1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hangi Canlı Yem?

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde furkan tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

?

Arkadaşlar Balıklarınıza Hangi Canlı Yemi Veriyorsunuz?

1. Artemia

40,7%
  2. Beyaz Kurt

3,7%
  3. Grindal Kurt

oy sayısı 0
    0,0%
  4. Mikro Kurt

oy sayısı 0
    0,0%
  5. Su Piresi

14,8%
  6. Gammarus

7,4%
  7. Tubifex

7,4%
  8. Diğer(Belirtiniz)

7,4%
  9. Kullanmıyorum.

18,5%
  10. Kan Kurdu

oy sayısı 0
    0,0%
  1. furkan

furkan

Arkadaşlar Balığınıza veya balıklarınıza hangi canlı Yemi veriyorsunuz? Yem seçimi için konusuna bakın isterseniz. 4 şeçenek işaretleme hakkınız var. Daha da az olabilir. :D Ben eskiden su piresi veriyordum. Şimdi canlı yem kullanmıyorum ama başlamayı düşünüyorum.
    Ankete oy verenlere teşekkür ederim.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Hangi Canlı Yem?

Cypris, benim favorimdir.

Uçurur, şişirir, patlatır. İyi anlamda tabi. :)

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Elma kurduna benzer küçük kurtlarım var, şimdilik onları vermeye başladım. Balıklar sevdi sonuçlarını daha göremedik. Etkilerini gösterdiği zaman forumda paylaşacağım.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Öldürülmüş, dondurulmuş, kurutulmuş artemia canlı yem sayılmaz :D değil mi?

5. axu2

axu2

Planaryada benim favorimdir. Balığı ne eder bilmiyorum ama insanı hasta eder :hasta:

6. MELEK

MELEK

Ben kırmızı kurt veriyorum huni gibi bir kabı var onun içine atıyorum balıklarım iştahla yiyorlar fakat çok pis kokuyorlar umarım riski yoktur.

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Riskli bir iş verdiğiniz kurt sanırım kan kurdu (tubifex) bu kurtlar pis sularda özellikle lağımlarda yaşarlar zararlı hastallıklar kapabilirsiniz
    illede bu kurrdu vermek istiyorsanız kurutulmuşu var o biraz daha az riskli sanırım canlısını vermek istiyorsanız en az üç gün bağırsaklarını boşaltmalarını beklemeniz gerekiyor. Benimde kullanmak niyetim vardı ama bunları öğrendikten sonra kesinlikle kullanmadım ve tavsiye etmem saygılarımla

8. MELEK

MELEK

Teşekkür ederim. Bir daha kesinlikle vermeyeceğim.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Bu kurtları kendileri yetiştirip üreten kişiler ve bazı akvaryumcular var.. tabii güvendiğiniz kişiler olmalı bunlar ve görmek istediğinizde size gösterebilmeliler.. aksi takdirde biz üretiyoruz dedikleri halde pis yerlerden gelen kurtlar olabilir bunlar.. ben bu bakımdan çok şanslıyım akvaryumcum kendisi üretiyor ve satıyor.. haftada 1 mutlaka kurtla besliyorum balıklarımı ve aylardır hiçbir hastalığa maruz kalmadılar.. ama dediğim gibi kendisi üreten varsa ordan alın yoksa cidden balık kayıpları kaçınılmaz oluyor.. yaşatmak ise çok basit.. 1 - 1,5 ytl'lik kurt aldınız ve fazla geldi... ufak bir kova yada pet şişe içine bunları bırakabilir ve hava motoruyla hava desteği sağlarsanız günlerce o kurtları yedirebilirsiniz.. tabii hergün içinde bulundukları suyu tazeleyin ki koku yapmasın..

10. DuncaN

DuncaN

Tubifex ,Hayvan kanlarının aktığı derelerden ve bazende lağım sularının derelere karıştığı bölğelerden elde edilir (tavuk ,hindi dana hayvanlarının kanlarından ürer).Parazit taşır elle ellendiğinde sarılık başta her türlü hastalığı size bulaştırabilir.Ben üretiyorum olayı yok.Yapılan basit bulunması muhtemel yerlerden çamuru ile toplanıp bir miktar temizlendikten yada bu çamur kuruduktan sonra satışa sunuyorlar.
    Bakalım bu esnaf camiası daha ne mavralar üretecek.

