1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Geride Kalan Pipoları Değerlendirmek

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sezginyavuz tarafından 15 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Yumurta kuluçkalığı yaparken bildiğimiz üzere genellikle pipo filtrelerinin şeffaf borularının bulunduğu üst kısmını kullanıoruz. Ancak geride sünger ve gövdeden ibaret işe yaramayan pipo kalıyor. Yazık olmasın diye piponun kafasına 2.5 cm çapında boru ve kuluçkalıktan geriye kalan parçanın içini oyarak tangitle boruya yapıştırdım. Eskisi gibi etkili çalışıyor ancak siz değerli üyelerin bu konuda daha etkili tasarımları vardır diye düşünüyorum ve bekliyorum. İlginize... Saygılar...

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sezgin;iyi düşünmüşsün.Geçektende bu filitreleri atmak yazık olurdu.Ancak,bu filitrelerin borusunu kullanıp,tekrar bu filitrelere boru yapmaya uğraşacağına,bu boruları direk kuluçkalıkta kullansan daha iyi olmazmıydı? :bilmem:

3. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Olcay Abi; haklısın ancak kuluçka makinelerine bu pipoların parçasını kullanınca daha sağlam oluyor bence. Mecburen teslim olup pipoları söküyorum ve bu şekilde onarabiliyorum. :bilmem:

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sezgin;işi sağlam yapmak senin elinde ;) Diğer konuda gönderdiğim resimdeki benim yaptığım ( elektirik borusu kullanarak) kuluçkalık oldukça sağlam mesela.Pipo filitrenin aparatı sadece görselliği biraz daha arttırıyor.

Sayfayı Paylaş