1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Gambusya-Lepistes Melezleri: Gerçek mi Asrın Efsanesi mi?

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 31 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Gambusya ve Lepistes'lerin çiftleşebildikleri ve yavru verebildiklerini "okuya- ve duyageldik"... Ama aslında bu iki balık çiftleşiyor mu ve çiftleşiyorlarsa (copulation) bile melez yavrular doğuyor mu? Yani "Gambusya-Lepstes Melezleri" efsane mi, gerçek mi? Ne dersiniz?

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Gambusya lepistese saldırmazsa olabilir diye düşünüyorum.Genetikten siz anlıyorsunuz :)

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Gambusya ile hiç münasebetim olmadığı için hiçbir fikrim yok.Bakalım ne çıkacak...

4. stablizer

stablizer

Tam fiziksel gelişimini tamamlamamış küçük bir Gambusya dişisiyle,gelişmiş bir Lepistes erkeği ile mümkün olur bence.Bilimsel olarak gerçekleşebilirmi? Kromozon sayıları aynımı?Onu bilmiyorum Hocam.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Artı 10.000. :cicek:

Katılıyorum Serdar bu gerçekleşebilir. Bu tür inanılmaz şekilde üremeye var olmaya endeksli. Bu arada eve 200 metere mesafede boy boy gambusya mevcut. :)

6. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Arkadaşlar açıkçası çeşit çeşit lepistes besledim ve ürettim fakat gambusyayı akvaryumuma sokmuş değilim...

I have sucessful breed with single virgin female gambusia with 14 horny male guppies

14 erkek lepistesin yanına sadece bir tane kız dişi gambusya atan biri yavru almayı başardığını yazıyor.

Tek bir dişi gambusya predatorlüğünü gösteremeden 10 - 15 erkek lepistesin üreme çabası karşısında belki döl alabilir... O da lepistesle kromozon sayıları aynı ise...
    Bildiğim kadarıyla 23 ve 24 kromozon sayıları olan gambusya türleri var!

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Özellikle erkeklerin çiftleşmeye çok istekli olduğunu da belirtmiş,üretmiştir de birşey demiyorum ama bunları üretme tekniği 10-15 kadar erkeği tek dişiyle bırakmak değildir bence.Hani daha etkili olur diye mi düşünmüş bilemiyorum da kesinlikle bunları üretme taktiğinin bu olduğunu düşünmemeli bu ecnebi arkadaş.Onun yaptığı şey dişiye eziyetten başka birşey olmamış.Bu grup içerisinde çiftleşmede başarılı olan erkek yani baba olacak erkek aslında gambusya dişisiyle yalnız bırakılsa da başarı sağlanırdı bence.15 erkekle o dişiyi öldürmediğine dua etsin.
    Hayvan atar kendini akvaryumdan sıçrar yav naptın sen yiğen :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bende diyorumki davulun sesi uzaktan hoş gelir aliye:gif
    Gambusya ile lepistesi kırmak moli ile veliferayı kırmak gibi basit birşey değil, erkek gambusya bir müddet canlı yemle beslenmeli dişi lepises ise yine canlı yemle beslenilip kondisyon tutmalı,hiç çifleşmemiş olmalı ben bir defa çifleştirdim akşama dişi lepistesi öldürmüştü ama çifleşme oldu fakat sonra öldürdü, çifleşme olunca hemen ayımak lazım öyle sanıyorumki gambusyanın biraz hevesi geçince ısırmaya başlıyor, bu iş kromozom sayısı tutuyorsa olur diyecek kadar kolay değil bazı tür gambusyalarınki lepistesle uyuşur bazısı uyuşmaz fakat hayvanlar birbiri ile uyuşmadıktan sonra genleri uyuşsa ne olacak ? sudan döl kapar diyenler var :D aylarca tül yavrulukta erkek gambusya besledim bi ton dişi lepistes vardı hiç birzaman gambusya kırması yavru alamadım, bir daha denemeyide düşünmüyorum, ama tekrar gambusya bulursam serdar abinin lepisteslerinin yanına koyarak aralarındaki fenotip benzerliğini ve davranışları kıyaslamak istiyorum.

9. Desert Falcon

Desert Falcon

Biz o baba olacak erkeği nerden bilelim nasıl eleyelim de diyebilir ecnebi arkadaş cevaben... Haklıdır.O zaman ben sadece bunun bir eziyet olduğu görüşümü atayım.Bence adam da hepsinin dişiye yüklenmesinin değil de 15 tanenin içerisinden illa bir tanesinin baba olmayı başaracağını düşünmüştür.Yani hepsinn topluca dalması birşey değiştirmez.Tek adamı 15 kişi dövmeye benzemez.

