1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Haftanın Akvaristi...

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Muzikopat tarafından 22 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İleride kızın "Baba eşim akvaryum kuracakmış,ne yapalım sence?" diye sorarsa,ne cevap verirsin Abdullah Abi?

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    1 tonluk Astronot akvaryumu...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

myillar;

Haftanın akvaristi olarak, sahneye Mesut kardeşimizi ( myillar) davet etmek istiyorum. İlk soru olarak, kendisini tanıdığım kısa süre içerisinde takdir edilecek şekilde sosyal olduğunu gördüm. Buluşmalara veya hobi adına gerçekleştirilecek bir uygulamanın içinde olmayı sevmenin ana nedeni nedir ?

4. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Haftanın akvaristide oldum maşallah bana :D
    Hocam bu işe gönül verdiğimiz yıllarda bu tadı paylaşıcak pek insan yoktu etrafta yani kendi yağımızla kavruluyorduk o yılların vermiş olduğu yalnızlık diyelim :)
    o bakımdan o yılların acısını çıkarıyorum hocam aynı anda 5 kişiyle 10 kişiyle bir balık hakkında konuşmayı çok bekledik şimdide buldummu kaçırmamaya gayret ediyorum

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam; zebra,yunus,snow prenses gibi balıkların yanında nasıl japon balıklarını sağlıklı bir şekilde besledin ve nasıl yaşaması bile mucize olan o akvaryum şartlarında japondan yavru almayı başardın? ;)

6. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    :) Hocam herkesin içinde söyleme cikletle japonu aynı akvaryuma attığımı beni topa tutarlar valla :)
    Gelelim sorunun cevabına bir dönem japonlara merak salmıştım 4-5 tane aldım ve büyüttüm balıklar damızlık hale geldi avcuma sığmaz oldular ama tık yok aslına bakarsan onlardan yavru lacağımıda ümit etmiyordum daha sonra ciklete dönünce elimdeki damızlık japonlarıda cikletlerin içine attım gözlemledim paşa paşa kardeş kardeş yaşıyolar herkes hayatından memnun cikletler japonların iri cüsselerinden çekiniyorlar hatta.
    Sonra bir gün bir baktıkki benim dişi japon bitkilerin üzerine gelip silkeleniyo yüzlerce yumurta tabi cikletler bayram yapıyo neyse sözün özü tekrar japonları ayırdık ve yavrularımızı sağlıklı bir şekilde büyüttük.

7. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Mesut hocam bende şöyle bir soru sorayım.

Cıchlıdlar ve japonlar.

İki türüde çok sevdiğini biliyorum. İnşallah her zaman sağlıklı bir şekilde yaşatırsın. Fakat birisini terk etmek durumunda kaldın diyelim. (İnşallah hiç bir zaman böyle bir durumla karşılaşmazsın)
    Hangi türden vazgeçerdin. :)

Sevgiler.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Orhan abi ; uyuyorsun galiba? :D,

Mesut hoca japon vs türleri bırakalı çok oldu. :D

Cichlıd besliyor şuanda. ;) Hatta senden damızlık erkek yunus bile istemişti. ;)

9. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Orhan abi japonları terk etmedikde ara verdik diyelim biz balık seviyoruz hocam ne zaman neye heveslenip ne besleyeceğimiz belli olmaz kendinden pay biç senin tuzlu su akvaryumu kuracağın varmıydı ısrarlar ve öğretiler olmasa işte o hesap.
    Japonları isteyen bir arkadaşa verdik 2-3 yıldır ciklet besliyorum ayrıca Olacay hocam Orhan abi o kıyamadığı yunuslarundan bana bir tane erkek damızlık verdi ama ofisin önündekilerden
    Bakalım söz verdi ileride o kıyamadığı güzel erkeklerden biriyle takas ederiz dedi :D :D :D

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mesut hocama bir soruda benden.. Başka bir türe geçmek istersen bu hangi tür olur ? Aklında "ah be şöyle bir tank yapsam başka bişey istemem" diye hayalini kurduğun bir akvaryum var mı ? Eminim vardır ;)

11. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Volkan hocam biliyorsun bu aralar Orhan abinin orada Temel hocalarla toplanıp ps çalışmaları yapıyoruz yani muhabbet hep tuzlu etrafında dönüyor o yüzden hevesimiz tavan tabiki tuzlu suya karşı ama önce Orhan abi bir kursun olayı iyice pekiştirilem inşallah küçük de olsa bende bir tuzlu su yapmak istiyorum şu an hayal ama hayalsiz yaşanmıyor

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Biliyorum biliyorum bizde merakla sonlandırılmasını bekliyoruz siz halledin biz hazıra konucaz inşallah :) Cefasını siz çekiceksiniz sefasını biz sürücez :D Şaka bir yana keşke elimizden bişey gelsede yardımcı olabilsek ama yok yani, sizin yaptıklarınıza baktıkça kendimi safkan fransız gibi hissediyorum :) Soruma beklediğim gibi bir cevap alamadım söyliyim :bilmem:

13. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Volkan hocam cevabım beklentileri karşılamadıysa şöyle düzelteye çalışayım çok büyük tanklarda gözüm yok gerçeklemesi mümküne yakın hayaller kurmayı severim bir gün başka türe geçmek istersem bu yüksek ihtimalle içinde bol omurgasız olan okyanus olur palyaçolar damseller belkide tang ve angel onu zaman gösterecek

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İnşallah hayal ettiğiniz gibi bir tankınız olur Mesut hocam.. Allah gönlünüze göre versin.. :cicek:

15. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    İnşallah Volkan hocam Allah önce sevmeyi nasip etsin bundan yoksun nice insan var bu balıkda olabilir başka şeyde ondan sonra gerisi birazda kula kalmış isteyince yavaş yavaş herşey oluyor

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Mesut Hocam...

Bir soru da ben sana sorayım... Sence bu hobinin en çekilmez yanı nedir? Ve neden?

17. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Abdullah hocam hobinin çekilmez yanı yok gibi neredeyse ben akvaryum temizliğini seve seve yaparım yani eşşeğe semeri ağır gelmez derler ya o hesap ama canımız sıkan şeyler olmuyormu oluyor tabiki hemen aklıma gelen bikaçını sıralayayım gözünden sakındığın en değer verdiğin balığını sabah su üzerinde ters yüzüyo görünce hobi çekilmez oluyor birde akvaryumcuda basık kalmış erkek balığı dişi diye satın alıyorsun binbir hevesle evde hergeçen gün palazlanıp erkeğe dünüşmesi can sıkıcı olabiliyor ama günahıyla sevabıyla bu hobi güzel be hocam

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Zaten Mesut Hocam bu temizlik işi de bence güzel bir yanı hobinin... Ama haklısın, gözün gibi baktığın balığın ölmesi insanı çöküntüye uğratabiliyor... Ben de binbir bela bir Koi kılıçkuyruğu yaşatmıştım... Tam anlamı ile canavar gibi olmuştu... Tam bu kefeni yırttı derken balık yavrular saklansın diye koyduğun kayalıklara sıkışarak can verdi... En çok bu üzmüştür beni bugüne kadar... Ah, ah...

Ama dediğin gibi bunlar da olacak ki bir zevki olsun yoksa monotonlaşıp keyif vermemeye başlar bir müddet sonra...

Sayfayı Paylaş