1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Goldfish ( Japon Balıkları )

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde sconat tarafından 14 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. sconat

    sconat

    Mesajlar:
    453
    İsim:
    Ozan Sıdal
    [​IMG]

    Bu makalede vaat ettiğim konu japon balığı akvaryumunun ve genel bakımının nasıl yapılması gerektiği.Konu anlatımında zorlandığımı en başından ifade ederek yazının geri kalanını tamamlamaya çalışacağım.İnsanlar tarafından mutasyona uğratılmış balıklardır.Bazı türler için hayvan hakları koruyucuları şikayet eder.Sebebi japon balıklarının bazılarının gözlerinin şekli yüzünden görme zorlukları olması ve yüzgeç şekilleri yüzünden yüzme zorluğu çekerek yaşamaya zorlanmasıdır.

    [​IMG]

    Bazen bir akvayumda bazen su havuzlarında beslediğimiz Japon balıkları büyüyen balıklardır ve bu yüzden geniş yüzme alanına ve bol oksijene ihtiyaç duyarlar.Bir fanus ile ne kadar tezat kaldığını anlamak zor olmasa gerek değilmi ? 20-40 litrelik bir akvaryum 2 veya 4 küçük boy japon balığına ancak kısa bir süre ev sahipliği yapabilir.Onların büyüme potansiyeline uygun olmayan akvaryumlar sağlıklı değildir.Yetişkin Japon balığı başına kaynaklar 120 veya 200 litre önerir.Dekor olarak kesici kenarlara sahip kayalar, nesneler akvaryumda tutulmaz.Dar ve dikey akvaryumlar japon balıkları için uygun olmayan akvaryumlar.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Japon balığı akvaryumu su değerleri Ph 7,6-6,8,orta sert su tercih ederler.Çok yumuşak suda zor yaşayabilir.Amonyak zehirlenmesi çok fazla etkiler japon balıklarını.Yaygın olarak basit akvaryumlarda veya fanuslarda çok fazla hassas oldukları bu maddeye maruz bırakılırlar.Bu yüzden çok kayıp yaşanıyor.Amonyağa maruz kalan japon balığındaki ilk belirti yüzgeçlerinin kırmızı damarlar içermesi olur.Bu yüzden sık sık toplam su değişikliği yapmamak gerek.Bu amonyak,nitrit ve nitrat değerlerini kontrol altında tumayı imkansız hale getirir.Akvaryumu kirleten balıklardır.Japon balıkları hemen hemen her verilen gıdayı tüketir.Granül yemler genellikle japon balıkları için çok yaygın kullanılır.Evde hazırlanan yemleride severek tüketirler.Beslenmeyi aşırı seven balıklar olmaları yüzünden filtrelerinin güçlü olması lazım.Dış filtreler akvaryum boylarına göre kullanılabilir ama japon balıklarının aşırı artıkları sık sık temizlik gerektirir.Bu yüzden pratik ama gerek elyaf gerekse sünger gibi malzemeleri her zaman kolay temizlemeye olanak veren filtreler geliştiriebilir.DIY üyesi olmamadan dolayı bu filtreleri öneririm. .Ş.

    [​IMG]

    İnsan eliyle şekli,görünümü,hızı,bicimi,görme gücü belirlenen japon balıklarını bazı bu olumsuzluklar sonrasında birde fanusta daha fazla zorlamaya hakkımız yok sanırım. super:gif super:gif super:gif Çizim için Temel abiye teşekkür ederim. :cicek:
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Goldfish ( Japon Balıkları )

    Ellerine sağlık Ozan güzel bir makale olmuş. Japon balığı severler için ince fikirler var içerisinde. Verdiğin emek ve kaleme aldığın makale için teşekkür ederim. ;)
     
  3. ft25

    ft25

    Mesajlar:
    319
    İsim:
    Furkan TEMEL
    Goldfish ( Japon Balıkları )

    Tebrik ederim seni ozan abi. em34: em34: em34:





    M.D 1
     
  4. safak

    safak

    Mesajlar:
    221
    Goldfish ( Japon Balıkları )

    Güzel paylaşım.Teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş