1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hangi anemonu almalıyım ?

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde lcturkey tarafından 17 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

İş yoğunluğu nedeni ile bu aralar forumda fazla aktif bulunamıyorum kusuruma bakmayın.Havalar soğumaya başladı akvaryum sıcaklıkları düştü şuanda su sıcaklığım 26 derece ve artık çok ta yukarı gideceğini düşünmüyorum.Akvaryuma uygun bir anemon eklemek istiyorum sizce ne eklemeliyim ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yazın tekrar ısınınca ne olacak ? Devran dönecek yaz gelecek Levent. İllaki anemon ekleyeceksen kum anemonlarından seçmeni öneririm. Nispeten daha dayanıklı olduklarını düşünüyorum.

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Temel abi yaz gelen kadar soğutucu eklerim büyük ihtimalle akvaryuma veya bir şekilde DIY birşeyler yapmaya çalışırım.

4. ogiler

ogiler

İsim:
    OĞUZ URALER

Domates anemonuda olabilir bende 2 aydır çeşmeden getirdiğim suda duruyor buharlaşan suyu çeşme suyuyla tamamlıyorum hiç birşey olmadı. aha:gif

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Domates anemonu var ama o da dekorun arkasına saklandı.Ben daha çok nemolar için anemon istiyorum.Nemolar domates anemonuna girmiyorlar.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Isı sorununu çözerim diyorsan zaman zaman Bubble anemon ve kum anemonları geliyor. Bubble anemonların gezinme huyu daha fazla ve kum anemonlarına göre daha narin olduklarını düşünüyorum. Bizzat görüp renklerden seçebilirsin. Kafamda bildiğim bir tür yok. Zaten özel tür aramak yerine bizzat görüp beğenmek ve tabi sağlıklı olup olmadığına bakmak gerek. Ufuk abinin anemonları gayet güzel örnek olarak.

http://www.akvaryumportali.com/threads/935-Balık-tanımlama-(Tuzlu-su-balık-ansiklobedisi)

Bunlar gayet güzel tür ismi beğenerek belirlemek istersen isimleride başlık içinde mevcut.

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Evet gerçekten çok güzeller.Temel abi seninde söylediğin gibi görerek almak en güzeli.Bayram sonrası istanbula geleceğim gezerim tekrar bir akvaryumcuları seçerek alırım.

8. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR

Anemonları bakım zorluk derecesine göre 3 e ayıran uzmanlara göre, zor, çok zor ve en zor olmak üzere sınıflandırma yapılmış.Benim sahip olduğum kum anemonuda çok zor sınıfında.Ama bu gözünüzü korkutmasın bu durum.Eğer fotosentetik bir anemona sahip olmak istiyorsanız öncelikle su değerleri, su sıcaklığı ve ışıklandırma iyi durumda olmalı.Yani nitrat fosfat, silikat sorununuz olmamalı, akıntı orta derecede ışıklandırma iyi derecede olmalı tabii soğutucu da olmalı yıllarca anemon yaşatmak istiyorsak.Bu arada kum anemonlarıda her ne kadar kumda yaşamayı tercih etselerde ihtiyaçlarını karşılamaz iseniz gezmeye başlarlar.Sonuçta fotosentetik anemonlar oldukça güzeller bana göre, palyaçolar içinden çıkmıyorlar güzel görüntü oluşturuyorlar.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ufuk abi anemon konusunda oldukça başarılısın. Benim 2 adet anemonum var. Biri carpet anemon o nispeten daha iştahlı ve ısıdan daha az etkileniyor. Diğeri bubble anemon, eski suyu seviyorlar gözlemlediğim kadarıyla. Balıkların bolca olduğu dönemden beri bendeler yaz aylarında ısıdan dolayı bariz küçüldüğünü gözlemliyorum bubble anemonun. Isı düşmeye başladıkça keyfinin yerine geldiğini kollarının diklenmesinden ve daha geniş yayılmasından dolayı anlıyorum.

10. haves

haves

Cevap: Hangi anemonu almalıyım ?

Temel abi link çalışmıyor birde palyaço balıklarının yaşadığı anemonlar hangileridir ? carpet ler akvaryumdaki balıkların ona dokunmasıyla balıkları iştahla sindirdiğini okudum ? başka anemon yok mu palyaçolar için koyabilceğim ilk başta anemonu koyup ondan sonra palyaçoları koymak istiyorum neden dersen palyaçolar geldiğinde anemon tamamiyle yerleşip iyi durumda olsun istiyorum. Şimdiden tesekkurler saygılar...

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Hangi anemonu almalıyım ?

http://www.akvaryumportali.com/threads/935-Balık-tanımlama-(Tuzlu-su-balık-ansiklobedisi)

Link düzenlenmiştir. Anemonu baştan almak yazdığın sebeblerden dolayı akıllıca görünüyor ama Palyaço türlerinin almış olacağın anemonu konak olarak seçecekleri garantisi yok. Birçok hobici maalesef bundan şikayet eder.

Girdiği anemonla görüp birlikte almak bazen daha akıllıcadır. Carpet anemon azgındır ama dokunduğu balığı afiyetle yer diye bir şey yok. Bazı güçlü ve orta boy balıklar etkilenmez fazla hafif tepki verse de. Angel türleri Carpet anemonun kollarını afiyetle yiyebilir tam tersi olarak. Bubble Tip Anemon genelde daha çok tercih ediliyor palyaço türleri tarafından.

Sayfayı Paylaş