1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Her eve tuzlu su

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde myillar tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Arkadaşlar oturdum konuları şöyle gözden geçiriyordum ki aklıma zamanında tuzlu suya karşı olan düşüncelerim geldi uzun değil bundan 6 ay önce bir akvaristde tuzlu su varsa o adam aşmış diyordum.
    -Vay be adam tuzlu suda neler besliyor diye imrenirdim ve imkansız olduğunu bile bile bir gün bende muhakkak bu olaya geçmek isterim diyordum.
    Bu konularda hep maliyet çıkarılır ve çıkan paralar zaten insanın hevesini kırardı. Portal okuyanlar bilirler Orhan abinin 1500 lt akvaryumla başladı ps yapımları ve hocalarla yakınlıklar ondan sonrada zaten gerisi geldi.
    Sözü fazla uzatmadan diyeceğim şudur eğer aklının bir köşesinde bu işe merakı olan varsa hiç beklemesin. Ben iki percula beslesem bana yeter diyordum ve kolları sıvadım 150 ltrede deniz suyu ile ve peyzajcıdan aldığım kayalarla başladım birde cocacola şişesinden bir ps yaptım

:heyo: görünüş komik olabilir ama maliyet sıfır ve 3 aydır sorunsuz çalışıyor.
    ışıklandırmayıda ekledinizmi bir ciklet akvaryumunun maliyetini yakalamaz belkide o yüzden yine yeniden söylemek istiyorum bu kadar bu işi bilen adam bu sitede yardım için kollarını açmışken hevesi olan herkes tuzlu suya saygılar :heyo:

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Her eve tuzlu su

Güzel bir konuya değinmişsin Mesut hocam. Bu portal sayesinde tuzlu su hakkında epeycene bilgilendik. Tabii bunda Temel Abi'nin katkısı şüphesiz çok fazla. Teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum. Ben eskiden tuzlu su denildi mi korkardım. Masraflı , zahmetli vs. vs. gözüm korkmuştu bir kere. Ama saolsunlar bu forumdaki üstadlar bunun korkulacak bir yanının olmadığını örneklerle gösterdiler. Artık bende tuzlu su düşünüyorum. Hobi yerinde saymamalı. Madem biz bu işe gönül verdik , emek verdik ( bakınız parayı saymıyorum ) hobiyi ilerletelim. Temel abinin sp'ler için söylediği söz çok güzel. '' Beslemeyin demiyorum , ama hobiyi geliştirin'' demişti üstad. Elimden geleni ardıma koymayacağım artık. Yavaş yavaş bizde coşalım artık. Bu anlamlı başlık için teşekkürler Mesut YILLAR...

Saygılar...

3. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Her eve tuzlu su

Hüseyinciğim hobinin ilerlemesi ilk şart zaten bunun yanında ömür boyu bunun hayalini kuran ama bilgisizlik veya maddi imkansızlıklardan yada başka sebeplerden dolayı bu hevesleri geriye iten pek çok insan var ben bu konuda basit bir örnek olması açısından yaptıklarımı anlatayım dedim.
    Umarım sende en kısa zamanda hayallerine kavuşursun :heyo:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yorumlara tesekkurler arkadaslar, Mesut hobiyi cok zekice yapan ve yine ayni zekilikte ilerleten gelistiren iyi bir hobici. Sabirla once mutavazi bir akvaryum kurarak konuyu kafasinda once sekillendirdi ve ardindan yine sabirla kafasindaki ileriye donuk olanlari planladi ve hayata gecirecek en iyi zaman ve sartlari kolluyordur. Eee iste basarinin ilk anahtari Mesut'un eline coktan gecmis. Zaten bizlerinde dedigi bu iste, iki percula veya iki damsel beslenmek isteniyorsa onemli olan onu daha basindan kayip verdirerek sogutmadan bu ilk baslangic hayalini gerceklestirmesine cesaret katmaktir. Daha yolun bu asmasinda insanlari cekinceye itmek dogru degil. Belki biz dogal suyu kullanmamizdan dolayi buna meyil var ama bu demek degilki herkes bu sekilde akvaryum kurmali. Ne sekilde kurarsa kursun onemli olan basarabilecegini hissettirmektir. Tuzun kilosu 6 lira herkes Saroz'a ve deniz kenarina yakin degil. Ancak bu sartta degil bu sadece maliyeti indirip kaliteli ps almanin onunu acmak icin iyi bir yoldur.

Inaniyorum Mesut cok farkli bir akvaryumla karsimiza cikacak. Tabi iyi bir akvarist oldugunu belirtmistim, iste bu farkli olacagini belirtigim akvaryumun kurulmasinin ne zaman olacagi konusu ise Mesut gibi bir hobicinin bilecegi ve en iyi sekilde belirleyecegi zamandir diye dusunuyorum.

Cep mesaj...

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Her eve tuzlu su

Mesut hocam;huzur mavide sözünün doğruluğunu teyid etmişsin resmen. :) Bak siz böyle yazdıkça kenimi eksik hissediyorum. :D 20 tane akvaryumun birisi mavi olmazmı arkadaş. dost:

Hocam birde akvaryumundan birkaç kare eklermisin ?

Sayfayı Paylaş