1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Germen platinium tuxedo ribon fin tankımdan kareler.

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde radenko tarafından 1 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. radenko

radenko

Tank ebatları 55x35x25 filtrasyon atman at 881 ısıtıcı atman 100w. Bitki olarak javamoss ve zeytin. Hafta bir %20 su değişimi. Kullanılan yemler sera flora,sera vipan, sera vipan babby, sera discus.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam Raif Bey,

Maşallah diyelim önce. naz: Ben lepisteslerden çok açık mavi olana bayıldım. Müthiş güzel bir balıkmış gerçekten. Bu türle yakından alakalı arkadaşlarımız bir görsün bunu bakalım ne diyecekler. Müthiş bir güzellik tebrik ederim, sağlıkla yaşatın inşallah.

3. radenko

radenko

Merhabalar Temel bey,
    germen platinium tuxedo ribon finin erkeği rengi gerçektende çok güzel. Bakalım yavrularda öyle gelecek mi?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aman aman inşallah öyle gelir. Gen Art üyesi arkadaşlarımız görsünler yavrular konusuna açıklık getirebilirler. Ama tekrar tekrar maşallah. naz:

5. radenko

radenko

Full relerde bir sorun yaşanmadı bunlardada umarım yaşamam.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Fotoğrafları büyütebilseydik iyi olurdu Raif Bey.

7. radenko

radenko

Cem bey o konuda benimde çok sıkıntılı olduğum sölenebilir. Site yüklemelerinde sıkıntı oluyo bazen büyük bazen küçük oluyo nedenini bende anlamadım ama yeni fotoğraf ekledğimde işallah büyük olur. Yada nasıl yapacağımı sölersiniz denerim.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Maşallah ribbonlar güzelmiş tanktaki tüm balıklar ribbonmu

9. radenko

radenko

Evet tek ırk ribon fin hepsi.

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yavrulardada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum aynı ebeveynleri gibi çıkacaklardır , tankta başka lepistes yoksa çok iyi bu, bence hiç karıştırmayın aynen böyle ırkı muhafaza edin kan kıracağınız zaman yine aynı ırktan balık ekleyin, ben olsam öyle yapardım ;) ama elimndeki balıklar ırk değil karışık

11. radenko

radenko

Gen havuzunu zenginleştirmek için full redlerde bir erkek koydum. Sonuç hüsran oldu en azından elimizdekileri kurtarabildik. O yüzden ben bir daha bu olayı denemedim. Şuanda üç ayrı akvaryumda üç ayrı ırk var ama en kısazaman da ırk başına üç akvaryum yapıcam yoksa büyük sorunlarla karşılaşılabiliyor. Sularının karıştığı zaman bile sorun olduğu bu balıklarda en iyisi ırk başına en az üç akvaryum. Önerilen dört ama evde sıkıntı olucak gibi duruyor.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sağlıklı balıklar dilerim Raif bey öncelikle, yani denebilecek herşeyi arkadaşlar söylemişler zaten.. Gerçekten çok sağlıklı ve güzel balıklar umarım planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.. Bilgi ve tecrübelerinizi ilerleyen günlerde de forumla paylaşmanızı ve konularınızın devamını dilerim..

13. radenko

radenko

Teşekkür ederim. Planlarımı gerceklestırmeme az kaldı bu yonde çalışmalarım devam edıyor. Bu nadide ırkları tanıtıp ve yaygınlaşması gerekir düşüncesindeyim.

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Aslında biz daha çok ülkemize has bir varyete peşindeyiz gen-ar ekibimizi az çok duymuşsunuzdur, elalem ırk ortaya çıkarmış yeri geliyor bir tek lepistes uçuk fiyatlara çıkıyor biz neden yapamayalım ? başkasının ürettiği ırkları devam ettirmek yerine ülkemize has bir ırk yetiştirmeliyiz, milletçe bizim sıkıntımız bu zaten başkası yapıyor bize kakalıyor bizde onu devam ettiriyoruz üretmek yok çözüm yok, hep düz ezberden gidiyoruz.

