1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Grup Halinde Beslemek Üzere Koyu Kırmızı veya Mat Beyaz Balık Önerisi Lazım

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 18 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    65 lt'deki Vallisneria americana gigantae'ler yüzünden canlı doğuranlarımı göremiyorum... Yüzey balığı oldukları ve gigantaelerin dev yaprakları su sathını ve biraz aşağısını örttüğünden akvaryumda balık yokmuş gibi görünüyor... Aşağı çekmek için balıkalrı her seferinde JBL novo tab tablet yem kullanıyorum... Ama çok masraflı oluyor... Göz zevki için neler yapıyoruz Yarabbi... :D

Neyse... Tür değiştireceğim bu akvaryumda... Ciddi şekilde Anubias ve Vallisneria'lı olan bu akvaryuma grup halinde bakılabilecek koyu kırmızı ya da mat beyaz (yani balığın bir tarafından bakınca öbür taraf görülmeyecek [laz usulü oldu, şeffa olmayacak demek için amma laf sarfettim :D ]) bir balık türü arıyorum...

Aranam özellikler:

- Koyu kırmızı ya da mat beyaz renkte
    - Erişkin boyu 3 cm'den az olmayacak
    - Erişkin boyu 5-6 cm'yi geçmeyecek
    - Akvaryumun orta kısmında yüzecek
    - Su değişimlerinden en az etkilenecek
    - Bitkileri sevecek (çimlere basmayacak :D )
    - Kütükler nedeni ile iyice yumuşayan suda sorun yaşamayacak
    - Sürekli yüzmese bile belli bir atraksiyon kapasitesi olacak

Var mı bir tür önerebilecek arkadaşlar?

Bu arada aşağıdaki iki tür şimdilik benim bulabildiklerim...

Lökist Black Tetra (Albino sanılır ama değil lökisttir... Albinoların gözleri kırmızı olur...)

Red Phantom Tetra

Red Phantom'lar ile ilgili bir sıkıntı var o da renkleri resimdekiler gibi olanını henüz hiç görmedim... :D

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, tür tavsiyesi için doğru yerdesin.

Hemigrammus caudovittatus:

40 cm.den daha uzun iri bitkilerin bulunduğu akvaryumlara uygundur.

Hyphessobrycon flammeus

Breziya balığı, üretimi kolay, harekeli, çok şık, cazibeli, bitkiyi sever, kumda top oynamaz.

Hyphessobrycon heterorhabditis

Hayat dolu, uyumlu, akvariste aşık olabilecek yapıda, orta katman hayranı, dinlendirilmiş su hayranı ve kumda arasıra top oynar.

Hyphessobrycon socolofi

Dinlendirilmiş su sever, biraz fazla büyür, gül tera denir, her şeyi yer.

Hyphessobrycon pulchripinnis

Canlı yemler, toz yemler menüsünde, sürü halinde gezer, üretimi kumda top oynayanlara göre değildir, zooplankton ile yavruları beslemek gerekir, yandan bakınca hafif karşı taraf görülebilir.

İnpaichthys kerri

Boyu 4 cm, erkeklerin yanları mavi, bol bitkili akvaryum hayranı.

Saygılar..

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Temel Abi eksiksiz anlattığı için bizim ekstradan bişey söylememize gerek kalmıyor :D

Saygılar...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet Temel Hocam... Senin öneriler de hiç fena değil... Galiba bu işi Characinler içinden halletmemiz gerekecek...

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abdullah abi yavru meleklere ne dersin?

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Melek, melek, melek...

Ah bir de büyümeseler... Melek çok istiyorum ama büyüyünce vermek zorunda kalıyorum... Benimle kalsın istiyorum 65 lt'ye giren balıkların... O akvaryum şu an benim için en özel olan akvaryum... İlk akvaryumum...

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Benim önerimde Carnegiella Strigata olacak Abdullah Hocam. Geçenlerde fotoğraflara bakarken görmüştüm, hoşuma gitmişti.

Sudan atlayabilme ihtimalleride söz konusu imiş.İstediğiniz renkte olduğunu sanmıyorum ama :cicek:

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Balık Tanıtım potal'ında açtığın başlıkta görmüştüm resimlerini Türkerciğim... Kırmızının kırmızısı hoşuma gitmişti... Ama balığın karın kısmının ön tarafı kaba tabir ile "ofsayt"... Tabii bence... Bu arada benm akvaryumdan atlayamaz... Çünkü üstü tamamen kapalı... :D

