1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

frontozamızı kusturduk (Maşallah)

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde reis tarafından 25 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; dün Orhan abinin ağzı dolu bir frontozasını kusturduk.Maaşallah 60-70 tane yumurta çıkardı. naz: Ama balığın gününü tam hesaplayamadan kusturduğumuz için yavrular kafası ve kuyruğu oluşmuş şekilde keseli çıktı.Şimdi yavrular eggtuhumber de.Nasip olursa 10 güne kalmaz yüzmeye başlarlar.

Video Güncelleniyor...

Yakında kuluçkadan itibaren yavru gelişimini kare kare paylaşacağım sizinle. ;)

Hobi uçacak, şişecek, patlayacak.

Saygılar...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Orhan abinin frontozası

Gözünüz aydın, en güzel görüntü işte daha ne olsun. Frontozadan yavru almak kolay iş değil hocam sizleri tebrik ederim. Gelişim fotolarını ekleyin takibi daha güzel olur. ;)

Saygılar...

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Orhan abinin frontozası

Gözün aydın Orhan abi, inşallah kayıtpsiz bir şekilde büyütürsün.

4. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Orhan abinin frontozası

Sağolun arkadaşlar. Yumurtalar iyi görünüyor şimdilik bir bozulma filan yok. İnşallah yüzdüklerindede resimlerini burdan sizinle paylaşırız. Aslında en güzeli yavrular oluşana kadar annenin ağzında kalması.
    fakat erkek biraz hırçın çok kovalıyor dişileri yumurtaları atmasın diye kusturduk.
    Hayırlısı artık bekleyip göreceğiz.
    Sevgiler.

5. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Orhan abinin frontozası

Orhan abi hayırlı olsun yavruların inşallah sağ sağlim büyüdüklerinide görürüz

6. farukocak55

farukocak55

Orhan abinin frontozası

Gözün aydın Orhan abi şimdiden sağlıklı yavrular.

7. mbuna hayranı

mbuna hayranı

Orhan abinin frontozası

Hayırlı olsun.Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Orhan abinin frontozası

Orhan abi balığı kusturma tecrübene bakılırsa, deniz akvaryumu kurmakta zorlanmayız bence. :hasta: Video çok güzel, Fakat Olcay hocam bu videoyu Google'ye yüklemeliydiniz ve bu anı fotoğraflayıp paylaşmalıydınız. :cekingen: Fotoğrafları bekliyoruz bu başlık altında.

Saygılar...

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Orhan abinin frontozası

Hayırlı uğurlu olsun Orhan Abi. İnşallah hepsini kayıpsız , sağlıklı bir şekilde büyütürsün. Gelişim resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılar...

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Orhan abinin frontozası

Gözünüz aydın.İnşallah kayıpsız büyütürsünüz.
    Olcay abi senin frontosalar değilmi bunlar?

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Orhan abinin frontozası

Hayır özgür.Bunlar Orhan abininkiler.

Benimkileri sattım.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Orhan abinin frontozası

Olcay hocam, fotoğrafları bekliyoruz heyecanla. Videoya bayıldım açıkcası ellerine sağlık. Açılımın güzel olmuş, uçacak, şişecek ,patlayacak. Bana yabancı gelmedi bana ayitmidir nedir? :D

Saygılar...

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Herzamanki gibi açılıma bende bayıldım hocam :D

Elinin değipte bizim beğenmediğimiz birşey oldumu şimdiye kadar ;)

14. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Hayırlı olsun Orhan abiye yavrularını sağlıkla büyütsün inşallah Olcay kardeşim seninde emeklerine sağlık.

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :hepiniziseviyorum:

Aslında ogün biz iki dişiyi kusturduk ama Orhan abi ben videyo ayarlamadan balığı kusturdu montz:

O yüzden ikinci dişinin kusturulması anını çekemedim :hink:

Yalnız burda asıl dikkat edilmesi ve ilginin ve fikirlerin bu yöne kayması gerekli olan bir konu var.Bu balıklardan cama cam bir akvaryumda yavru alıyoruz. ;)

Hepimizin bildiği gibi frontozalardan yavru almak pekte kolay bir iş değil.Bol mağaralı bir dekor,kuvars yada mercan kumu,sumpta mercan kırığı vs gibi birçok uğraş ve sabır gerektiren şeyler lazım ;) Maşşallah olsun bu balıklar bu tabuyu yerle bir ediyor naz:

Akvaryum 400 lt ve tamamen cama cam. Sumpta elyaf ve süngerden başka hiçbirşey yok.( Mercan kırığı vs ) Akvaryumda ne bir kaya,nebir kum vs hiçbirşey yok ve ısı 25 derece.

