1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Havyar

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde DuncaN tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. DuncaN

DuncaN

Havyar balık yavrularının büyümesi gelişmesi için büyük önem taşıyan bir besin çok hzılı gelişim ve sağlıklı balıklarınızın olmasına yarıyor.
    Damızlıklarda viegra etkisi yaratıp hızlı ve üreme ve yavru sayısını arttırmada çok etkili yavru vermeyen balıklara bile çok işe yaradığı senelerdir kendi üretimhanemde ve evde üretim yaptığım senelerden beri test edilmiştir. Özellikle has kefal ve iri istavrit havyarı çok iyi işe yarayan yumurtalardır yani havyarlar. Maddi yönden biraz pahalı olsalarda 40 50 ytl alacağınız bir havyarı 7 8 ay boyunca tüketebilirsiniz buzlukta saklayıp vereceğiniz zaman hemen buzlu haliyle hesip yavru veya damılzıklara atmanız yeterli sadece yapacağınız verirken üstündeki zarı çıkarmak.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: Havyar

Kaç gündür aklımda olan ve bir türlü sormak için fırsat bulamadığım bir konuydu çok güzel oldu bu bilgi.. denemek istiyorum en kısa sürede.. özellikle yeni doğum yapmış ve bitkin düşmüş anaç balıklarımın toparlaması açısından bunu uzun süredir düşünüyordum.. çok zengin içeriği olduğunu biliyordum ama akvaryumda besin olarak kullanan oldumu hiç merak ediyordum gecenin 3'ünde bu merakımı giderdiniz valla , teşekkürler :helalolsun:

3. yasarhakan

yasarhakan

Ynt: Havyar

Havyar alıp da kendimiz yiyemiyoruz, ama bildiğimiz mezgiti ayıklarken bazı mevsimlerde içinden yumurtaları çıkar, bu da havyar sanırım. Birkaç kez verdiğimi hatırlıyorum, severek yemişlerdi.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kartal sahildeki balık pazarında Murat balıkçılığın sahibi olan arkadaşımdan arasıra balık almaya giderim.Somon balıklarından çıkan havyarları sağolsun atmaz ve benim için ayırıp dolaba koyar.Bu havyarları damızlıklarıma verdiğimde havyara deli oluyorlar :)Gerçektende mükemmel bir yem onlar için :)

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Benim French angel bayılır havyara, gerçi bayılmadığı gıda yok oda ayrı tabi.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    2_3 defa bi ortamda yemiştim.Ama Ufuk Abi,akvaryumda bu kadar işe yarayacağını bilmiyordum.
    Eyvallah abi bilgiler için.

7. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Etçil ve karatoin ihtiyacı olan balıklara mükemmel bir besin bence. Suya dağılır dikkatli vermek lazım.

8. sonay

sonay Guest

Enteresan sarı prenses yermi bunu. Zaman zaman çıkıyor evde.

9. legend

legend

Havyarı bütün balıklar severek tüketirler zaten besleyici bir ürün olduğu için bence mükemmel afrodizyak etkilere sahip olmasıda üremeye teşvik eder.

10. stablizer

stablizer

Ufuk bey üstündeki zarı çıkartmaktan kasıt nedir acaba?

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zarın temizlenmesini şöyle düşünün, soğanın, sarımsağın benzer zarları vardır ve temizlenir. Balıklar açısından hazmı zor olmasından kaynaklanıyor.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Arkadaşlar havyar yumurtaları bugün itibariyle tarafımdan sevgili anaç ve yavrularuma ikram edilmiş ve balıklar bunları yemek için adeta çılgınca yarıştılar.. En ufak yavrunun bile yiyebilceği ebatta yumurtalar dökülüyor.. ilk denememde zarı yırtmayı pek beceremedim :bilmem: Patlattığım kısımdan yumurtaları üçte biri su olan bardağın içinde salladıkça yumurtalar yığınla döküldüler.Havyar kesesi boşalınca şeffafımsı bir renk alıyor onuda napıyoruz pekiiii ? Karides besleyenler tabii ki atmıyorlar :uyari: Parça parça karides tanklarına atıyorlar ve karideslerinin afiyetle tüketmesini izliyorlar tıpkı benim yaptığım gibi :) Resim çekemedim ama çok kolay bir işlem yani herkes yapabilir.. Elimde bayağı bir havyar var , bakalım bitene kadar devam edeceğim.. Ama şunu söyleyebilirim 30'un üzerinde anaç balıklar için anca ara öğün olur ama yavrular için süper doyurucu bir besin deposu olduğu bir gerçek..

