1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hayırlı Uğurlu Olsun...

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Muzikopat tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Evet sevgili dostlarım. Artık canlıdoğurana geçiyorum. İçimdeki lepistes sevdasına , şimdilik bir malawici olarak yenik düştüm. Bunun tek sorumlusu akvaryumcum Murat Abi'dir. Bugün dükkana uğramak için yanına gittiğimde şoke oldum. Ne güzel bitkiler , ne güzel lepistesler vardı inanamazsınız. Hemen ampul yandı tabi bende. Kum falan gübreyi kapıp geldim eve. Şimdi kumları yıkadım tertemiz ettim. Elimdeki malawileri en geç 2 gün içimde elimden çıkarıp hayalimdeki bitkili için ilk adımımı atacağım. Sizlerden yorum ve tavsiyelerinizle bana destek olmanızı istiyorum. ALLAH yar ve yardımcımız olsun. Vatana , millete hayırlı uğurlu olsun.

Saygılarımla...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hüseyin aramıza hoşgeldin tekrardan :) :hepiniziseviyorum:

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hoşbuldum da üstad biraz tavsiyelerde bulun. Mesela canlılar ? Nasıl bir ortam ? Bitkiler ? Karides , midye ?

Aklımda onlarca soru var ....

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    pala: oyna: :horon: Olman gerektiği yerdesin :)

Yavaş ne acelen var.Hele bir kumunu koy,filtreni çalıştır,biraz kaya tuzu ekle,3-4 gün çalışsın kendi kendine.Öyle hemen al gülüm ver gülüm olmaz :D

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hocam valla acele ediyorum. Ben özüme dönmek istiyorum :(... Tavsiyeler Please ???

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Canlı konusunda tavsiye vereyim o zaman.Şimdi genel olarak canlı doğuranlar 2ye ayrılır.Sert suyu sevenler,yumuşak suyu sevenler diye.Şehir şebeke suyunuza göre seçim yapmanı tavsiye ediyorum.Lepistes yumuşak,kılıçkuyruk ve plati orta-sert,velifera sert suyu seven balıklardır.Bitki seçimin de besleyeceğin balığa göre değişecek.O yüzden ilk önce hangi suya uygun tür besleyebilirsin ona karar vermeli.

(Allah razı olsun,2. yazdığım mesajı silememiştim :( Düzenleme bölümünde mesajı toptan silme seçeneği eklenebiliyor mu?)

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Akvaryum ebatları hakkında fikir verirsen dekor vs konusunda yardımlar daha kolay olur.

Bir de arkadaşlar; eklemek istediğiniz mesajları yeni mesaj yazarak değilde "düzenle" butonunu kullanarak yapalım.Ayrıca konudan uzaklaşmayacak yorumlar yapalım.
    Saygılar...

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hüseyin biz senle ilk tanıştığımız akşam nasıl bir akvaryum olacağını konuşmuştuk sanırım ? daha birkaç ay oldu nasıl unuttun sopa:
    akşam msn de bi görüşelim senle alayım ifadeni :)

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Sadece lepistes ve plati besleyeceğim arkadaşlar. Akvaryumum 100*35*40. Dış filtre , Çift çıkışlı hava motoru , yeterince kum ve kaliteli iç filtrem var. Bu doğrultuda tavsiyelerinize devam ederseniz sevinirim.

Saygılar...

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Neden kılıçkuyruk,moli ve velifera yok ?

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Google , "Görseller" daha fazla resimlere ulaşabilirsin.Ama bu işi daha profesyonel yapmak istiyorsan Yasmut--Tunç Sönmezoğlu'nun makalelerini okuyabilirsin.

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Onlar da olacak ama sonra abi. Can abi resimler ve kaynak için teşekkür ederim.

Saygılar...

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Canlı doğuran yapacagına melek,neon,raspora,tül zebra'dan oluşan bol kütük ve bitkili bir akvaryum yapabilirsin.Bitkili akvaryumda neon ve raspora mutlaka olmalı.Hatta melek sayını çok tutarsın daha sonra eş tutanları bırakırsın.

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Melek için akvaryum boyutu ne öğrenmek lazım.Neonu şahsen benim gözüm yemiyor.Plati ile kılıçkuyruk bakmanı öneririm.Lepistes bakacaksan tavsiyem yalnız bakman.yakında melekler ile lepistesleri ayıracağım ben mesela.Sorun olduğundan değil,forumdaki BAZI arkadaşlar kıllandırdı beni.Velifera hakkında bilgim sınırlı.Ama onlar ya yalnız bakıldıklarında daha üretken oluyor diye biliyorum.Gerçi Abdullah Abi daha iyi bilir.Senin yerinde olsam ilk önce karides ile başlardım işe.Bitkileri koyar,1-2 gün sonra karidesleri ekler,1 ay kadar sonra da balıklarımı eklerdim.Başta söylediklerim geçerli.Bitkileri balıklarına göre seçmelisin.

15. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Cem Abi ; tavsiyelerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Yoksa konuyu açmazdım. Bakalım birde Abdullah Abi ne diyecek. O da bişeyler söylerse şekillenecek yağacaklarım. Ona göre sonra tankı hep beraber kurarız. Resimlerini de yayımlarız.

Saygılar...

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hüseyin, anladığım kadarı ile daha önce canlı doğuran beslemişsin... Ama ne kadar ara verdin canlı doğuranlara? Yani lepisteslerde inanılmaz bir kalite kaybı var... Aylarca lepisteslerle sonucu hüsran olabilecek bir maceraya çıkma derim hemen... Plati de olacak demişsin... Bence önce plati ile başla... Hem elin alışmaya başlar hem de plati zevkli balıktır...

Ama bana kalsa ben velifera ile başlardım... Bu aralar akvaryumcumun küçük bir oğlu olduğundan dükkanında çok bulunamıyor... ben de fırsat buldukça dükkana kaçıp onun yerine bakan kayınçosuna yardım ediyorum... Valla canlı doğuran bakacağım diyen herkesi velifera ile başlatıyorum...

Neden velifera dersen? Velifera yumuşak, orta ve sert suların hepisnde yaşar... İnanılmaz üretkendirler ve özellikle erkekleri göz doldurur... Yavru yemezler ve çabuk büyürler... Yavru bakımı zor iştir... İlk önce velifera yavrusu büyütülebilmeli ki sonra diğerlerine geçilebilsin bence... Moli yavruları daha büyük doğar ama bence onlar da biraz sorunlu bu aralar... Moli de alabilirsin ama siyahlardan şimdilik uzak dur... Daha sonra, mesela veliferalardan sonra başlarsın...

Yavaş yavaş platiye geçersin... Böylelikle kılıçkuyruk için giriş yapmış olursun... En sona kılıçkuyruk ve lepistes olmalı... Bu iki balığı da ya çok güvendiğin inandığın birisinden al ya da büyüdükleri şartlar sana uygun olan bir hobiciden al...

Bitkiye gelince... Anubias hariç bütün bitkilerini hobicilerden al... Başlangıç bitkisi olarak Anubias ve Vallisneria'ları tavsiye ederim... sert yapraklı, dayanıklı bitkilerdir... Biri tabanı, diğeri yukarıyı süsler... Yavrular için de Vallisneria yapraklaı mükemmel korunak olur... Kılıçkuyruk ve plati yavrusu alacaksan muhakka akvaryumunun bir kısmını delikli kayalara ayır... Kütükleri de bol kullanmanı tavsiye edrim... Hem kılıçkuyruk ve plati yavrularına saklanma alanı olur hem de bitkili akvaryumun vazgeçilmezidir...

Aslında kütükleri kendin de yapabilirsin... Yok mu şöyle yakınlarında ormanlık alan... Kök toplayabilirsin... Ama özellikle kütük yapılacak ağaç kısmı ise budaklardır... Tabii dal kısımlarından kurtulduktan sonra...

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun... Aramıza hoş geldin...

17. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi ben bugün akvaryumcuma gittim ve tütün , gül , eledoa ve adını bilmediğim dikine uzayan çok güzel bitkiler aldım ekledim. O da yetmemiş gibi plati , molly ve lepistes aldım 15 lepistes , 8 molly , 8 de platy. Şu an sistem çalışıyor. Bitkileri diktim , ışıklandırmayı açtım ve şimdilik sadece hava motorunu çalıştırdım. Abi belki bana kızabilirsin acele ettim diye ama ne yapayım kendimi tutamadım. 6 yıl canlıdoğuran besledim ve son 5 ay da malawi. Artık malawilerden tamamen kurtuldum. Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Resimleri bir ara çekip ekleyeceğim.

Saygılar...

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Peki amdem almışsın... Resimlerini koy bakalım da senin bitkili akvaryum maceranın ilk bölümünü seyredelim...

Tekrar hayırlı uğurlu olsun...

19. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    En kısa zamanda koyuyorum resimleri hocam. Belki yarın , belki yarından da yakın :D

Bu arada çok param gitti yaw :D Malawi daha ucuzmuş.:D

Saygılar...

20. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Hüseyin,hayırlı uğurlu olsun.Bende malavi+canlı doğuran+japon besliyorum.

Bu hobiye yanlış hatırlamıyorsam 1994'te canlı doğuranla başlamıştım.Eski o sağlam balıkları bulamayabilirsin.
    Tabiki bizim açımızdan üzücü bi olay bende ciklet severeim.İnşallah pişman olmassın.En yakın zamanda yerini alman ümidiyle :hepiniziseviyorum:

Sayfayı Paylaş