1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Gerçek pakular

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde safak tarafından 25 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. safak

safak

Arkadaşlar pakular çoğu internet sitesinde %100 otçul diye biliniyor ama 3 senelik paku tecrubeme göre pakular hem etçil hem otçuldur.Ayrıca barışçıl diye biliniyor orta derecede agrasif balıklardır.Ve pirana familyasınla hiç bir ilgisi olmadığını söylüyorlar ama çok araştırdım ve pakuda pirana familyasından sayılıyor.Pakular yutamayacağı boydaki çitletlerle ve sert cichlidlerle bir tek yaşıyor diğer balıkları yanında çok zor barındırır.Ve bir tane paku için internette 1000 litre yani 1 ton su isteniyor.Bu kadar abartma olmaz.Millet 150 litrede 6 tane bakıyor.Tabiki ne kadar fazla su olursa balık için o kadar iyidi ama benim tercihim tek paku için 200 litre.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tespitleriniz doğru bana göre. Litre ve hacim konusu bir balığa 1 ton su abartı olmuş biraz gerçekten. Lepistesi ellemeyenlerini gördüm, ama hem etçil hem otçul beslendikleri veya verildiğinde yedikleri aşikar.

3. sadri01

sadri01

100 litreye bu pakulardan 1 tane alsam nasıl olur elimde 2 astronot var şimdi diyeceksiniz zaten onlara yetmezo 100 litre ama elden gelen en büyük akvaryum bu ne yapalım...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    100 litrede paku beslemek ne size ne balığa keyif verir. Kısa bir süre sonra balık akvaryumda dönemeyecek hale gelir. Yavru alıp bir süre beslense geçici heves olur bana göre. Bu tür daha yüksek hacimlere yaklışıyor açıkcası.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bu balıklar otcul densede hem etçil hem otcul balıklardır. Bunların biraz devasa boyunda olanlarından bizim Orhan abidede var. geçen gün ölen 15 cm boylarında bir yunusu attım içlerine. 15 sn yede balığın kılçığı bile kalmadı. :)

6. safak

safak

SADRİ bence paku at 1 tane içlerine hevesini al büyüyünce verirsin.Sonra tekrar küçükten alıp büyütürsün.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Pacular bir piranha türü değildir. Her balık et vb şeylerle beslenebilir.Japon da lepistes de küçük bir et parçasını didikleyip yiyebilir...

Gerek balık sağlığı gerek stres gerekse akvaryumda filtrasyon bakımından hacimle balık sayısı birbirine orantılı olmalıdır.Yavru alınabilecek balıklardan akvaryumda nüfus fazla olduğunda belki gene yavru alınır ancak süresi uzar...

8. sadri01

sadri01

Bnm akvaryum için ne düşünüyorsun 90*35*35

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Sadri,senin akvaryumun oscar ve pakular için çok küçük kalmış.
    Ben sadece 2oscar için 800 litre akvaryum kuranları biliyorum.

Pacu konusunda Can'a katılıyorum.Balık et yedi diye etçil olacak diye bir kaide yok.
    Benim beslediğim balıklar mbuna nette otçul olarak geçiyor.
    Efsane forumlarına göre etçil beslenirse ''yok efendim bloat olurlar yok hastalanırlar''deniyor.Hem etçil hemde otçul besliyorum.

Konya'da bi restorantta görmüştüm.Akvaryum 2 metrelik akvaryum yaklaşık 600-1000 litre arası
    6 adet pacu(50-60cm)2 adet oscar(30-35cm) balıklar var.Oscarlar yanlarında minnacık.Ve gördüğüm kadarıyla 2 metrelik akvaryum onlara küçük geliyor.Cep telefonu video ve resimlerini çekmiştim,silmediysem yayınlarım.

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
  11. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Gerçek pakular

Pacular malavi cikletleri ile yaşıyor ama yenme tehlikesi var. Ahli, auratus ve m.p olmaması gerekiyor o cikletlerin arasında bunlar pakuları hangi boyda olursa olsun yerler. Hacim konusunda gerçekten çok abartıyorlar ama şunu öğrendim 1 ton suyun içerisinde 1 pacu çok ama çok hızlı gelişiyor. Pacuları havuzdada besleyebiliriz.

Sayfayı Paylaş