1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hepimize bu lafım

Başlığı 'Site Klavuz-İstekler' kategorisinde model tarafından 18 Şubat 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. model

model

Akvaryumcuları hepimiz biliriz.Çoğumuz akvaryumcuların mal satma hevesinin kurbanı olmuşuzdur.Neden akvaryumcuya gidiyoruz.Balık yem v.s.Akvaryum ailesi olarak bizler bu sorunu gözönünde bulundursak birbirimize yardım etmek namına fiyatlardan karı biraz daha azaltsak inanın akvaryumculara büyük bir ders olacaktır.

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Akvaryumculara gitme sebebimiz bol çeşidin olması, istediğimiz hem her şeyi bulabilmemiz, olmayanı getirtebilmemiz ayrıca bütün akvaryumcular mal satma hevesi içerisinde değil. Benim akvaryumcumun olmayacak hiçbir şeye olur beslenir dediğini görmedim. Bahsettiğiniz akvaryumcuları hepimiz çok iyi biliriz. Bİzim burda yapmamız gereken bütün akvaryumcuları terketmek değil, bahsettiğimiz akvaryumcuları terketmektir. Tabi bu arada her işimizi onlarala bitireceğiz demiyorum. Tabi ki bizler burda portal ailesinin birer fertleriyiz. Birbirimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız. Gerek yakın olanların balık, malzeme yardımları gerekte uzak olanlarımızın da bilgileri ile birbirimize yardımcı olmanın gayesi içerisindeyiz.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Herkes işine geleni bilir Melike Hanım.Bir işe başlamadan önce onun hakkında yeteri kadar kitaplardan-internetten araştırma yaparsak ve bunu ilke haline getirirsek yaş tahtaya basmayız...

4. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Merhaba,
    benim işyerinde internetle pek alakası olmayan bir arkadaşım 40lt akvaryum olduğunu belirttiği halde 4adet ciklet verilmiş.Ben görüp internette araştırınca ve sizlere sorunca bunun ölümcül(balıklar açısından)bişey olduğunu anladım ve şimdi haftasonu yaptırdığımız yeni tanka taşıyacağız.Akvaryumcuya birşey sorduğunuzda aldıınız yanıt hemen o olmaz size şunu verelim(satalım)oluyor. :bilmem:
    Nacizene fikrim Cem kardeşimin dediği gibi int. veya hobici arkadaşların fikrini alıp gitmek.
    Sizlerin; şaşırtıcı derecede :helalolsun: bonkörce bilgi paylaşımınız için bu vesile ile teşekkür ederim...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zaman zaman platformlarda tartışılmış bir konudur bu konu. Konuşulmasıda gerekir aslında. Bu hobi içerisindeki akvaristler arasında ne kadar hatalı davranan varsa, esnaf içerisinde de bu kadar hatalı davranan vardır. Mağazalarda bilgisiz satış elemenları çalıştırılıyor, bazılarında ise su ürünleri mezunları çalışıyor. Buradan çıkan sonuç net belli aslında. İşini hakkıyla yapan esnafımız vardır ve onlara da destek vermek gerekir. Esnafı bu hobiden çıkaramayız.

Hobiye başlayan veya yeni türe, ekipmana ihtiyaç duyan akvarist bu platformlar altında her türlü bilgiye, fikre ulaşma imkanına sahip. Bu sıkıntıları asıl bizler çektik zamanında. Esnaf karşısına ne istediğini bilerek çıkıldığı müddetçe sıkıntı çıkmaz. Bu platformlar hobici için ve hobi adına açılmıştır, esnafların yanlışlarını ve haksız kazançlarını konuşacağız, bunu yaparken hakkıyla yapana da destek olacağız.

Saygılar...

