1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Fotoğraflı beyaz benek hastalığı

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. 34yunus

34yunus

Temel abi benim balıklarımda da aynı hastalık ortaya çıktı.Yazınısı okuduktan sonra şöyle birşey düşündüm olur mu? Balıklarımı karantinaya alıyım orda sıcaklığı yükseltip kaya tuzunuda koyduktan sonra benekler döküldükten sonra balıkları çıkarıp sıcaklığı aynı olan dinlendirilmiş suya koyayım. Burada ani su değişiminden stese girme ihtimali olabilir ama balıklarım çok çabuk bu hastalıktan kurtulabilir diye düşünüyorum. Balıklar temiz suda beklerken ana tanktaki suyun hepsini dökeyim ve kumuda temizledikten sonra yarısını temiz su ile duldurduktan sonra balıkların içinde bulunduğu suyu balıklarla içine döktünten sonra kesin olarak hastalıktan kurtulabilirmiyim?...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotorafl1 beyaz benek hastal11

Gecmis olsun Yunus oncelikle. Beyaz benek tedavisiyle ilgili cok yeni tedavi icerikli ve yeni donanimli ve yine bastan alinacak onlemleri iceren genis bir yazi hazirlayacagim.

Bildiginiz gibi eskide kalmis ve tum platformlarda Asili olan klasik makalelerden nefret ederim.

Tedavi icin dusuncen bece guzel. Madem bir karantina akvaryumun var baliklarini oraya aktarabilirsin. Yarisi akvaryumdan yarisi ise taze sudan doldurulursa guzel olur. Eger karantina akvaryumunda taze su mevcut ve hazirsa buna da gerek yok. Isiyi yukseltip isiklari kapatip hastaligin seyrine gore kaya tuzu, flagyl, metilen mavisi seceneklerinden birini uygulayabilirsin. Bu arada sana dusen senin dedigin gibi ana akvaryumun su degerlerini su degisimi ile toparlamaktir. Bu yeniden kuruluma kadar gidebilir. Yeni kurulum gibi islemler ardindan cok asiri yemleme yapmamak gerek. Bu hastaligin tedavisini cok kolay hale getirmeyi cok istiyorum. Arastirmalarim tamamlanmak uzere insallah yayinlayacagim yakinda.

Bir hatirlatma olarak, akvaryumunda makrakanta veya vatoz turu balik var mi ?

Cep mesaj...

3. 34yunus

34yunus

Akvaryumumda 3d 1e lepistes 2 çift platy 1 moly var başka tür yok...

4. 34yunus

34yunus

Akşam geldiğimde balıklarıma baktığımda benekler dökülmüştü birçoğunda şimdi ayrı bir küçük tanka alıp 27-28 derecede tutuyorum tabi oksijen hiç kesilmeden sabah ana tankımı temizleyip oraya taşıma düşünüyorum sizce doğrumu ve ana tankımda camlara ve filtreye ellediğimde yağlı gibi bir katman vardı. Bu ne olabilir??

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yağlı katman atık yükü fazlalığının işaretidir. Nitrit patlamasıda yine aynı görüntüyü yapar. Ana akvaryuma balıkları erken almış olmuyormusun peki ? Yeniden kuruldu mu akvaryum ve hazır mı ? Karantina tankında işler yolundaysa 1-2 gün daha beklemek iyi olabilir. Kurulum bittiyse ve su olarak damacana su kullanıldıysa aşırı yemleme yapmamak şartıyla alınabilir ana akvaryuma bence.

6. 34yunus

34yunus

Temel abi daha ana tankı taşımadım hatta temizlemedim bile 2 küçük tank arasında geçiş yaptım. İlkinde kaya tuzu olduğunda uzun süreli zararlı olur diye düşündüm ve temiz su olan diğer tanka aldım. Eğer sabah inceleyeceğim balıklarda benek devam ederse tuz veya ilaç filan alıp kullanacağım. Tankalrımın hacmi ise tuzlu olan tank 10-15lt. şimdiki ise 15ltyi aşkın alıyor. Yarın en geç übürgün sabah tertemiz akvaryumu kurup biyolojik döngüyü oturtturmayı planlıyorum. Ondan sonrada inşallah sağlıklı balıklarımla mutlu mesut yaşamayı planlıyorum...

Sayfayı Paylaş