1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

hangi balığı alayım??

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde ösym tarafından 28 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. ösym

ösym

Arkadaşlar ben yeniyim yaklaşık 1 aydır japon besliyorum.Küçük bir akvaryumum var içinda sadece 3 japonum var.Bir kaç tane balık daha almak istiyorum japonların yanında hangi balık türünü önerirsiniz?Görünüşü güzel beslemede problem yaşamayacağım bir balık biliyorsanız söyleyin.
    Akvaryum
    genişlik 35cm
    derinlik 20cm
    en 14 cm
    şimdiden teşekkürler.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Başka balık almayın Fatih Bey... Akvaryumunuz 3 japon için bile ufak... Japonların bir de büyüdüğünü düşünün...

3. ösym

ösym

Daha önceleri 2 3 balığım vardı ama bir arkadaşıma verdim bu sefer akvaryum boş gibi görünüyor 1-2 tane japon almayı düşünüyordum.

4. taygun

taygun Guest

Fatih Kardeşim,

Siz bende oradan iki tanesini çıkarın. 10 litrelik bir akvaryuma üç tane japon balığı çok fazla.

Saygılar

5. ösym

ösym

Bunları çıkarttım diyeyim, hangi tür balıkları akvaryumumda yaşatabilirim ? Onu söleyin değiştirme imkanım var.

6. taygun

taygun Guest

Tekrar Merhaba,

İnan bana o küçük akvaryum için şansın o kadar az ki. Ne yazık ki senin akvaryumunu bir çok arkadaş yavu balıklarını büyütmek için kullanıyor.

Eskiden bir hesaplama yöntemi vardı. Bilmem hala uygulanıyor mu? Epeydir forum mesajlarında rastlamadım. Akvaryuma konulacak bir canlı doğuranin her bir cm.si için 2,5 litre su gerektiğinden hareketle akvaryuma konulacak balık sayısı hesaplanırdı. Yani sizin akvaryumunuz net 10 litre olsa akvaryumunuza konulacak toplam balık uzunluğu 4 cm olurdu. O da iki tane orta-küçük boy platy olurdu.

Daha fazlası olmaz mı? Olur da uzun süre yaşamaz ki. Bizim amacımız balıkalrı akvaryuma doldurup renk cümbüşü oluşturmak değil. Onlara yaşayabileceği ferah ve temiz/sağlık bir ortam yaratmak.

Önce bir araştıram yap istersen. Forumdaki balık çeşitlerini oku ve onları tanı. Sonra ne beslemek istediğine kendin karar ver.

Sana bir önerim şu olabilir. Ben olsam, o ufak akvaryumda balık yerine karides beslerdim. Bu önerimi dikkate al bence.

Saygılar

7. tolgacetin72

tolgacetin72

Bana sorarsanız japonları verin bir Betta alın çok daha güzel olacaktır.

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Japonların yanına Beta ve Köpek balığı çok güzel oluyor.

9. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Japonların yanına kesinlikle ama kesinlikle Betta konulmaz. Betta konusunda bilgili arkadaşlar da eminim bana katılıyordur. Hele ki bir de pangasus ile birlikte japonların yanına konulduğunu düşünürsek tam bir facia! O Betta'nın kuyruğu ve yüzgeçleri sağlam kalmaz. Ya Betta ölür ya da Betta gibi asil bir balık dayanamaz onları öldürür. Pangasuslar bir çok tankta japonlarla birlikte beslenseler de aslında yanlış bir davranıştır. Japon suda süzülerek yüzer, o ise hızlı bir şekilde. Bu da japon balıklarını strese sokar ve çok geçmeden hastalanıp ölebilirler...

10. ozi0000

ozi0000

İsim:
    ozan
    Betta alın bencede bardakda bile yaşıyo betta

11. taygun

taygun Guest

Bizler yine de betalarımızı bardaklarda yaşatmayalım, değil mi?

12. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Fatih kardeşim 16 yaşında. Sanırım 10 litrelik akvaryumu da kendi çabalarıyla belki harçlık biriktirerek edinmiştir. Buna rağmen arkadaşına balık hediye edecek kadar da iyi niyetli birisi, sanırım. Fatihcim buradan şunu yap bunu yap demek bizim için kolay. Sen imkanlarını biraz bize hissettirirsen sana tavsiyelerimiz daha rahat olacaktır. Bütçe önemli. 60 liraya da akvaryum kurabilirsin Temel Bey'in bankasının bekleme bölümüne kurduğu gibi 60.000 liraya da kurabilirsin. Ancak 10 litrelik bir akvaryuma arkadaşların dediği gibi 3 japon bile çok sayılabilir. Yaşamaz mı? Elbette yaşar ama belki de 6 ay.

Sayfayı Paylaş