1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hagi marka dış filtreyi tavsiye edersiniz?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde estrab tarafından 27 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    Şu an 200lt lik akvaryumum var.Dış filtre olarak Fluval 205 kullanıyorum,fakat yeterli olmadıgını düşünüyorum,çünkü balık sayım biraz fazla.İlerleyen zamanda en az 500lt lik bir akvaryum hayal ediyorum.emiş gücü ve debisi yüksek ilerde büyük akvaryumda kullanabilecegim bir dış filtre almak istiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Önce benzer bir başlığa yapılan önerileri size link olarak yollamak isterim, size fikir verecektir. Sonra benim düşünceme geçelim.

Kampanyasıda varmış. Beğeniyorum Atman marka dış filtreleri. 500 litre akvaryumu uçurur, şişirir patlatır. :)

2,5 ton akvaryumu hem uçurur, hem şişirir, hem patlatır, artı olarak komşunun akvaryumada yeter. Şaka yaptığımı sanmayın lütfen gerçektir. :)

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  3. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    teşekkür ediyorum,atmanın hangi modeli resimdeki?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğraftaki dış filtre Atman F-4 (3338) 1200Lt fiyat aralığı 180-200 lira.

Birde bir küçük modeli var o da Atman F-3 (3337) 1000Lt fiyat aralığı 150-170 lira.

Yukardaki kasa ise 15 lira.

5. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    temel abi dogru söylüyorsun,15 liralık ta aynı işi görür elbette.Vaktim olsa neler yaparım,tanganikaya gider 1 ay o gölü incelerdim,inşallah bir gün o da olur.Birde evim pek müsait değil,akvaryumu o kadar kompakt yaptım ki hanım ancak o kadarına izin verdi,birde kasalardan kovalardan filtre yapıp eklersem bizim fırında yatarım fır fır:gif,yani buna şükür

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hasan kardeş kasa konuya dikkat çekmek elbette. Yeni bir akvaryum yaptıracak veya alacak olduğunu belirtmenden dolayı sumplu sistem almanı veya alt tarafı bir delik deldirerek daha güçlü filtrasyona sahip olacağını şakayla karışık anlatmaktı. Elbetteki bizler evlerdeki durumları bilmeden yorum yapıyoruz, en doğrusunu sen bilirsin.

Kasa olarak değilde sump sistemi olarak bakmak lazım, camdan yapılmış hazırlarıda var, uğraşmadan plastik kabtan olabilecek modelide. Akvaryum dolabının içinde kalacak tıpkı dış filtre gibi. Yeni akvaryum düşünürken fikirdi sadece.

Bu akvaryum bana aittir. Kurulumdan sonraki hali google'de çıktı onu paylaşayım bari, plastik kasa var mı ortada ?

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  7. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    Abi maşallah Allah nazarlardan saklasın.Haklısın yapmışken güzel ve kullanışlı olsun diyorsun.Abi bu akşam biraz vaktini alabilir miyim?dün akşam akvaryumda hiç bir sıkıntı yoktu,aradan bir saat geçti 2 auratus balığımdan biri oldü,digeride bir saat sonra öldü.İlk balıklarımadandılar ve gayet saglıklıydılar,nasıl oldu anlamadım,gördügüm kadarıyla hiç bir hastalık belirtileri yoktu.en son balık kafasını sertçe kumun içine sokmaya çalışıyordu,ayırdım balığı am bir faydası olmadı.şimdi korkuyorum aynı hastalık diger balıkları da etkilerse,yardımcı olabilir misin ne yapmam gerekiyor?bu aradada benim balıklar eş tutmuş balıgın ağzını görünce şaşırdım,Mevlam bir taraftan alıyor bir taraftan veriyor. Yardım edersen sevinirim,şimdiden teşekkürler

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar, diğer bir başlığa bu sorun yine aktarılmıştı sanırım orada da yazdım ancak düşüncemi kısaca tekrarlamak isterim. Yunus balığında buna şahit oldum bir sefer. Balık ölmüşmüydü hatırlamıyorum ama gerçekten bilimsel olarakta, tecrübesel olarakta izahını yapmak çok zor. Balığın kafasını sertçe kuma gömmeye çalışmasının elbetteki belkide birçok sebebi vardır. Yaşlanmış olmak, kıskançlık, bir şeylerden aşırı korkma, baskın balık tacizi sıralanabilir. Sık karşılaşılan bir durum olmadığıda ortada açıkcası. Hiç bir belirti olmadan yaşanan ölümleri tanımlamak çok zor çok. olma:gif

Sayfayı Paylaş