15. Kadr1maN

Kadr1maN

Abdullah abi görünce zaten büyüğünü ekleyecektir. Ben ufaktan başlıyayım naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz: naz:

16. radenko

radenko

Bu yazı üzerine size ne yazıcamı şaşırdım doğru lepistes üretelim diyorsunuz bu iş yabani lepistes gerekir çıkan yavruyu boyayamıcanıza göre saf ırk gerekir.

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hayır illede yabani lepistes gerektirmez, doğan yavruların anadan ve babadan aynı genleri almasını gerektirir, her batında tüm yavrular aynı çıkıyorsa ırk olmuş kabul edilir, her lepistes varyetesi yabaniden üretilmez :) öye olsaydı yabani lepistes kalmazdı doğada, ulaşmak-amerikadan kaçırmakta o kadar kolay değil zaten hem işe yabaniden başlayarak çalışmak çok emek ister çok balık ve zaman ister öyle üç beş batında varyete sahibi olunmaz o yüzden yabaniden çalışmak faydasız olacaktır

18. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah çok güzel görünüyorlar. ALLAH nazarlardan saklasın.

Saygılar...

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Raif Bey, balıklarınızın maaşallah'ı var... naz: Allah nazardan saklasın... naz:

Hemen söyleyeyim... Bilin ki balıklarınıza nazar değerse ben nazar etmemişimdir... Nedeni de ribon lepistesleri ve de açık metalik mavi ve yeşil rengi bir arada sevmemdir... Sizin balıkarınızda da bu iki unsur bir arada... Tabii ki bu zevk meselesi... Benim göz zevkim daha canlı ve koyu renkler üzerine ve mümkünse normal yüzgeçler...

Neyse... Yeni bir ırk geliştirmek istediğimiz doğrudur... Emrah'ın söylediği gibi bunun için yabani lepistese gerek yoktur... Sadece yaptığımız çalışmayı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek ve çıkan sonuçları denetleyebilmek için işe iki ayrı ırk lepistes ile başlamak gerekir... Bu ırkların olmazsa olmaz özelliği her batında kndileri gibi yavru vermeleridir... Böyle iki balıkla başlanacak çalışma ile önce olan ırklar birbirleri ile daha sonra yani zamanla denetimli bir şekilde diğer ırklar ile kırılır ve son olarak denetimli bir şekilde yeni ırk saflaştırılmaya çalışılır.... Tabii bunlar zaman, mekan ve imkan meseleleridir... Irkı başına 3-4 akvaryum kurma fikri çok güzel... Daha sonra kan kırmaları gelişigüzel veya planlı olarak ayna ırka ait farklı akvaryumlardan bir iki lepistesi kan kırmanın uygulanacağı akvaryuma taşımış olursunuz... Böylelikle hem ırkı kaybetmezsiniz hem de bir nebze olsun bir akvaryumdaki gen havuzunun belli bir yöne doğru evrilmesinin önüne geçebilirsiniz...

20. radenko

radenko

Merhabalar,
    İki ayrı varyete kullanacaksınız ama bunlar zaten saf değildir. Hepsinin birer hibrid ve mutasyon olduğunu biliyorsunuzdur. Eğer yeni ırklar elde edilecek se 0 kilometre genlerle yola çıkmak en akıllıcasıdır. Balığı kırdığınız taraflardan birini F0 tutarsanız kırdığınız ırkın özellikleri çıkan yavrulardan hangi renkleri taşıdığını en azından size fikir verir. Eğer ırkın biri F0 olmazsa sizin yapmış olduğunuz melezlemede hangi ırkın ne özellik taşıdığını bilemesiniz. Bunu bilmeniz sizin süreci uzatmanız anlamına gelir ki burada hiçbir zaman hangi genin hangi balıktan geldiğini anlayamazsınız ve yeni ırk çalışmasında sizi olasılıklara bırakır. Normal şartlarda yapacağınız ırk çalışması en az 2 yıl sürecek ve mutlaka genleri kontrol altına alamayacağınız için arada farklı balıklar çıkacaktır. Saygılarımla...

Sayfayı Paylaş