemeyi değerlendirmen adına işine yarayabilir.

Saygılar...

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Foam Board'dan kapak

Arka plan konusunda sıkıntım yok Temel abi.
    Olcay Abi,foam board sıkıştırılmış köpük yani strafor,doğrudur.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Foam Board'dan kapak

Straforlardan belki abartısız bugüne kadar onlarca kapak yapmışımdır ama hiçbiri uzun ömürlü ve kullanışlı olmuyorlar. :hasta:

Cem hocam;şahsi fikrimdir;bence strafordan kapak yapmaya uğraşma.İnan emeğine yazık oluyor bir zaman sonra :hasta:İllada o malzemeyi değerlendirmek istiyorsan,Temel hocamın belirttiği gibi arka fon yap.Yada olmadı akvaryumun altına koyarak değerlendir.

Kapak konusunda bir sıkıntın var ise eğer,buraya geldiğinde sana kapağın en alasını yaparız ;)

Enazından uğraştığımıza emeğimize değecek kalıcı birşey olur ;)

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Foam Board'dan kapak

Cem hocam,bencede kapak yapmak için hiç uğraşma.Çünkü strafor hemen deforme olan bir madde olduğu için.Arka plan yapabilirsin bencede.

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Foam Board'dan kapak

Deforme olması derken ısıdan dolayı mı?Çünkü buhardan etkileneceğini sanmıyorum...Akvaryumun altında kalın sunta tabaka var.O yüzden ısı yalıtımı sorunu yok.Arka plan da benim akvaryumu çok küçültür,zaten küçük.Madem öyle diyorsunuz o zaman balık taşımak için koli yapayım kendime :)

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Foam Board'dan kapak

Cem kapağı strafordan yaparsan görünüşü hoş olmayabilir ama o straforu marangozlardaki mobilya kaplaması ile kaplarsan ahşap görüntüsü verirsin mükemmel olur bence

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Foam Board'dan kapak

Ben de öyle düşünüyordum ama bozulur diyorlar...

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Foam Board'dan kapak

İzocam Foamboard 120; yüksek ısıl performansı, basma dayanımı, boyut stabilitesi, kapalı gözenekli hücre yapısı ve uygulama kolaylığı sayesinde ısı yalıtım uygulamalarında binaların vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Foamboard 120; çatı, duvar, döşeme ve taşıyıcı sistem gibi tüm yapı bileşenleri ile çok farklı detaylar oluşturarak, kullanım yeri ve amacına göre binalarımızın ısı yalıtım uygulamalarına alternatif çözümler sunmaktadır.

Türkiye'de 120 cm. eninde üretilebilen tek ekstrüde polistiren ürün olan Foamboard 120; Alman normu olan DIN 4102'ye göre "zor alevlenici malzemeler" B1 sınıfındadır. Polistiren hammaddesinden ektrüzyon yolu ile meydana gelen İzocam Foamboard; % 100 kapalı gözenekli homojen hücre yapısına sahip olduğundan bünyesine su almamaktadır. Su buharı difüzyon direnç faktörü, m=80-250; ısı iletkenlik hesap değeri: l=0,028-0,031 W/mK'dır. Kullanım sıcaklığı -50/+75 °C arasında olan İzocam Foamboard 120; kullanım yeri ve amacına göre farklı yoğunlukta, değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha olarak üretilebilmektedir.

İzocam Foamboard ürünler, kırma çatıların kullanılan çatı arası yalıtımı, ters teras çatıların yürünmeyen, yürünen, otopark ve bahçe teras çatı yalıtımı, dış duvarların dıştan ve içten yalıtımı, duvarların kolon, kiriş, perde duvar ve toprakaltı dış duvar yalıtımı, zemin, ara kat, çıkma, açık geçit üzeri döşeme yalıtımı, soğuk hava depoları ve tavuk kümesi gibi özel uygulamaların yalıtımında kullanılmaktadır.

İzocam Foamboard; 120 cm. eninde üretilebilmesi sayesinde yalıtımı yapılacak yüzeylere kolayca uygulanır ve uygulamanın kısa sürede tamamlanması sağlanır. Zaman ve işçilik masraflarından tasarruf edilmesini sağlar. Basma dayanımlarına göre üç ayrı tipte üretilen Foamboard 120; naylon ambalajlarda satışa sunulmaktadır.

Alıntıdır:
    http://www.arkitera.com/u153-izocamdan-120-cm-eninde-foamboard.html

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Foam Board'dan kapak

Strafora nekadar folyo yapıştırsanızda tutmaz.Birzaman sonra kalkar kaplama. bak:

Cem hocam;elindeki malzemeyi değerlendirmek istemeni takdir ediyorum.Bilirsin bende çok severim eldeki malzemeleri değerlendirmeyi. ;)

Yalnız straforu kapak olarak değilde,başka bir şekilde değerlendirme yoluna gidelim.Ne dersin?

Ama yok illada uğraşacağım,yapacağım,maksat kötüde olsa ortaya birşey çıkartayım dersen,ozaman farklı. Satrafordan nasıl kapak yapılır biliyorumda,pc çizim yapamıyoruki tarif edeyim :cekingen:

Bunun için benimde bir tane kapak yapıp,resimlerini çekip eklemem lazım konuya :cekingen:

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Foam Board'dan kapak

Folyodan değilde marangozlardaki ahşap mobilya kaplamasından mükemmel işler çıkar

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Foam Board'dan kapak

Emrah o dediğini ütü ile yapıştırıyorlar bildiğim kadarıyla.Ürün özelliklerinde maksimum +75 °C diyor,dikkatini çekerim :(

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Foam Board'dan kapak

Yok be kardeşim ben zamannında o malzeme ile satranç tahtası yaptım ütü falanda kullanmadım bali ile güzelce yapıştırmıştım, illede ütüye gerek yok bence

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Foam Board'dan kapak

Emrah; bahsettiğin malzeme,hani kontraplak a benzer birşey değilmi? huh:

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Foam Board'dan kapak

Yok abi ya karton kadar ince ahşap kaplamalar var eğiliyor bükülüyor ama kırılabiliyorda :)
    bunları ıslatarak kullanıyorlar sanırım ama ben yaparken ıslatmadan direk uyguladım
    bizim bi tanıdık vardı bunlardan mavi strafor üzerine gayet güzel kaplıyordu ayrıca

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Foam Board'dan kapak

Straforun üzerine tabelacıların kullandığı dekota da kaplanabilir.Hem bu sayede dekota straforun mukvemetinide arttırır. ;)

Cem hocam;bu tarafa geldiğinde Orhan abinin dükkanında bu malzemelerden bolca var.Suat a yaptığımız gibi,sanada bir malzeme operasyonu yaparız Orhan abiden :D Adam batacak benim yüzümden :D

18. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Foam Board'dan kapak

Olcay abi bende bi nevi reklamcı sayılırım (copy center) :) dakota(forex) i bende kullanıyorum dijital baskı yapıp üzerine sıvama yapıyoruz
    forex kolay şekillendirilebilmesi ile gerçekten kullanışlı bir malzeme bir maket bıçağı ile istediğin şekli kesebilirsin

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Foam Board'dan kapak

Şimdi arkadaşa ısrar ettim,eve gidecek babasını ayarlayacak.İnşallah yakın bir zamanda geleceğim Olcay Abi.
    Karar verince bana da haber verin şu kapak konusunda :D

20. mzmz600

mzmz600

straforu önce boyayıp sonra folyo ile kaplayabilirsiniz

Sayfayı Paylaş