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Hem üretse ne değişecek tubifex tubifextir üretmiş yada üretmemiş fark yokki örnek verecek olursak lağım farelerini evde beslesek kuduz ve bir sürü hastalığın taşıyıcısı olmalarını önleyebilirmiyiz ? tubifex iğrenç bişey görünce dahi miğdem kalkıyor hem balıklara hem insan sağlığına zararı var bazı üreticiler dayıyorlar hayvanlara tubifexi çok çabuk büyütüyorlar sonucunda çabuk ölüyorlar, peki hiç düşünmüyorlarmı tubifexten balığa hastalık bulaşsa balıktan insana geçse ne büyük vebal alırlar üç kuruş uğruna...

12. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Cevap: Hangi Canlı Yem?

Bende su piresi kullanacaklardanım. Evde rahat ve temiz üretim yapabilecek olmam beni su piresine teşfik eden durumdu. Hem temizliği hem kolaylığı sayesinde dikkatimi çekti.Küçük bir akvaryumda sadece hava taşı sayesinde üretimi kolayca yapılabiliyor. Yem olarak hamur mayası, yem artıkları verilebiliyor. Ben beyaz prenseslerede 2 günde bir vermeyi düşünüyorum. Alacakları proteini oradan alsınlar. Hem de su piresi sindirimide kolaylaştırıyor. Protein bakımından zengin olmasa bile hareketli canlı bir yem balıkta üreme isteğini de arttırıyor. Bence güzel bir tercih...

13. ozgun_cyprus

ozgun_cyprus

Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner

Ben kendi balıklarım için haftada bir, 5 tablet kullanıyorum bunlardan. 30 tabletlik fiyatı Güney Kıbrısda 5 Euro. Yani bana maliyeti ayda yaklaşık 7 TL. Bence değer çünkü Güney Kıbrıs Avrupa Birliği üyesi olduğu için canlılara ve insanlara zararlı ürün satmaları yasak. Zaten üretici ve tedarikçi de İngiltere. Diyeceğim o ki burda fiyat 5 Euro ise Türkiyede fiyat çok daha uygundur. Hiç riske girmeyin paketli dondurulmuş kan kurdu kullanın derim. :ay:

LostRua bunu beğendi.
  14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kullan Özgün kullan. Ben sadece karides veriyor derken fosfor oranı yüksek yemleri de verdiğini buralarda yakalıyorum. :F Yanlış yok güzel yem ama Özgün senin için değil.

15. omeriyidogan

omeriyidogan

İsim:
    Ömer İYİDOĞAN
    Cevap: Ynt: Hangi Canlı Yem?

Kan kurdu ile Tubifex aynı canlı mıdır ?

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tamamen farklı canlılardır hocam. Fakat genelin bilgisi aynı canlı olduğu yönünde olunca karşılıklı bilgi aktarımından da bu şekilde bilinmesi devam ediyor. Hatta yayılıyor maalesef.

omeriyidogan bunu beğendi.
  17. omeriyidogan

omeriyidogan

İsim:
    Ömer İYİDOĞAN

Kan kurdu

Tubifeks

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  18. alper5959

alper5959

İsim:
    Alper USTA

Ben eskiden bahçeden solucan çıkartıp atıyordum fakat suyu çok kirletiyorlar hiç tavsiye etmem.Ama spagetti makarna yer gibi yiyorlardı solucanları :F

19. Yasin K.

Yasin K.

Yer:
    kayseri
    İsim:
    Yasin Kulak

bende canlı yem olarak gammarus,daphnia ve artemia kullanıyorum. artemiayı ve daphniayı yavrularım için gammarusuda yumurtlatmak için damızlıklarıma kullanıyorum can geliyo hayvancağızlara :D bide topşayabildiğiö zaman solucanları aşırı tuzlu suda bekletip kurutuyorum sonra parçalayıp atıyorum ama suyu bozuyo gibime geliyo bulandırıyo :bilmem:

20. 1Fatih1

1Fatih1

İsim:
    fatih

Geçende çeşme yalanda rastladım.Yanılmıyorsam tatlı su karidesi hani şu kurutulmuşları varya işte onlardan bir 200 tane felan aldım.Zaten sayılamayacak kadar çok vardı.Su buz gibi temiz art arda 10 tane felan büyük yalak.Attım tanka 100 binlik bir mutfak süngerine hava pompasını bağlladım bıraktım.Ne atsam yiyiyorlar(karides kurusuda dahil).Başta canlı yem yaparım diyordum.Blue Tanga(aldığım çok küçüktü) attım bir tane ellemedi bile.Bende kısmet işte koca tankta yakaladım tekrar karidesi geri kendi tankına koydum.Yanılmıyorsam çoğalıyorlarda bir kütük birkaç tank ve süngerleri var.Bu canlılarıda tartışalım mesela teke felan ...

Sayfayı Paylaş