1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Frontosa ve bakımı

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Tanganyika severlerin gözde türlerinden biri olan Frontosa'lar Tanganyika gölünde yaşarlar. Büyük boyutlara ulaşabilen frontosalar için en uygun 400 litrelik bir tanktır.(üretim düşünen arkadaşlar için gerekli olan hacimde 400 litredir, daha küçük akvaryumda da üremişlerdir.)
    Frontosa'lar etçil beslenen türlerdir. Öğün sayısı abartılmadan kan kurdu verilmelidir. Gelişmeleri ve özellikle vücut formlarını koruyabilmeleri için kuru yemlerin dışında canlı yemler ile beslenmelidirler.
    Barışcıl cichled türlerinden olan Frontosalar ağızlarına sığmayan balık türleri ile yaşayabilir. Ama en uygunu tek tür beslenmesidir.
    Frontosa'lar da cinsiyet ayrımı:
    Erkek balığın alnı dışarı doğru çıkıktır .Hafif yuvarlak, şiş bir görüntüsü olur. ;)
    Dişi balığın kafasında böyle bir çıkıntı veya şişlik yoktur.

Erkek

Dişi

Frontosa'lar diğer türler gibi üreme dönemlerinde agresiflik gösteren türlerdendir. Dişi oranını yüksek tutup erkek sayısını az tutmak bu durumu en aza indirger. Üremeleri diğer cichled türlerine göre biraz daha zordur ve verdikleri yavru sayısı 25-70 arası değişir.

pH: 8.0 - 9.0
    Sıcaklık: 25-26 derece

Akvaryumun dekorunda kayalıkların kullanılması gerekir. Gerek üreme gerek kendilerini güvende hissetmeleri gerekse su değerleri için kayalık gereklidir.

Resimler;

Tamamı tecrübem doğrultusunda yazılmıştır. Resimler alıntıdır.
    İznim olmadan kullanılamaz :bak:

2. seyyaHH

seyyaHH

Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM
    Ynt: Frontosa ve bakımı

Eline ve yüreğine sağlık kardeşim güzel bir paylaşım.

3. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Ellerine sağlık Murat abi.Tecrübeyle yazılmış bir yazı olunca keyifle okudum. :alkis:

Saygılar.

4. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Sağolun arkadaşlar, teşekkür ederim. Biraz kısa bir yazı oldu ama öz olduğunu düşünüyorum. Bütün özellikleri sayfalar doldurur :) ;) :hepiniziseviyorum:

Sayfayı Paylaş