10. LoveInTheDark

LoveInTheDark

Arkadaşlar bende gambusyada var lepisteste.Hır gür kavga gürültü olmuyo yavrularınıda aldım.Ama akvayum 3 aydır kurulu eşleşiyorlar yavruluyorlar.Ama dişiler daha önceden aldıkları spermi mi kullanıyo yoksa yavrular kırmamı tam bilemicem yavrular büyüdüğünde bu sorunun yanıtını bende alıcam.Bu konu derin mevzu iyi olmuş açanın eline sağlık.Saygılar

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Dişinin daha önce çifleşmemiş olması gerektiği hakkında görüşler var eğer bu teori doğru ise balıklarınızın gambusya kırması olması imkansız :cicek:

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    3 ay kısa bir süre.Yavru sayısı gittikçe düşüyorsa önceden aldığı spermleri kullanıyor demektir dişi.Yavru sayısı sabit ise büyük ihtimalle akvaryumdaki balık ile çiftleşmiş demektir.Zaten önceden sperm alsa bile 2 bilemediniz 3 kere daha aynı sperm ile yavru yapabilir.4.ye tek başına iken yavrulayabilen lepistese ben rastlamadım...

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bu gün ömerli barajından 3 tane iri karınlı hamile gambusya getirdim ve ''deney leopar'' adını verdiğim, her kıldan tüyden işe en ön sırada cepheye sürdüğüm leopar lepistesimle beraber paludaryuma bıraktım şimdilik bir savaş yok bakalım ne olacak.
    Bu arada sazan yakalamaya çalışırken epey bir gambusyayıda oltamın ucuna takıp yem olarak sallandırdım :cekingen:

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    :D Kıldan tüyden iş dediğin nedir Emrah. :D Bari kıydığın gambusyaların karşılığında sazan yakaladın mı niye onu yazmadın? yoksa... :D

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi ''deney leopar'' bir paludaryuma bir akvaryuma şak oraya şak buraya hiç alıştırma olmadan, sudan kepçeye, kepçeden tekrar başka bir suya geçen özel harekatçı komando lepistesim :D yabani lepisteslere yada gambusyalara arkadaşlık etmesi için arada bir böyle hava indirmeleri yapıyoruz çok çok dayanıklı bir balıkmış maşallah, balığa eziyet ediyorsun diyen olabilir ama o artık alışık .Ş.
    Sazana gelince etraf çok kalabalıktı bir iki at çek yaptım yanımdaki adam şakır şakır topluyordu üstelik paraşüt kullanıyordu o sinirle fazlada uğraşmadım adam ufacık balıkları topluyordu üstelik balık tutma şeklide çok zararlı ufak büyük demeden çekiyor eğer oltanın ucundaki paraşütü kopsa orada ilelebet kalacak ve suyun altında durdukça göl yaşamına zarar verecektir takılan herhangibir canlının kurtuluşu yok, adam gibi oltayla tutsalardı keşke :(
    su zaten çok pisti, babam beni gölün kötü bir yerine götürdü tabii yol boyunca söylendim :D aydosa gidecektik ama denize gideceğiz diye tutturunca şile dönüşü Ömerliye gittik, ama aydosa gideceğim hafta sonuna kadar mutlaka gitmeliyim :) hem belki orada balık tutabilirim

16. onur_dh

onur_dh

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım hatta bu konu için katıldım.

Ben evde lepistes yetiştiriyorum, satıyorum.

Lepistes gambusya ile eşleşirmi, sonucu ne olur diye çelişkiye düşmüşsünüz. Benim son 3 aylık yetiştirdiğim lepisteslerde gambussa kanı var, yani eşliştiler.

Sonucu ise harika bir tür oldu renkleri daha fosforlu daha canlı erkeklerde alttaki yüzgeçleri gambusyanın erkekleri gibi ince uzun bir yüzgeç var. Sıcak ve de soğuğa dayanıklılar ( 18-32 C test edilmiştir ) 110 80 47 cm lik bir akvaryumumda duruyorlar şimdi bahçede besliyorum suyu uzun zamandır hiç değiştirmedim güneş ışığından da yeşerdi bu şekilde de pis suyada dayanıklı olduğunu düşünüyorum.

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Öncelikle aramıza hoşgeldin, balıklarının resmini çekip gösterebilirmisin bize

18. onur_dh

onur_dh

fotoğraf makinamı bir arkadaşa tatile giderken vermiştim ama ağustosun 18 den sonra koyabilirim ancak

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Onur Sancaktepede oturuyorsun sanırım yani anadolu yakasındaki yeni sancaktepedemi eğer öyleyse balıklarını gelip görmek isterim, bu konuda çalışmalarımız var farklı varyeteler üzerine çalışıyoruz, senin bu kırmalarda prredatörlük yani kuyruk parçalama olayı varmı ?

20. onur_dh

onur_dh

Evet yeni ilçe olan sancaktepe / samandıra da oturuyorum
    ne zaman istersen gelip görebilirsin kuyrukları çok güzel görünüyor fakat tam olarak açılmadı kuyrukları içlerinde çift kuyruk lepistesin yavrularıda var.
    400 civarı yavru balığım var 3 aylık 2 aylık ve de 1 aylık olmak üzere benim bahsettiğim 3 aylık yavru dediğim balıklar fakat geçen hafta içinde yavru dediğim 3 aylık lepistesler ( gambusya kırması ) yavruladılar yavrulamsı için ayırmadım normalde hep ayırırdım birde okumuştum yavru içinde yetişen anaçlar kendi yavrularını yemezlermiş öylede oldu

Sayfayı Paylaş