1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hangi kumu kullanmamı tavsiye edersiniz ?

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde lcturkey tarafından 13 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Çok yakında kurulum aşamadı bitecek olan 100 * 50 * 50 akvaryumum için nasıl kum kullanmamı tavsiye edersiniz ? Mercan kırığı mı yoksa aroganit kum mu ? Ve kaç kilo kullanmam yeterli olacaktır ?

Teşekkürler...

2. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar tekrar merhaba :)

Tavsiyelerinizi bekliyorum..

3. taygun

taygun Guest

Levent Bey,

Merhaba. Size yeterli bir cevap verebilmek için sizin nasıl bir akvaryum kuracağınızı bilmemiz gerekiyor. huh: Bitki akvaryumu mu, discus mu, yoksa Afrika çikliti mi? Bunların hepsine göre cevap farklı olur. Hatta sump olup olmadığını da bilmek gerekir.

İhtiyaç duyulan kum miktarı da yine yukarıdaki sorulara verilecek cevaba bağlıdır. Yani, bitki akvaryumu kuracaksanız kum kalınlığı fazla, Afrika çikliti akvaryumu kuracaksanız daha azdır.

Saygılar

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Tamer bey kusura bakmayın ayrıntılı belirtmeyi unutmuşum.Tuzlusu akvaryumu ove resif düşünüyorum.Akvaryum boyu 100 X 50 X 50 sump boyu 80 X 40 X 40

İlginiz için teşekkürler....

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam Levent, kuruluma başlıyorsun hayırlısıyla. Zeki ve becerikli olunca kolay bir kurulum olacaktır senin için. Kum tavsiyesi gerçekten benim açımdan çok farklı bir konu. Hani bu gibi başlıklarda hep en iyisini önerirler ya, malumdur bilirsiniz doğru tavsiyede bulunulacak ve bu işi bildiğini ortaya koyacak, hobicileri yanlış yönlendirmiş olmayacak.

Canlı kum, argonit ve mercan kırığı ilk şıklarımız. En pahalıları canlı kum, aldım ve memnun kalmadım. Ama bu demek değildir ki alınmaz. Gerçekten tortuyu alt katmana almadığı bir gerçek. Argonit kum biraz daha uygun ama yine pahalı sayılacak bir kum. Kullandım menun kalmadım ve yine tavsiye etmeyeceğim anlamına gelmese de, ben sevemedim. Bizim gariban mercan kırığı ilk göz ağrıma tüm kum denemelerinden sonra geri döndüm. Malum o halde ben pahalısını sırf pahalı diye önerecek değilim. İnce mercan kırığı benim favorim oluyor kendimce sebeblerimden dolayı.

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi teşekkürler tavsiyelerin için.Benimde düşündüğüm mercan kırığıydı aslında.Senin bir iki yazında mercan kırıkları arasında oluşan organizmaların ve canlıların akvaryuma daha bir güzellik katacağını düşünüyorum.Tabanda oluşan atık yükünüde dalga motorlarımız ve yaptığımız güçlü ps ile atlatacağımızı düşünüyorum.Bu akşam dolap yapımını bitirdik 2-3 güne kadar resimlerini paylaşacağım.Çok yakında yeni bir resif doğuyor :)

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnşallah Levent, kurulum aşamasını görsel olarak paylaşmanı rica ederiz, bizi mahrum etme. Tabanda mercan kırığı sadece tortu korkusu yüzünden dışlanmamalı. Birçok artısı ve yaşamı barındırdığını düşünüyorum, en sağlıklı akvaryuma 3 denemedeb sonra tabanda mercan kırığından sonra kavuştum. Bilemiyorum belkide bana öyle geliyor.

Akvaryum tabanımda yaşamın başladığı ilk günlerin videosunu paylaşmak isterim. Şu anda yaşam uç noktada ve iyice oturmuş durumda.

[google_video=425,350]8831081653424209434&hl=en[/google_video]

8. taygun

taygun Guest

Temel Hocam,

Merhaba. ne güzel görüntüler bunlar böyle. Sizin tankınız mı? Maşallah.

Geçen Pazar günü büyük oğlumla birlikte Galata Köprüsü'ne balık tutmaya gittik. Orada tezgahta balık yemleri satıyorlardı. Yanlış görmediysem yemlerden birsi de sizin görüntünüzdeki ilk tırtıl görünümlü canlı idi sanırım. Satıcı bunların camurlu topraktan çıkarıldığını söylemişti. Aynısı mı acaba? Pek zannetmiyorum. Çünkü sizin tankın suyu tuzlu su. Satıcının kurdu ise camurdan. yani tatlı su.

Saygılar

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Video benim akvaryumumdan Tamer Abi. Argonit kum ekledim istediğimi elde edemedim. Gariban mercan kırığına döndüm ve 10 günlük bir sürede araları açıklık olan mercan kumu bu canlılara ev sahipliği yapmaya başladı. Bu canlılar birer temizlik görevlisidir. Kurtta zararlı değil, faydalıdır. Balık tutanların yem yaptığı canlı değildir sanırım.

Şu an bu yaşam iyice renklenmiş durumda.

10. taygun

taygun Guest

Hocam, bir gün gelir de dördüncü akvaryumu kurarsam o inşallah deniz tankı olacak. İnşallah birlikte kurarız sistemi.

Saygılar

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nano Kurulumu olarak açacağın başlığı Allah nasip ederse sabırsızlıkla bekleyeceğim Tamer abi. ;)

12. taygun

taygun Guest

Yok hocam yok, İnşallah 500 litre olacak. :)

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nano yazdığını okudum sanki abi, ama tekrar okuyunca yazmamış olduğunu gördüm. Bu daha iyi haber. ;)

14. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar.Levent kum hiç koyma tabana siyah plexi kestir onu koy üzerinede kayaları koyarsın :heyo:

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar akvaryuma kum alıcam elimde bir miktar ince mercan kırığı var 3-4 kilo kadar ona onu sizce şuanda boş su olan akvayuma koyayım mı ? Birde kum almak istiyorum malum temel abi mercan kırığından yana ama büyük mercan kırığı şuanda sitelerde göremedim linkini verdiğim kum nasıl sizce ?

http://www.otuz.com/dazs-aragonite-kum-13-6-kg-0-1-1-5-mm.html

16. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar şu konuya bi el atında :) alayım şu kumu boş duruyo akvaryum :) Malum sizlerin onayı olmadan birşey almıyorum :)

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Vala levent hocam tuzlu sudan anlasam gelir bi ton yorum yapar gevezelik ederim ama şimdilik mavi suların sayfalarında sadece gezinip bakıyorum dost:

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent benim düşüncemi biliyorsun. Bu konu biraz göreceli bir konu. Ben arasında yaşam barındırdığı için mercan kırığını seviyorum. Argonit ve canlı kum diğer tercihler. Ben hepsini kullandım biliyorsun. Sonunda mercan kırığında karar kıldım ve rahat ettim. Seçim senin kısaca. :bilmem:

19. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi internette büyük boy mercan kırığı bulamadım.Ufak mercan kırıkları var hep bildiğin adres var mı alabileceğim.Birde evde 3-4 kilo kadar ince mercan kırığı var sence koyayım mı onları akşam akvaryuma ?

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hangi kumu kullanmam1 tavsiye edersiniz ?

Levent bildigim yer elbette cok var. Ama buyuk boy nerden cikti ? Sana zaten ince lazim...

Sayfayı Paylaş