1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

GROLÜX FLORESAN

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde reis tarafından 6 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; bir arkadaşımın akvaryumuna yaptığım aydınlatma çalışmasını sizlerlede paylaşmak istedim.Malum gralüx floresanlar hem pahalı hemde heryerde bulunmuyor.Bizde elimizdeki malzemelerden birşeyler yapalım dedik.Elimizde iki adet 20 waat lık floresan vardı.Normal beyaz floresan.Tabi hemen Orhan abinin yakasına yapıştım ve onda bulunan şeffaf pembe renkli folyodan aldım :D Floresanları folyoyla kapladım.Gerçekten çok güzel bir renk verdi.Kullandığım balans 40 waat lık.Tek balansla çift floresanı çalıştırdım.Bağlantı şemasını aşağıda elimden geldiğince çizmeye çalıştım.Grolüx floresan bulamayan,yada fiyatı pahalı bulan herkese tavsiye ederim.Şeffaf folyo bulamsanızda,kırtasiyelerde satılan kitap kaplamakta kullanılan renkli kaplıklarda aynı işi görür ;)

www.akvaryumportali.com İzinsiz kullanılmaz. bak:

Saygılar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gene eldeki bir malzemeyi değerlendirmişsin Olcay hocam tebrikler. Bu renk gün ışığı yanına eklenebilir. Bitkili akvaryumlarda nasıl bir görüntü oluşur merak ettim doğrusu.

Merak ettiğim diğer konu ise, parmağının kanayıp kanamadığı yine. pala:

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yok hocam.Busefer maket bıçağı,camla uğraşmadığımdan bir kaza geçirmedim çok şükür. :D

Sayfayı Paylaş