1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Gökçe ada gezisi ve adadan getirdiğim kayalar

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde lcturkey tarafından 27 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar haftasonu gökçeadadaydım.Feribot araç yoğunluğundan dolayı çok yorucu geçen bir yolculuk oldu.Sırf akvaryuma kaya bakmak için gittim ve zar zor bazı kayalar bulmayı başardım.Kayalar tam istediğimiz gibi bol gözenekli ve hafif.Kayaların tamamını kıyıdan topladım suya girmeme gerek kalmadı.Kayaları tamamen rastlantı eseri adanın etrafını dolaşırken buldum.Birçok kıyıya baktım ama sadece 30-40 metrelik bir alanda bu şekilde kayalar gördüm.Şimdi 3-4 gün internetten kaya dizaynlarına bakıp kayaları güzel bir yıkadıktan sonra akvaryuma koyacağım.Sizinde kaya dizaynı konusunda önerileriniz olursa çok sevinirim.

Olcay hocam resimleri senin için çektim.Sen iyi olda sonraki sefer beraber gideriz inşallah adaya.

2. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent taşlar süper burda bu taşların kilosu 5 dolar :heyo:

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi şanslıydım gerçekten yoksa bulmak biraz zor oldu bu tür kayaları.Yaklaşık 50-60 kilo kadar var herhalde kaya.Bende internetten kaya dizaynlarına bakıyordum.Kayaları yıkamalı mıyım ? Kayaları sahil kenarından aldım üzerinde pislik filan görünmüyor hiç ama koymadan önce su içinde bekleteyim mi ?

4. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Kayaları oto yıkamacısına götür tazyikli suyla bi yıkat ondansonra istediğin şekli ver oyacaksan oy yada yapıştıracaksan yapıştır gerisi sana kalmış :heyo:

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi tazyikli su ile kendim yıkıyorum şuanda kayaları sadece biraz deniz kumu çıktı üzerlerinden suyun rengini bile bulandırmıyor kayalar.Sence başka işlem yapmadan koyayım mı akvaryuma ? Birde benim ps henüz hazır değil 1-2 güne kadar hazırlayacağım.Sence PS hazır olduktan sonra mı koyayım kayaları ?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum bakterilerine yem de lazım, daha fazla yıkama yeter o kadar. Fotoğraf göremiyorum zaten meraktayım. :) Akşama yorum yapacağım başlığa. Teoman abiye katılıyorum...Kayaları birbirlerinin üzerine oturacağı noktalardan oyarak o kısmı oturtursan daha bütün bir dekor görünür. Dikkatli ol yanlız ortadan bir anda kayalar ikiye bölünebilir.

Dekorlara internetten bakman çok tuhafıma gitti...Sen kendi hayal gücüne güven, kimseninkine değil. Önemli olan akavaryum tabanının mümkün olan en az yüzeyini kapatmak.

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar kayaları yıkadıktan sonra bazı kayaları birleştirerek bir dekor oluşturdum.

İşte resimler...

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent anca fotoğrafları görme şansım oldu. Kayalar harika tebrikler, ne aradığını bilerek gittiğin içinde tam isbet yapmışsın. Senin hayal gücün dekora yansıyacak dedik ama bu fikrimizi yazmamıza engel olmayacak her halde. Kayaları cama çok dayamışsın ve arka tarafta sıralı bir görünüm yaratmışsın. Bu güzel ve çekici olmayan bir görüntü yaratıyor. Kayaları biraz daha öne çekerek orta kısmı yüksek tutarak sağ taraf aşağı doğru meyil kısa tutularak, sol tarafa daha uzun tutulup dekor meyilli olarak yapılabilir. Ya da sağ veya sol tarafı yüseye 20 cm mesafeden başlayak meğilli olarak aşağı indirmek çok daha güzel olur. Benim fikrim bu yönde kaya dekoruyla alakalı. Kayalar için tekrar tebrikler, Levent olmuşken en güzeli olsun.

9. Bennety

Bennety

İsim:
    Murat Alemdar
    Dekor tavsiyenize bende uyacağım sanırım,benim dekorda buna benziyor.Kayaları çok beğendim benim satın aldığım kayalardan daha güzel olduklarına şüphe yok.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet sizin dekorda bu tarzdı. Düz sıralı dekor hoş ve kullanışlı olmuyor genelde. Dekor yapımı o kadar enteresandır ki bir yaptığınız dekoru bir daha yapamazsınız tabi kaya sayısına bağlı olarak. Levent'in bir artısı var dekoru kafasında belirleyip dışarda uygulayabilir.

Mesela örnek bir dekor ? Dışarda şekli dizayn edilmiş. Ben çok beğendim...

11. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teşekkürler temel abi.Kayaları bulabildiğim için bende çok sevindim.Dekoru tabanda mümkün olduğunca boş alan bırak dediğin için arkaya yasladım.Orta kısımda bulunan iki büyük kayanın üstündekini ortadan delerek başka bir kaya ile kat oluştudum.Hemen onun yanındada kayaları ekleyerek bir çıkıntı kol bıraktım akvaryumun ortasına kadar geliyor.Akvaryumu yandan fotoğraflamadığım için pek görünmüyor.Akvaryumcudan aldığım canlı kayaları ara bölgelere koydum diğer kayalara aşılama yapması için.Aslında dekorun görünüşü hoşuma gitti yanlarında söylediğin gibi bazı oynamalar yapmam gerekiyor.Şuanda biraz böyle kalsın canlı koymadan önce tekrar bir düşünüp farklı bir dekor oluşturabilirim.

12. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent dekoru çok beğendim kafana göre oynayabilirsin nasıl olsa akvaryumun içine sandalyeye çıkmadan ulaşabiliyordun yanılmıyorsam bu ay böyle gelecek ay nasıl olur bilemem sana kalmış istersen ortaya bi öbek yap istersen dağıt kayaların süper :heyo:

13. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teşekkürler teoman abi.Dekor daha çok değişecek zaten artan neredeyse bir bu kadar daha kaya var.Onlarıda ilave edeceğim üzerinde calışma yapıp.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tabi sen zaten zaman içinde düzenlersin.Fotoğrafı tekrar paylaşmak istedim kaynamasın diye hoş bir görüntü oluşmuş bence.

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Bu arada benim akvaryumda diatom oluşumu hiç başlamadı galiba tahmini ne kadar sürer oluşumun başlaması veya ben suyu sarozdan aldığım için bu oluşum olmayabilir mi ?

Temel abi ben tatildeyken buharlaşan su tuz yoğunluğunu 1024'e çıkarmış bugün eksilen suyu 20 litre saroz suyu ile tamamladım.Bundan sonraki su eklemelerim normal su ile olacak

Temel abi okanın akvaryumda nutrafin işe yaramıştı sence biraz ekleyim mi suya sen karşısın böyle şeylere biliyorum ama :)

16. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Haddime olmayaraktan başlığa bir şeyler yazmak istiyorum dön:gif
    Temel Hocamın verdiği örnek dizayn bence de çok güzel...Yukarıda kayaları oymaktan bahsedilmişti..Bu kayaları oymak basit bir iş midir? Böyle bir şey rahatça yapılacaksa elindeki kayaları biraz oyup verilen örnekteki gibi bir dekor oluşturabileceğini düşünüyorum Levent Abi.. dön:gif

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent nutrafin ekle sen bilirsin, tuz yoğunluğun şimdi biraz daha yükseldi saroz suyunu buharlaşan suyun yerine ekleyince. 1024 aralığını geçmesen iyi olur. Diyatom başlayacak merak etme, aydınlatma tam devreye girmedi, kaya girmemişti, yemleme yani atık girmemişti başlamadı. Bunlar gerçekleşince başlayacak. Ancak derecesi sistem şartlarına göre çok veya az olacak ama olacak.

18. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Türker kardeşim kayaları oymak biraz zor parçalanma riski var benim açtığım sadece ufak bir delik ve plastik boru ile diğer kayayı tutturmak diğer türlü oyarak şekil vermek biraz zor olur gibime geliyor.Sadece şekil olarak uygun kayaları yapıştırarak olabilir diye düşünüyorum

19. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Biliyorsunuz aptasialardan kurtulmak için akvaryumdaki tüm kayaları çıkardım ve akvaryuma fazla gelen kuru kayalarımı tekrar akvaryuma koydum.Üzerinde aptasia gördüğüm kayalar hala kurumakta.Koyduğum kayaları köşeden başlayarak aşağıya indirdim.Kuruyan kayalarımıda aynen karşısına köşeden başlayıp indireceğim ortada açık bir yar kalacak.İşte akvaryumun şuandaki durumu

Taban kumuna 10 kg daha kum ekledim.

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dekorun üzerine birkaç küçük kaya daha koyarak çok az daha yükseltsen ve tabana doğru uzantıyı az daha uzatsan nasıl olur acaba ? saat:gif

Dışardaki kayalar sol tarafa benzer şekilde dizilirse sanırım güzel olacak. Zaten mercan satın aldığında onlarında kayaları olacak çoğunlukla ve dekor bu süreçte dahada gelişecek. Bu şekil bence daha güzel ama tabi genel fikirlere bakmak lazım.

Sayfayı Paylaş