1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Güzel bir iç filtre yapımı

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 6 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Tenis oynamaya meraklı bir akvarist arkadaşımız kendisine tenis topu satın alırken ve aldığı topların kutusunu çöpe atarken işimize yarayacağını düşünmüyor olabilir. Ama durun atmayın gelin filtre yapalım. :F Topların kutuları şeffaf ve incedir. Yüksekliği 21 cm üç top ve 4 28 cm marka marka değişir). 2 top olan kutularda var, ancak daha az yaygındır ve biraz filtre kapasitesi açısından küçüktür.Bunlardan yer kaplamayan bir iç filtre yapmak için kolları sıvayalım. Yavru balık tanklarında, karantina akvaryumlarında, bitkili akvaryumlarda vs vs kullanılabilir.

Kutunun dibine yakın delikler açıyoruz, su bu deliklerden kutu içerisine girecek. Zorlanmadan delebilirsiniz. Isıtılmış çivi işinizi görür. küçük bir kafa motoru işimizi görecek. Kutunun ağız capı 7 cm cıvarında, büyük motor kullanılmamalı yoksa kutunun içine girmez. Saatte 800 lt gücünde motor yeterlidir.Kutunun kapağından motorun kablosunu geçiriyoruz. Kabloyu kesmenize kerek yok. Kutu kapağının fotoğrafta olduğu gibi kesebilirsiniz.Tabi kafa motorunun fişini yakın bir yerden keserek kabloyu kapağa deleceğiniz delikten geçirebilirsiniz aynı zamanda. Yeni bir fiş takabiliriz motora. Her iki ihtimalde de silikon ile delik ve kesik etrafını sıvamak gerek.

Kutunun dip tarafına önce elyaf koyacağız, suyu ilk bu filtre malzemesi karşılayacak. Tabi kutu biraz dar ve bu kirli malzemeleri alırken zorluk demektir. Ama çözümünü bulacağız tabi. gizli: Sorunu çözmek için plastik kablo tutturucusu kullanacağız. Önce bir yuvarlak yapıyoruz ve bir başka kablo tutturucusuna takıp sıkıştırıyoruz. Kısaca bir T şekli elde ediyoruz. Elyafa delik delerek takıyoruz ve T kısmı alta getiriyoruz. Böylece uzun kablo tutturucusunundan çektiğimizde kirli elyaf çıkacak. ;) Elyafı dipe tam oturtuyoruz bir çubuk veya sopa yardımıyla.

Daha sonra üst tarafta kafa motorunun sığacağı boşluğa kadar filtre malzemelerimizi yerleştiriyoruz. Kafa motoru temiz suyu üst atarafta açacağımız delikten akvaryuma basacak. Filtre malzemesi olarak seçenek oldukça fazla. İhtiyaca göre Kömür ve diğer kimyasal filtre elemanlarıda kullanılabilir.

Kullanım alanlarını gösteren fotoğraflar. Sağ tarafta ise eserimizin mimarı var.

Bu son fotoğrafta ise, java mos yosunu ve bazı uygun bitkiler kullanılarak kamufle edilmiş hali var. Fotoğrafın sağ tarafında ise, filtrenin daha aktif kullanımı için hazne ilave edilmiş hali var. Fotoğraflar sanırım detaylı anlatımı yapıyor. Oldukça kolay bir yapımı var. Ancak görüldüğü üzere oldukça faal bir filtremiz oldu. Güle güle kullanın portal sülalesi. dost:

www.akvaryumportali.com ;)

Saygılarımla...

mr.türker bunu beğendi.
  2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Paylaşım için teşekkkürler Temel abi, uygun bir malzeme ile yapılabilir illede Tenis topu kutusu lazım değil ;) Oldukça pratik bir yöntem

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Temizliği biraz zor olur gibi göründü bana ama yeni projelere önayak olabilecek bir paylaşım.Teşekkürler Temel Abi dost:

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Temel abi eline sağlık hem güzel hemde kolay bir dıy iç filtre yapım tarifi olmuş... bak:

5. brs_95

brs_95

Çok güzel bir tasarım. Ben de ikinci akvaryumumu kendim yapma işine kalkıştım da biraz ucuza getirmek istiyorum ve bu fikir çok güzel göründü gözüme. Filtre malzemesi derken neler olabilir bunlar ?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Filtre malzemelerinden kasıt elyaf, aktif karbon, süngerler, fosfat tutucu vs. Kısaca ihtiyaca göre filtre malzemeleri seçilebilir. Ancak yapımda gerekli olan ana filtre malzemeleri elyaf ve süngerdir. Gerisi sizin ihtiyaç ve isteğinize kalmış.

7. brs_95

brs_95

anladım teşşekkür ederim bunları hnerelerden temin edebilirim

8. getto

getto

paylaşım için teşekkürler. Güzel işcilik çıkarılmış.

9. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Bence güzel bişey bu tenis kutusunun üstüne silikon sıkıp sonra üstüne çakıl yapıştırdıkmı daha güzel olur bence.

Sayfayı Paylaş