1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Işıklandırma Ekipmanları Bakım Ve Değiştirme Süresi

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde 1_1_1_144 tarafından 26 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. 1_1_1_144

1_1_1_144

Işıklandırma ekipmanlarının belirli bir değiştirilme süresi olduğunu biliyoruz.Fakat ben HQ lambalar için 3-4-5-6 k saat gibi pek çok duyum aldım.Bunların doğrusu nedir ne zaman değiştirmek gerekir ? Biz bunun zamanının geldiğini nasıl anlarız ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fatih öncelikle hoş geldin diyelim. Üyelik adın olması gereken şekilde değişmiştir. Girişleri yine aldığın isimle yapabilirsin. Tatilde olduğunu biliyorum, tatil bitip eve döndüğünde senden akvaryumunla alakalı görsel paylaşım yapmanı rica ediyorum. Sanırım bunu istemeye fazlasıyla hakkım var. :)

Metal halidelerin süresi forumlarda yazılanlara göre 6 aydır, 1 yıldır ve saat hesabı vardır. Kısaca yanma süresi etkili rol oynar ve doğaldırda. Günde 8 saat yanan bir metal halide 1 yıl kullanılabilir.

Ancak, İşin aslı veya lambanın tükenmesi kaç kere yanma anında çaktığıdır, yani yanıp söndüğüdür. Bu akılında olsun derim. ;)

Kayalıkları iyi gözetle Fatih, eğer güzel canlılar bulursan abinide unutma.

3. 1_1_1_144

1_1_1_144

Sömürmeden abi bakarım buralarda bir müren denk gelse diyorum.Hem istiyorum hemde korkuyorum.Senin HQ sekmeden direk yanıyor.İlk 30 saniye galiba içindeki gaz ısınana kadar biraz kısık yaniyor sonra parlıyor.Ama günde 15 dakka zamanlayıcıyla çalıştırıyorum.İnfrared ısıtıcı gibi ısıtıyor yoksa.

Sayfayı Paylaş