1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hindistan cevizi demeyin

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Merhaba,

Marketten alacağımız hindistan cevizini önce uygun bir şekilde kesmemiz gerekecek. Keseceğimiz noktasını belirlerken, mağra girişini balık boyuna göre ayarlamak için, bir tarafını daha ince bırakarak daha büyük bir mağra girişi oluşturabiliriz.
    Tabi tüm bunlardan önce;

Çivi ile delmemiz lazım:

Çivi ile cevizi deliyoruz. Niye mi deliyoruz ? Suyunu önce içeceğimiz için.

Kamışı bu delikten yeleştiriyor ve suyunu içiyoruz.

Daha sonra belirlediğimiz genişlikte (Balık büyüklüğüne göre) kesiyoruz.

Bu aşamalardan sonra içini temizleyeceğiz. Tabi içini sevenler bu kısmı ayırıp yiyebilir. :)

Artık kabuğumuza balığımıza göre bir giriş açmamız lazım. Bu giriş boyu türle alakalı olarak değişecektir. Calvus, ve Leleupi vb, türler için harika bir yavrulama ve yuva olacaktır.

Mağra girişi:

Tabi dekoru daha cazip hale getirebiliriz, üzerine bitki yerleştirilebilir ve çekici egzotik hale getirilebilir.

Ve SON:

Fotoğraflar aquariumlife.net, anlatım www.akvaryumportali.com

Keyifli paylaşımlar...

2. ercan412

ercan412

Ynt: Hindistan cevizi demeyin

Ben bi kere suyunu içerken tadı garip geldi içini açtım bozuk çıktı dikkat edin :)

3. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Paylaşım için teşekkürler.

4. mavihuzur

mavihuzur

Malawileri sevindirecek bir çalışma olmuş.Paylaşım için teşekkürler.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hasan, ben bu dekorun, Leleupi ve Calvus'larda da işe yarayacağını düşünüyorum.

6. mavihuzur

mavihuzur

Evet abi haklısın,Leleupi'de ayrıntıyı atlamışım.Asıl onun işine gelecek bu çalışma. ;)

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Ben ingilizcesini görmüştüm hatta çevirdim.Aynısını yaptım yakında tankımı sizlerle paylaşacağım.Öyle çok güzel bi tank değil ama benimkini de görün isterim.Ben mağaranın kapısını düzgün kesemedim.Hele hindistan cevizini kesmek o kadar zor ki anlatamm.Sonra içindekini almak var...

8. taygun

taygun Guest

Teşekkürler temel Hocam.

Çok faydalı bir başlık. Doğal bir kabuktan pek güzel bir mağara. Ben de akvaryumlarımda kullanıyorum. Üzerlerinde de anubias sarılı. Şı bir görnüm alıyor. Bir tanesini kuhli yuva edindi. Gündüzleri onun altında yaşıyor.

Saygılar

9. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Hocam çok teşekkür ederim. Galiba bu tasarı en çok benim işime yarayacak. Çünkü geçenlerde 2 tane aldım ve gösterdiğiniz şekilde kestim ancak nasıl kullanacağım konusunda tereddüte düştüğüm için balkonda boş boş bekletiyordum. Hemen harekete geçiyorum.

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Temel hocam çok güzel bir paylaşım olmuş gerçekten.. Benim gibi dıy yuva hastaları için güzel bir fikir daha :) Kimse karanlık bir yer arayan konuşan vatoz ve ters yüzen çöpçüyü düşünmemiş bende bu balıkları isimlerini ekleyeyim.. Onlar içinde ideal birer yuva olurlar..

Teşekkürler

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam çok güzel bir paylaşım olmuş... Bu arada hindistan cevizi içlerini atmayın ben yerim... :)

Benim cüce vatoz lejyonum bunları yumurtlamak için tercih eder mi? Yoksa testiler cüce vatozlar için vaz geçilmez midir?

12. taygun

taygun Guest

Abdullah Bey,

Cüce vatozlarınızın büyük bir keyifle yuvayı sahipleneceğine emin olabilirsiniz.

Saygılar

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolun Tamer Hocam...

Zaten benim 13 cm'lik (Maaşallah... Temel Hocam, şu ikonların içine bir nazar boncuğu koyamadınız ya... Şikayet kutusuna mı yazayım yoksa... :D ) damızlık dişinin içine girebileceği bir testi henüz bulamadım... Testilerin ya ağzı çok dar ya da çok geniş... Anlaşılan hipermarket hipermarket dolaşıp hindistan cevizi arayacağım...

14. yasarhakan

yasarhakan

Verdik ya abisi sana hindistan cevizi. Vermedik mi yoksa? Ancistropolis nooldu bu arada?

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hakan Abi, hatunu bir görsen anlarsın... Öyle böyle değil hiçbir yerlere sığamıyor... Oğlanın beli kayacak zorlarken... Zaten hatunun yanında bit gibi kalıyor... Seninkileri de denedim ona da sokamadı... Heralde tam hindistan cevizine geniş bir delik açıp anca sokacağız içeri... :D

16. taygun

taygun Guest

Hocam, seninki için hindistan cevizi, sosyal konut gibi olur. Size residence lazım. ;)

Saygılar

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Tamer Hocam hakılısın... Hala arayıyorum ama bir türlü bulamadım "residans"ı... Bu gidişle ellerimle "villa" yapacağım, dubleks... :D

18. taygun

taygun Guest

Abdullah Hocam,

Konu değişecek ama merak ettim senin keratayı. Nasıl büyütün böyle? Yemlemede özel birşey mi kullandın? Benimkiler ismini sahip çıkıp cidde cüce kaldılar da...

Saygılar

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sonunda ilk MHDI Hindistan Cevizine sahip oldum...

MHDI'nin ne olduğunu hindistan cevizinin resimlerini koyduktan sonra sizlerle paylaşacağım... (Hemen aslında önden bir ufak ip ucu vereyim... MHDI, benim tarafımdan geliştirilmiş yeni bir DIY tekniğidir... Detaylar sonra...)

Resimlerden de anlaşılacağı gibi hindistan cevizinin üst kısmında belli bir büyüklükte bir delik var... Bu deliğin haricinde hindistan cevizinde başka bir kesik ya da delik bulunmamaktadır... Yani hindistanm cevizi yekparedir...

Yukarıda da söylediğim gibi bu hindistan cevizi MHDI tekniği ile üretilmiştir... MHDI yani "Make Her Do It" tekniğinin özü zorladığınız takdirde her türlü akvaristik işi yaptırabileceğiniz bir kadın ile evlenmiş olmak ya da daha sonra o evlendiğinizi kadını bu işleri yapar hale getirmektir... Özellikle hindistan cevzinin içinin boşaltısılmasında bir kadının fiziksel yeteneği tartışılmaz... öncelikle elleri ufak olduğu icin hindistan cevizin içinin oyulması nolktasında daha başarılı olurlar.... Çünkü elleri belli ölçüde açılan delikten içeri daha rahat sığar.... Ayrıca tornavida kullanma becerielri de üstünse tamamdır... Yarım saat içinde içi oyulmuş hindistan ceviziniz hazırdır... :D

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yengeyi kutlarım.Artık o da DIY'cı oldu demektir :D

Sayfayı Paylaş