1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Gökkuşağı Renkleri

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde taygun tarafından 20 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Arkadaşlar Merhaba,

Biraz uğraştım ama sonunda oldu. oyna:

Sizlere 300 litrelik akvaryumumu tanıtmak istiyorum. Tank esas itibariyle Rainbow tankı. Rainbow'ların yanısıra içinde iki çeşit Tetra , dip balıkları, bir tane karides ve birkaç yosun yiyici var.

İçinde hem adet olarak ve hem de çeşit olarak bol miktarda bitki var. Akvaryum Low Tech bir akvaryum. Sadece düzenli olarak gübre veriliyor, dip çekimi yapılıyor.

Taban kumu olarak perlit var.

[izlesene=432,344]930332[/izlesene]

Saygılar

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İlk nazar boncuğu benden naz:

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Maşallah Tamer Hocam naz: Bitkilerinize imrendim doğrusu...

Hocam, battal boy karidesiniz mi bu akvaryumda? Onun fotoğrafını kaçırdım mı, yoksa fotoğraflar arasında yokmuydu?

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tamer abi ellerine sağlık.. Harika bir akvaryumun varmış.. bitkilere Türker'inde dediği gibi acaip imrendim valla... Birde low tech bir akvaryum yani.. Olay budur.. Bitkilerin yerleştirilişide çok güzel, orta alan boşluk , yanlarda bitkiler geniş bir koridor oluşmuş.. Ciddi bir emek var ortada kesinlikle.. Balıklarda keza capcanlı gerçi o akvaryumda canlı olmazlarsa onların kabahati olurdu zaten :) Çok beğendim akvaryumunu Tamer abi gerçekten inşallah tankımı en boy oranında ve haliyle litre olarak büyüttüğümde geniş geniş bitkiler ekleyebilcem..

naz: değmesin abi :helalolsun:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abi ellerine sağlık. Çok güzel bir akvaryum, tabi balıklarda burdayız diyor. Sağlıklı oldukları her hallerinden belli. Bu arada videoda çok harika olmuş. Özellikle sonun bağlanması ve sayfa şeklinde fotoğraf değişimi. Bana tarif ettiğin şekilde deneyeceğim.

Bu güzel video için ve güzel akvaryumun için kutlar, emeğinin karşılığını akvaryumundan hep almanı dilerim.

Saygılar...

6. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba,

Gönderdiğiniz onurlandırıcı mesajlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bu akvaryumu tanıtırken değişik bir şey yapmak istedim. Ortaya böyle bir şey çıktı. İnşallah bundan daha güzelleri de olacak. Şimdi onlar üzerinde çalışıyorum. Keratalar habire çiftleşiyorlar. Bu görüntüleri yakalamak için çaba sarfediyorum. İnşallah onları da çekip forumun görüntü arşivine göndereceğim. Sonuçta bunlar da amatörce de olsa birer kaynak olacaktır ihtiysaç duyanlar için.

Bu sunumda özellikle yapmak istediğim şey akvaryumun genel görünümü hakkında bilgi vermekti. Özellikle balıklarla ilgili özel resim koymamaya gayret ettim. Ama bu rainbowlar hareketli balık olmaları nedeni ile akvaryum dışındaki hareketlere tepki veriyorlar. Dolayısıyla resim çekerken meydana gelen hareketi farkedip hemen o yöne toplanıyorlar ve bu nedenle de her resimde görülmektedirler. Bunun bir istisnası da tek başına yaşayan karides olup kendisi resimlerde görülmemektedir.

Bu karidesi 1,5 - 2 cm iken alıp tanka koymuştum. İnanın şimdi ciddi bir büyüklükte. Bazen onun Amano olup olmadığını düşünmüyor değilip. Sanırım bol besinin etkisi ile bu derece büyüdü.

Son olarak, bir sonraki canlı yarışmasına bu tanktan görüntülerle katılacağım. Şimdiden elimde birkaç aday fotoğraf bile var. Onları ortalığa çıkarmıyorum, saklıyorum şimdilik. pala: pala:

Türker, işte senin bahsettiğin resimlerde görülmeyen karides kardeş. ;)

Saygılar

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ya şu haşerelere beni de alıştırdınız ya helal olsun dikkat:

8. taygun

taygun Guest

Yukarıdaki karidesi Amano olarak biliyorum. Doğru mudur?

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Tamer Hocam, Amano karides bu kadar büyür mü bilmiyorum...Ama büyüttüyseniz helal olsun em34:

Aşağıdaki linkte karides türleri var. Her birine baktım ama benzettiğim çıkmadı içlerinden.

http://www.petshrimp.com/shrimpspecies.html

Sizin meşhur kaya karidesi hakkında da bilgiler mevcut hocam, Asian Filter Shrimp :)

10. taygun

taygun Guest

Net üzerinde benzerleri üzerinde bir tarama yaptığımda daha çok Hayalet Karides'e (Palaeomonetes) benzetiyorum.

11. taygun

taygun Guest

Sizlere akvaryumum son halini göndermek istiyorum. Bayağı bir bitki budaması yaptım. Daha önceki görünüm yoğun bitkiler nedeni ile gözüme karışık görünmeye başlamıştı. Üstelin Rainbow'lar irileşirken bitkilerin de uzaması onlara yüzecek alan bırakmayınca bitkileri budadım. Epeyce bir yer açıldı.

Tankın bugünkü durumu aşağıdaki gibidir.

Saygılar

12. radenko

radenko

Gerçekten güzel bir akvaryum.Bence cüce gök kuşaklarından da katıp çok güzel bir renk cümbüşü yakalanabilir.

Sayfayı Paylaş