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Söz esnaftan açılmışken ben Abdullah abi (neverlader) ile birlikte geçen hafta yaşadığımız bir olayı nakledeyim müsadenizle...
    Malüm geçen hafta portal buluşması oldu, buluşma dönüşü Tamer abi (taygun) bizi kendi aracı le sağolsun ümraniyeye bıraktı. Abdullah abi ile beraber birkaç akvaryumcu gezdik olayları kısaca nakletmeye çalışacağım, ilk girdiğimiz akvaryumcuda kılıçkuyruklara baktık balıklarda deri hastalığı vardı bildiğimiz kılıçkuyruk yer yer beyazlamış olmuş koi kılıçkuyruk, bir bitki gördüm jawa moss a benziyor fakat kökü var ve toprağa dikiliyor kürdan kadar dalı 1 tl miş avucum kadar alırsam 50 ytl olurmuş :D işte böyle güldüm sadece, ikinci akvaryumcuya girdik orada çelimsiz takatsiz pekte beğenmediğim balıkları gördüm 3 tane güzel lepistes vardı abdullah abi aldı :), üçüncü akvaryumcuya girdik lyrtail lepistesin kırmasının kırması vardı :D yani lirkuyruklar yok denecek kadar kaybolmuş sanki balıklar karman çorman renklerde, fiyatını sorduk yanlış hatırlamıyorsam 6 tl dedi neden böyle pahalı diye sorduk bize bunlar endler kırması demezmi :D ne endleri balıklar lyrtail lepistes kırması hatta kırmasının kırması, aynı akvaryumcuda iki ay kadar önce safkan lyrtailler 1,5 tl idi nasıl olduda fiyatlar böyle sapıttı ? hemde tipi kaymış kanı bozulmuş bir lepistese. Piyasada gördüğüm kadarı ile doğru dürüst bitki ve balık kalmamış buralarda, bu aralar tek bir akvaryumcudn alışveriş yapıyorum elinde yerli kırma lepistesler vardı o kadar karışmışlarki ne oldukları belli değil fakat çok dayanıklı ve canlı balıklar dün gidip 20 tane satınaldım canavar gibi hepsi, 20 tane aldım 5 tanede hediye etti, hepten esnafıda suçlamamak lazım iyiside var kötüsüde, benim akvaryumcum biraz pahalı satar ama sağlam satar bana kötü şeyi önermez hali ile bende devamlı oradan alırım alacağımı yaparım pazarlığımıda fiyatı normale çekerim, ama kim ne derse desin canlı alırken hobicilerden alasını tanımam en iyi balık bence hep hobiciden çıkıyor saygılarımla

7. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Ne yazıkki çoğumuz başlangıçlarda akvaryumcuların kurbanı oluyoruz. Yanlış tavsiyeler yalnızca malzemeler v.s. doğru görmenin tek yolu iyi bir araştırma yapıp ondan sonra balık ve akvaryum seçimine gitmektir. Saygılarımla.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Melike hanım,ne yazikki haklısınız.Akvaryumcuların %80'i ticaret %20 hobi(zevk)gözüyle bakar.
    Ticarette para en büyük gelirdir,saçma sapan konuları bize yutturmaya çalışırlar.Elimizde net gibi imkanlar var,bunları çok güzel değerlendirmek gerekli.Araştırma yaptıktan sonra alışveriş yaparsak daha makuldur.

Hobiciden ürün alabilirriz.Bit pazarı linklerimiz mevcut.Gelgelimki bazı arkadaşlar fiatlar aşırı tutuncada o ilanlara insanın bakası gelmiyor.Akvaryumcuları çoğu konuda uyaralalım,bu hobiyi gerileyici harekette bulunan esnaflardan alışveriş yapmayalım.

9. acemi akvarist

acemi akvarist

Ben de dediğiniz gibi bir olay yaşadım.Balıkları çok sevdiğim için ilk olarak bir japon alayım dedim.Akvaryumcuya gittim.Bana bir japon verdi ve akvaryuma gerek olmadığını söyledi.Fanusta yaşayacağını söyledi.Ben de sevinerek eve gitim.Balığım yavaş yavaş ölüme yaklaşıyordu.Bunun sebebini internetten araştırdım.Fanusta beslemenin hiç sağlıklı olmadığını öğrendim.Ailemi ikna ederek küçük bir akvaryum aldım ve dezenfektan kullanarak anca tedavi edebildim.Çok şükür şuan sağlıklı. Gerçekten akvaryumcuların bazıları gıcık olabiliyor.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş