1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Guramimin rengi?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde ciklet1 tarafından 28 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. ciklet1

ciklet1

Arkadaşlar üç benek guraminin rengi acayip koyulaştı açık maviyken lacivert oldu.Aaba çiftleşme isteği duyduğu için olabilir mi?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bir zamanlar gurami beslemiştim bu konuda çok bir bilgim yok ama diğer balıklarda ki genel çiftleşme değişimleri gibi renklerde koyulaşma ile beraber bir canlılık gözlemliyorsan bu çiftleşme hareketi olarakta algılanabilir yada diğer balıklara üstünlük göstergesi olarakta renklerini koyulaştırıp belirginleştiriyorda olabilir.Balıkların hareketlerinide izleyerek gözlemlemeye devam et Harun kardeş.. Gurami besleyen arkadaşlar daha açıklayıcı bilgiler verebilirler.. Ben bazı benzer hareket sergileyen balıkların ortak hareketlerini açıklamaya çalıştım.

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Guramiler bazen renk değiştirebiliyorlar Harun. Bu değişim farklı renklerle olabileceği gibi , mevcut renklerin de koyulaşması veya daha da açılması şeklinde olabilir. Bunun birçok sebebi vardır. Bakım , yemleme , su değerleri vs. vs... Eğer balığında hastalık belirtileri yoksa korkmana gerek yok. Sadece renk değiştiriyor. Canlıdoğuranlara has birşey. Malawide bu farklı renklerle değişimi göremezsin. Ancak açılıp koyulaşırlar. Işıklandırmanın da renk üzerinde etkisinin olduğunu unutmamak lazım.

Sevgilerimle...

4. ciklet1

ciklet1

Sağolun arkadaşlar.

Sayfayı Paylaş