1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hava Hortumundan Hava Taşı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde sezginyavuz tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Yeni aldığım akvaryum için hava taşı gerekliydi ve normal top şeklinde hava taşı bana basit geliyordu. Uzun hava taşının görüntü açısından daha iyi duracağını düşündüm. Ancak dışarı çıkmaya erindim ve önceden de yaptığım çalışmayı yinelemek istedim. Bu çalışmayı Olcay Abi'nin hava taşı yapımı konusunda paylaşmıştım ancak fikir vermesi açısından görsel olarak da paylaşmanın etkili olacağını düşündüm. Uzunluğunu kendinizin belirleyeceğiniz hava hortumunu herhangi bir dikişi makinasını, ipliği bağlı olmadan hava hortumunun üstünden geçirin. Çok ince ve sık delikler ortaya çıkacaktır.

Uyguladığımda da sonuç çok güzeldi. Hava kabarcıklarının hazır satılan uzun hava taşlarındakinden daha güzel çıktığını söyleyebilirim. Keyifli paylaşımlar...

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sezgin;güzel bir çalışma olmuş.Eline sağlık kardeşim em34:

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Sezgin bu aralar DIY çalışmalarla kendini gösteriyorsun. Eeee tabi hemen hemen her hobicinin biraz DIY bilmesi güzel olur. Ki nitekim öyle de. Emeğine sağlık güzel bir çalışma.

Saygılar.

4. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Teşekkür ederim. Bilgi paylaşıldıkça artar...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sezgin tebrik ederim, fotoğrafı yeni görmme imakanım oldu. Ellerine sağlık. Zeka ürünü bir iş çıkmış ortaya. Artık rakibim sensin. :D

Ellerine sağlık...

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;bizim papucumuz damamı atıldı yani :D :D :D

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay Hocam, rakibim artık sensin dedim doğru söyledim, sen bizim rakibimiz değil hocamızsın. ;)

Çok zekice buldum paylaşımı, gerçekten zeka ürünü. Ancak sanıyorum bir hatırlatma unutulmuş anlatım içerisinde, müsadenizle tamamlamak isterim. Hazırladığımız hava hortumunun oksijen verdiğimiz kısmın haricindeki diğer ucunu kapamak gerekiyor sanırım .Aksi taktirde oksijen yoğun olarak oradan çıkar ve verim alınamaz diye düşünüyorum.

Saygılar...

8. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Temel Hocam; hortumun diğer ucunu tıkamanın basit olduğundan belirtme gereği duymadım. Bir vanayla olacak iş. :bilmem:

Sayfayı Paylaş