1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hindistan cevizi demeyin

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. tolgacetin72

tolgacetin72

Peki kabuğun üstündeki tüyleri nasıl yok ettin hocam?
    Ben de aynen bunun gibi 2 tane yaptım, 2 defa kaynattım ama iplikleri hala duruyor..

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka yengenin ellerine sağlık valla o gün anlattığın hindistan cevizi bu olsa gerek ? Cilalanmış gibi duruyor , o nasıl bir çalışmadır öyle.. Eğer bu iş yemek tarifi gibi olacaksa bu işinde sırrını öğrenemeyiz yani :) Acilen yengeyi kendi üyeliği ile buraya bekliyoruz :D

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Teşekkür ediyor... O DIY'cı olabilir... Ben olmak istemiyorum zaten... Ben MHDI'cıyım... :D

Şimdi Tolga Hocam, bu iş MHDI kapsamında çok kolay... İlk yapman gereken ekmek bıçağını kullanmayı çok iyi bilen bir hanımefendi buluyorsun... Zaten o hindistan cevizi ve hemen yanında duran ekmek bıçaığını görünce vaziyeti kavrıyor ve ekmek bıçağı ile hindistan cevizinin üzerindeki tüm tüyleri hepsi bitene kadar bıkmak usanmak bilmeden kazıyor.... :D Ama işin en zor kısmını yine sen yapıyorsun... Bitene kadar sabretmek için cebelleşip duruyorsun... :D

Şu an Volkan mesajını okuyor... Ve çok teşekkür ediyor... Çok meşakkatli bir işmiş... Bayağı bir zamanını falan almış... Eli, bileği, kolu ağrımış... Şimdi iç kısmının çıkarılması ile ilgili bir detayveriyor... Haa, önce ince bıçak ile hindistan cevizinin içine boylamasına (meridyenal) ve yanlamasına (enlemsel) kesikler atıyormuş.... Yani bıçakla hindistan cevizinin içini "ekose" hale getiriyormuşsun... Sonra ekmek bıçağı ama nispeten ufak bir ekmek bıçağı veya ince uçlu tornovida ile herbir karenin bir kenarından giriyormuşsun ve kanırtıp ufak parçalar halinde çıkarıyormuşsun... Ancak bu işlem deliğin tam karşısı için yeterli olmuyormuş... Tornovida ile vura vura oradaki hindistan cevizi içini paramparça edip sonra ince ekmek bıçağı ile yine kanırtma işlemine giriyormuşsun...

Uffff... Yazarken yoruldum...

Yalnız düşünün nasıl bir tehlike altındayım... Valla karım hem ekmek bıçağı hem de tornovida kullanmakta usta... Kızdırmamam lazım yani... zaten bir keresinde bir mevzu için şu cümleyi kullanmıştı:

"Dul kalmaya karşı değilim... Yalnız boşanarak olmaz..." :hink:

:D :D :D

4. tolgacetin72

tolgacetin72

Hayati tehlike var yani, alem adamsın vallahi hocam :D :D

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Öyle sanıyorumki Abdullah hocamın sopa merakı yenge hanımdan kaynaklanıyor, belliki evde sopa daimi olarak yengenin elinde Abdullah hocaya göz açtırmıyor Abdullah hocada kendini dağa bayıra vuruyor psikolojik olarak sopadan çok etkilendiğinden dışarılarda sopayla geziyor :D sopa: Ayrıca omugasındaki rahatsızlıkta muhtemelen sırtında kırılan sopalardan kaynaklanıyordur :D diye düşünüyorum.

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bayburtlu işte... Ne yapalım... :D

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kim Bayburtlu Abdullah abi, yenge bayburtlumu ? öyleyse temkinli ol :D

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu nasıl soru, ben Giresunlu olduğuma göre, kim olacaktı?

Temkine gerek yok bu arada... Bıçağı, tornavidası sökmez bana... Heyyyttttttt! Ben Deli Emin torunuyum, Kartal Avcısı Deli Emin...

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka valla okudumda nasıl yapıldığını , yenge artık olayı aşmış bitirmiş yani... İçi dışı cilalı gibi duruyor ya acaip bir çalışma yapmış ve okuduğum kadarı ile acaip sistemli.. :hink: Şu konuda haklısın en zorunu sen yaşamışsın onun bitmesini beklemek hakkaten zor ya :D :D Yok abi bana göre değilmiş hindistan cevizinden yuva yapmak.. Güzide ortağım sağolsun kalekimden yaptığı yuva ile konuşan vatoza güzel bir yuva yapmıştı bende kurumasını bekleyene kadar çok zorlanmıştım sonra git yuvayı yerleştir , vatozun içine girmesini bekle hakkaten meşakketli bir iş yapıyoruz ama değer bilen yok peeh :D

Ekleme : Kanka valla hindistan cevizini o hale getirebiliyorsa yengem , bilmem artık gerisini sen düşün , usul usul otur hiç sesini çıkarma , şükret diyorum em32: em32: :D

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Umarım bunları okumuyordur yoksa geliyor tornavida :)
    Bu arada hindistan cevizi suyu sarartıyormu ben hiç kullanmadım su içerisinde, bir defa kaplumbağam için kullanmıştım küflenmişti bende kaldırıp attım, arada bir takib etmek lazım kayganlaşıyorsa kaldır at kabuğu.

11. taygun

taygun Guest

Tolga Bey,

Merhaba. Bu konu için özel çaba sarfetmenize gerek yok. O püskülümsü şeyler kısa bir süre sonra tamamen akvaryum suyunda eriyor. Geriye tüysüz bir kabuk kalıyor.

Saygılar

12. tolgacetin72

tolgacetin72

Aaa güzelmiş o halde, teşekkürler bilgi için :)

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tamer Hocam,

Eşim de ara ara foruma bakarken bunları ulu orta yazmasan... Hayır kendiliğinden yok olacak tüyleri bana kazıttın deyip de bizi tornavidalarsa ne olacak... Daha ona yaptıracağım çok DIY var... Gözlerim açık giderim... :D

14. taygun

taygun Guest

Ya çok afedersin kardeşim. Bu konuyu nasıl atladım, ben de şaştım. Ama hanım eli değmiş hindistancevizi kabukları hiç bir şeye benzemiyor. Ben kefilim şahsen... pala:

Üstelik ya püsküler balıkların boğazına kaçar da balıklar ölürse nolcek? En iyisi kazıtmak yani kazıtmak. :D

Saygılar

Saygılar

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Maalesef Tamer Hocam,

Ben akvaryumcuma gittiğimde forumu açıp senin önceki mesajı okumuş... Yedik paparayı... :D

16. taygun

taygun Guest

Düşündüğün şeye bak. Sorun değil hocam,

Yarın akşam, ufak bir mercimek tanesi kadar pırlanta taşlı bir yüzükle eve git. Kesin affeder seni. öp:

(Bunu da okur mu acaba? huh: Okumaz okumaz. Ama ya okursa. pala: Boşver canım, o da alsın bir pırlanta. Nolcek? pala: pala: )

Sayfayı Paylaş