Ama sende de bir Tetra beğenisi başlamış anlaşılan... Sende mi KOVA'sın? :D

Kovalara birşey oldu bu ara galiba... Söyleyin hangi gezegen girdi KOVA'ya... :D

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Çok haklısınız hocam :) Gittiğim akvaryumcularda tetraların olduğu akvaryumların önünde takılmaya başladım son günlerde :D
    Yazın gelmesini bekliyorum sadece..Ama bi yandan da istemiyorum, neyse.. :hasta:

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sorma Türker,

Benimde tetra merakım Tetra Black'lere rastlamamla başladı... Abi o ne karizmadır... O gün bugündür nerede Tetra görsem durup seyrediyorum... Bir de tabii Tetra Blacklerden alıp 35 lt Java Moss'suz Java Moss tankına koydum... İlk yem verişimle balıklara olan ilgim ve sevgim iki misline çıktı... Önce 3 tane almıştım... Sonra 3 tane daha aldım... Sonra da 2 tane daha aldım... Şimdi 8 taneler... İnanılmaz balıklar yahu... Full atraksiyon...

Yem yeme videolarını yüklüyorum şimdi... Ayrı bir konu olarak açacağım Tetra'lar bölümüne... İzle bak nasıl yem yiyorlar...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi ne dersin bilmem ama Tetrazon çok hoşuma giden bir balık daha önceden beslemişliğim var tavsiye ederim

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Abisi renkleri uymuyor tetrazonların... İyi kontrast yapmaz onların renkleri... Ya kan kırmızı ya da mat beyaz lazım...

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Akvaryumun yeni sakinleri belli oldu... Biliyorsunuz aşağıdaki iki tür dikkatimi çekmişti...

Süpriz son anda kumun siyah kuartzdan dere kumuna değişmesi sonucunda Beyaz (Lökist) Tetra Black'lerin yerini Siyah Tetra Black'lerin alması oldu...

Red Phantom Tetra da buldum... Ancak adları Separe Tetra olarak geçiyordu... Hiçbir kaynakta bu isme rastlamadım...

Yukarıdaki resimden ziyade aşağıdaki resimdekine benziyorlar...

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hadi hayırlısı olsun yeni akvaryum sakinlerin kanka.. Yeni havadisler bekliyoruz senden ;)

15. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hayırlı uğurlu olsun abi. Yeniliklere açığız. Yenilikler bekliyoruz.

Saygılar...

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ya çok tatlılar... Maaşallah... naz:

Hemen ilk gün yaptıkları yumurcaklığı anlatayım... Bu akşam Emrah'a da anlatmıştım... Geri kalmayın yani... :D

Şimdi akvaryumda minnacık 20 tane Tetra Black yavrusu var... Bunları akvaryuma saldıktan sonra 1-2 saat bekledim... Daha sonra azıcık yem attım... Bunların hepsi akvaryumun bir köşesine toplaştılar... Yemleri seyrediyorlar... Yemler aşağı yavaş yavaş süzülüyor... Bunlarda hareket yok... Hepsi izliyor... Tabii Kırmızı Fantom Tetralar da aynı köşede izlemede... Yemler iyice aşağılara gelmeye başladığında bu 20 yumurcaktan biri ileri atıldı, yeme doğru... Diğerleri pozisyonlarını korudu... Yavru yemi kapıp doğruca sürünün içine daldı... Az sonra yine bu yavru ile bir başka yavru yemlere atılıp birer parça kapıp sürüye geri döndüler... Kısa bir süre sonra bütün yavrular birden yemlere hücuma geçti... Görmeniz lazımdı... İnanılmaz bir görüntü idi... Ya resmen su yüzeyine "sorti" yapıyorlar...

Tahminim ilk yavru kendini feda etti ya da sürü bunu bir şekilde seçip yolladı... Kazasız belasız yemi alıp dönünce bu sefer sürü iki yavru yolladı... Onlar da geri dönünce tehlike olmadığını anlayıp hücuma kalktılar...

Ya bu balıklar aynı aşağıdaki uçaklar gibiler...

Beni kendilerine hayran bırakıyorlar...

17. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Abdullah Abi,

Orta ve üst kısımda yüzen balık istersen tül zebrayı seç derim.

Bu arada tetra türleri arıyorsan ve yolun karşı tarafa düşürsen sana erişkin boyda tetra türleri ayarlayabilirim.Siyah tetra , minör , gökkuşagı gibi...Bizim buradaki akvaryumcuda var.Balıklar neredeyse 1 yıldır dükkandalar.Fiyatlarda 2.5ytl gibi bir rakam ve tam damızlık boydalar...Almanı tavsiye ederim ;)

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolasın Can,

Şimdilik bendeki Tetra'lar yeterli... Hayırlısı ile bunları bir erişkinliğe uklaştıralım da... Ama teklifin akılmda...

Sayfayı Paylaş