Hayret edilecek okadar çok şey varki anlatamam.Bu şartlarda frontozadan yavru almak müthiş birşey naz:

Bu arada yeni fotolar çektim.Video da çektimde becerebilirsem en kısa zamanda onuda portal farkıyla ekleyeceğim ;)

Yavruların şuanda iyice kafası ve kuyrukları oluşmuş durumda.Şuana kadar tek bir kayıp bile yok çok şükür. naz: Resimleri cep telefonu ile çektiğimden pek belli olmuyor :cekingen:

Bu arada üçüncü dişide tüpçük çıkartmış. em34: Bugün yarın oda yumurtlar. O dişininde yavrularını ve büyüme aşamalarını nasip olursa paylaşmaya devam edeceğiz. ;)

Sagılar.

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bugün uzun uğraşlar sonucu google ye video upload edebilmesini becerebildim :D

Bu konuda tüm yardımını esirgemeyen ve o müthiş sabrı için Temel hocama ayrıca teşekkür ederim :cicek:

İşte video. Keyifli seyirler.

[google_video=425,350]7218745818054158063[/google_video]

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hocam, ben bu görüntüleri akvarist arkadaşlara ulaştırmak için gerekirse sabahlarım. Mükemmel paylaşımlara imza atıyorsun, keyifle takip ediyoruz. Mesajlarında cama cam akvaryumda yavru almayı gerçekleştirdiğinizi belirtiniz, bu konunun tartışmalı bir konu olduğu imasını sezinledim. Hocam, Discus üretimi yine bu tarz akvaryumlarda yapılıyor. Konu iyi bir filtrasyonla ve tecrübeyle alakalı değil mi? Bu türden yavru almak üstelik üç dişiyi arka arkaya kusturmak başarı değilmidir. Balıklar mutlu olmasa bunun gerçekleşmeyeceğini sanırım herkes bilir. Kusturmaya karşı olduğum bilinir, ancak mesajlarımda altını çizdiğim bir konu var, bazı türler narindir, yavrularına bakmayabilir, kusabilir. Frontoza böyle bir türdür. Üstelik yavruları değerlidir. Değerli olması kusturulması anlamına gelmediği gibi, büyük bölümün ithal ediliyor olması yavru sayısına ve damızlığa daha fazla ihtiyacımız olduğunu gösterir. Bu açıdan fikirlerimizi bu konuları dikkate alarak esnetmek durumundayız.

Gönülden kutlar, başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılar...

18. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Bizim mahalledeki akvaryumcu tanesine 30 tl dedi.küçücük yavrular üstelik.Zor yavru alındığını biliyorum.Derin akvaryum istediklerini duymuştum doğrumu?

Başarılarınızın devamını dilerim.Satıyormusunuz yavruları?

19. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ozan bey; evet frontozalar zor ürediği için yavrularıda kendileride kıymetlidir.

Frontozalar,geniş hacim ve derinlik seven balıklardır.Üstelik birde bu balıklar resmen ürememek için elinden geleni yaparlar montz: Örneğin 600 lt rede yetişmiş ve üremeye başlamış bir frontoza kolonisini alıp 400 lt reye soktuğunuzda şakır şakır üreyen koloni resmen yumurtadan kesiliyor :hink: Bunun gibi birçok etken var. Zamanla konuları tartışıp paylaşacağız ;)

Yavruları satmıyoruz Ozan bey. Orhan abi bu yavruları hep kendine damızlık büyütmek için uğraştıkca,hep bir talihsizlik sonucu kaybetmiştir.Enson yavrularını kafa motorunun durması yüzünden kaybetmişti :( Ama Allah izin verirse bu yavrulara azami dikkat gösterip damızlık yapacağız İnşallah.

20. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Ozan kardeşim,kaç adet alacaksın.30 tl neymiş öyle frontosa burindi fiatları eskisi gibi değil artık.Ankarada 4_5 cm tavru frontasa en pahalı yerde 10 tl.Toplu alımlarda tanesi 7 tl'ye geliyor.1 yaşında frontosalar 10 cm 25 tl.

Sayfayı Paylaş