1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

havalar ısınıyor dikkat

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 25 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Arkadaşlar havalar ısınıyor,

benim akvaryum soğutulması konusunda yapılması gerekenden anladığım;

- akvaryumun üstünü açarak buharlaşmayı sağlamak, buhar camı veya kapağı kaldırmak.

- hava taşı ısınan suya daha fazla oksijen kazandıracağından çok gerekli.

-fan kullanan arkadaşlar var, 2-3 derece suyun ısısını düşürdüğünü söylüyorlar.

Varsa farklı uygulamalar ekleyelim arkadaşlar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selçuk Bey, [desc=Yuvarını oluşturan, bütün canlıların solunumuna yarayan, renksiz, kokusuz, akışkan gaz karışımı.]hava[/desc] motorunun ısınan [desc=Hidrojenle oksijenden oluşan, oda sıcaklığında sıvı durumunda bulunan, renksiz, kokusuz, tatsız madde, ab
    ]suya[/desc] daha fazla oksijen kazandıracağı kısmına katılıyorum.

Tabi ısınan suya daha fazla [desc=Atom numarası 8, atom ağırlığı 16 olan, hidrojenle birleşerek suyu oluşturan, rengi, kokusu ve tadı olmayan, havada beşte bir oranında bulunan bir gaz, müvellidülhumuza (simgesi O). ]oksijen [/desc]değilde, ısınan suda oksijen daha az olacağından demek daha doğru olur. Önemli bir konuya değindiğiniz için teşekkürler...

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Selçuk bey,teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
    Şuan daha ısıtıcım faliyette,geceleri soğuk oluyor.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hatırlatmalar için teşekkürler hocam. Dikkat edeceğiz gereken hususlara.

Saygılar...

5. kolibasily

kolibasily

Pet şişe içine soğuk su da iş görebilir.

6. taygun

taygun Guest

Bu sistem, suya buz atmak gibi bölgesel ısı düşüklüğü sağlayacağı için uygulamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Zira soğuk şişe ya da buz gibi kısa süreli serinletici kaynakların çevresine giren ve çıkan balıklar sıcak ve serin suya girip çıkacaklarından hastalanma şansları artacaktır.

Üstelik akvaryum suyunun sıcaklığı pet şişedeki suyu veya diğer bu tür kütlesel soğukluk kaynaklarını kısa sürede ısıtarak akvaryum suyunun ısısına eşit hale getirecektir.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Allah,tan benim öyle bir derdim yok. Benim akvaryumların odası güneş görmediğinden klima varmış gibi serin oluyor. :)

Yazın akvaryumları serin tutmak için en iyi sistem fan kullanmaktır.Basit bir pc fanı bile iş görür. ;)

Sayfayı Paylaş