1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Guangzhou'dan balık ve esnaf manzaraları

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 19 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Çin'in Guangzhou şehrinden akvaryum balıkları üzerine manzaralar. Bu manzaralar size çok şaşırtıcı gelse de, suyun çeşmeden direk kullanılması bu manzaralara imkan tanıyor. Tabi görüntülerin doğruluğu tartışılsa bile, seyyar satıcıların bile ekipman temizliğinde verdikleri hizmet şaşırtıcı.

İnanılmaz derece balık yüklü akvaryumlar.

Entresan bir balık satış noktası.

Esnafın dükkanında üremeye çalışan bir Maron Clown görmek, aslında bazı konular üzerinde yorum yapmayı gerektirebilir.
    Kısaca esnaf balıklara güzel bir ortam hazırlamış, bu ortamı esnaflarımızda görmek isteriz.

Kirli.

Temiz.

Müşterisine ekipman bakımında destek veren esnafın marifeti. Bu görüntü temizlemekte sıkıntı çektiğimiz ekipmanların ne kadar kolay temizlendiğini görebiliriz. Ancak ben bu ekipmanların aslında temizlenmemiş haliyle, dekora doğal olarak uyum sağladığını düşünüyorum.

Bir akvaryumcu, ancak şaşırtıcı olan seyyar olması.

Yine bir snaf, fakat bu sefer seyyar sayılmaz, tezgah kurmuş kaldırıma.

Esnafın protein süzücüleri performanslarını göstererek satışa sunuşu.

Tabi kızacağımız ve karşı çıkacağımız yönleride mevcut. Örnek olarak, boyalı balıklar.

YIKIKTEMO,
    Saygılar...

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: Guangzhou'dan balık ve esnaf manzaraları

Orda yaşamak isterdim.Hobi'nin şehri olmuş ne arasak vardır.

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Fotoğrafların altında yer alan her cümle ayrı bir konu bence. Ama en çok dikkatimi çeken alıntıladığım cümle ve onun üzerinde ki fotoğrafı oldu. Bu foroğrafın bir esnafın akvaryumunda ki canlıya ait olması bazı şeyleri tek başına anlatıyor.
    Çok teşekkürler Temel hocam.

Saygılarımla...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Başlığı hazırlarken en çok dikkatimi çeken fotoğraf oydu. Bir esnafın dükkanında, deniz balıklarına yumurtlama isteği verecek kadar, düzgün şartlarda akvaryum kurulması ve idame ettirilmesi gerçekten çok güzel.

5. Assamite

Assamite

Çinlilerin yarısı kadar işimize dört elle sarılsak süper güç oluruz.Paylaşım için teşekkürler. :horon:

6. xsomnia

xsomnia

Bu Çinliler varya bu çinliler..

7. taygun

taygun Guest

Balıkların akvaryumlarda balık istifi :D bir şekilde yaşaması sanırım uzun sürmüyordur. yani resimlerde görülen yer toptancı piyasası gibi bir yer. Balık sabah o akvaryuma üretim tankından gelip aynı gün içinde perakendeciye gidiyordur. Bu nedenle belki de bu kalabalık akvaryumlar üzerinde pek durmamak lazım. Esas hobicilerin böyle akvaryumlar kurmaması.

Benim de dikkatimi o balık çekti. Nasıl oluyor da o balık onca kalabalık akvaryumlarda ürüyor. Nerede stres? Hani derler ya "balık çevresindeki aşırı hareketlilik balığı strese sokar ve yumurtalarını yer/ yutar" ???

Saygılar

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tamer abi, balık esnafın akvaryumunda üremeye çalışıyor ve fotoğrafın altına bu ince ibareyi bu yüzden koydum. Üzerine konuşulacak çok şey var ama, esnafın işini iyi yaptığını ve çok iyi şartlar hazırladığını düşünmemiz sanırım yeterlidir. Hobicide olsa bu görüntü normaldir, fakat esnafta görmek beni şaşırttı.

9. kingsnake

kingsnake

İsim:
    sinan önal

Çin malı sonuçta ciklet diye aldığımız balık japon çıkabilir her an :F :F

10. salkayetrer

salkayetrer

Yer:
    Adana
    İsim:
    Seha

Temel Hocam gerçekten güzel bir araştırma ancak stres konusunda ya bizim bildiğimiz yanlış bir şeyler var ya da adamlar artık stresten kurtarmak içinde bir şeyler üretti diyeceğim ki göremedim ben öyle bir şey...Gerçekten enteresan. :) Eline sağlık abi.

11. fth-94

fth-94

Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ

Acaba orada balık fiyatları nasıl bilen varmı ? Bu kadar balık çeşidi olduğuna göre ucuzdur herhalde ?

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Vay be bunlar kendilerini aşmış arkadaş. Balık ticaretinin seyyar olarak yapıldığını ilk defa gördüm vallahi. Şaşırmadım da doğrusu. Bu çinlilerden herşey beklenir.

13. Portnoy

Portnoy

Ne ararsak vardır ama akvaryumlardaki balık sayısı sanki biraz fazla :D

14. fth-94

fth-94

Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ

Seyyar balık satanı 3 kere gördüm. 1. si Yenibosna cuma pazarında :) 2. si Yenibona metro girişinde 3. sü ise Kayseride pazarda :)

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hobiye bakış açıları bizden farklı. Kırma ve ya insan elinden çıkarılan türleri çok önemsiyorlar.

Sayfayı Paylaş