Saygılar

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Volkan abi bizim endlerlerede ver ondanda çabuk büyüsünler :)
    nereden bulacağız balıklara verilebilecek havyarı, yani öyle pahalı havyar olmayacak yem niyetine devamlı kullanılacak birşey bulamazmıyız.

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Emrahçım havyara ayrı para vermene gerek yok.. Biz ayıptır söylemesi her perşembe balık yeriz.. Mezgit'in içinden genelde hep havyar çıkıyor ve onları komple alıyosun o şekilde o yumurta kesesinin bir ucunu komple kes yarım bardak suda onu sallaya sallaya yumurtaları döküyorsun kolayca.. sonrada balıklara ikram edebilirsin.. yada bir ucunu kestiğin havyarı yavru balık kepçesine koyup akvaryum içinde sallayarakta yumurtaları dökebilirsin zaten içi boşalınca zar şeffaf bir şekilde elinde kalıyor zaten.. karidesin yoksa çöpe atarsın varsa onuda karideslere ver anında tüketiyorlar.. Merak etme endler'slerinizde onlarla besleniyorlar :)

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Havyar deyince aklıma Recep İvedik geldi.
    Volkan abi,çok şanslısın belliki.Tüm balıkçılar tuttukları balıkların havyarını alıp satarlar.
    Çiroz balığında aşırı derecede havyar çıkar ve çok pahalı bi mezedir.

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ayrı olarak istersen balıkçılarda evet gerçekten pahalı bir meze olabiliyor.O yüzden sana tavsiyem balıkçınla aranı iyi tut ve güzel muhabbetle o havyarları balıkla beraber alabilirsin :) Mezgitten çıkan havyar , yavruları ve anaç balıkları tatmin edecek kadar doyurabiliyorsa çiroz'dan çıkacak olan havyarı düşünemiyorum bile :) Gerçi yukarda ki yorumumda ara öğün gibi kullanılabilir demişim ama havyarı verimli bir şekilde çıkarmaya başlayınca daha doyurucu bir porsiyon ortaya çıkarmaya başlıyorsunuz.. Yavru balıklarımın az çok büyüme hızlarını yaptığım standart yemlelemelerle az çok kestirebiliyorum havyarında farkını yakında anlarım.. pala:

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,eyvallah.40 yıl balık yemesem aklıma gelmez.Bende havyarı bilmezdim.12 yaşıma kadar Şerefli koçhisarda kaldım.Okul ve çiftçilikle uğraştığımız için.Ankara'ya geldik bi içki ortamında havyar gelmişti.Aynı Recep İvedik gibi garsona sormuştum.''Havyar nela'' diye.

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Özgür Hocam, Ankara'ya gelirsem sizin sofraya bir uğramak isterim.Mezelerden yemek sevapmış :D

19. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Başım gözüm üstüne.İstediğin meze olsun.Ama kuru kuru meze gitmez.Bu arada balığın ...... boşver başka meze alırız.

20. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Bugün kullandım ve deli gibi yediler. Tavsiye ederim. Yalnız yumurtaları çıkarırken parçalanıyor o da suya dağılıyor. Dikkatli çıkarmak lazım yerinden. Saygılar...

Sayfayı Paylaş